Hány éves kortól engednétek ki a gyereket az udvarba, úgy, hogy negyed óránként ránéztek?
negyed óra alatt nagyon sok minden történhet egy gyerekkel.
Az én lányaim kint szoktak játszani (3 éves koruktól), de általában én is kiköltözöm melléjük ilyenkor.
Egyedül 6-7 évesen mehetnek ki, de akkor is fél szemem rajtuk :-D (az ablakból a konyhában az egész kertet belátni)
A középsőm 7 éves, de még rá is sűrűn ránézek. A 11 évest már simán kint hagytam ennyi idősen, mert Ő eljátszott nyugodtan, a középső teljesen más.
A kicsi most 2 éves múlt, szerintem 3-4 éves koráig max. egy percre, ha ott merem hagyni. 2 pici kutyánk van csak, de nagy a kert, az udvar, a szomszédnak nincs kerítése hátul, ott meg már csak az erdő van, és hatalmas belvíz:(
Hát 1,5 éves volt a kisfiam tavaly nyáron, és akkor már kint volt egyedül.Annyi időkre még elmosogattam vagy oda raktam a kaját főni.Azért sűrűbben néztem rá mint negyed óránként.Olyan 5percenként kb., meg amikor túl nagy volt a csönd vagy sírt.
De azért ehez hozzá teszem azt is, hogy elég kicsi az udvarunk.Szóval ha a háztól legtávolabb eső zugában van, akkor is hallom bent a hangját.
De ez fordítva is igaz!A házban is bent hagyom akár 1-2 órára is, és olyankor is csak az ablakon lesek be, hogy mit csinál, úgy hogy ne vegyen észre.
Én vagyok aki már másfél évesen kiengedte.
Az én fiam ilyen téren úgy működik, hogy ha nem vagyok ott akkor gyönyörűen el van magába, nem rosszalkodik.
Ha a látóterén belül vagyok, akkor meg belebújik a kisördög.Ha ott vagyok mellette, elég ha egy pillanatra nem rá nézek és már csinálja amit nem szabad(laptop nyomogatás, telefon ellopás, olló ilyesmik ellopása).
Éppen ezért van az ha kint vagy bent van egyedül, az ablakon keresztül nézek rá hogy mit csinál, úgy hogy ne vegyen észre.
Ha a szobájába van akkor is, sunyiba nézek be hozzá.
Ő nekem rosszalkodik, csak hogy bosszantson.Sztem úgy van vele hogy ha nem látom, akkor fölöslegesen csinál rosszat, mert nincs kitt bosszantania.
A hisztivel is így van.Ha amikor hisztizik kimegyek a házból, azonnal abba hagyja, vissza megyek észre vesz és folytatja.
Érdekes, de hát ő ilyen.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!