Anyukák! Ti engednétek láthatást egy olyan "apának", aki csak megcsinálta a gyereket?
Nekem ne írj ilyet, hogy nem fizet gyerektartást, mert ha a bíróság megítélte, behajtják rajta, ha meg nem ítélte meg, akkor nem jár és kész.
Ennek a dolognak semmi köze ahhoz, hogy TE személy szerint mit szeretnél, és nem arról van szó, hogy neki mihez van jog. Viszont a magyar jog szerint A GYEREKNEK VAN JOGA AZ APJÁHOZ. Ennyi.
Mi az h csak megcsinálta?! Miért, tán nem te voltál az aki hagyta, hogy megcsinálja? Más szemében a szálkát de magadéban a gerendát sem, mi?
Ahelyett hogy örülnél neki, hogy végre szeretne foglalkozni a gyerekével, vergődsz meg kicsinyeskedsz! Nem lehetsz ilyen önző, pláne azért, mert így nem a férfivel csesznél ki a legjobban, hanem a gyerekkel!
14:49 - Az én apám sem fizetett soha gyerektartást utánam, pedig megitélték, behajtani meg nem lehetett mert soha nem volt hivatalos állása, másokon élősködik a büntetéseket meg leülte. Szóval sajnos van ilyen. :(
Anyuka, ha el sem ismerte, az azt jelenti hogy jogilag nem az ő gyermeke? Ő van feltüntetve az születési akvi kivonaton mint apa? Ebben az esetben folyamodhat a láthatásért.
Amúgy az hogy most egyből az ő jogaival jön most és nem a gyerek érdekeire gondol nem túl jó jel! Fel lehet világositani hogy egy szülőnek elsősorban kötelességei és csak másodsorban jogai vannak.
Az sem túl jó ha pár évente felbukkan a gyerek életében mikor ő úgy gondolja, egy kisgyereknek biztonságra és állandóságra van szüksége, és érzelmi stabilitásra.
Helyedben elbeszélgetnék vele hogy mire fel ez a nagy érdeklődés most, hogyan kiván a jövőben részt venni a gyerek nevelésében, mivel tudja támogatni. Ha semmiben, csak neked akarja megmutatni hogy azért is neki van igaza akkor elmehet a francba.
Kérdező! Én Anya vagyok, de nem te döntöd el, hogy az apa láthatja-e vagy nem, hanem a GYEREK JOGA, hogy láthassa az apját, és a gyerekről nem tagadhatod meg ezt a jogát!
Meg mi az, hogy csak megcsinálta? Abban te is hibás vagy, hogy olyan embernek engedted, hogy gyereket csináljon neked, aki ennyire felelőtlen! Már bocs.
Az más dolog, hogy ha nem ismerte el, akkor nyilván hivatalosan nem jár neki se láthatás, se gyerektartást nem kell fizetnie, de a gyereknek törvényen kívül, akkor is joga van ahhoz, hogy megismerje az apját! Szóval ha a gyereked érdekeit nézed, akkor igenis megengeded, hogy a gyerek láthassa az apját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!