Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ez az elvárás egy...

Tényleg ez az elvárás egy ovodában?

Figyelt kérdés
nem vihet be cumit,egy 3 éves ne cumizzon,ezt a szülőin nyomatékosan kérték,nem vihet alvoronygyot,vayg pelsut,csakis plüsst,és azt is egyett.egyedül tudjon öltözni,vetközni,enni inni,pisilni menni,kezetmostni,fogatmosni.rendesen tudjon beszélni stb.ez hanguzott el egy állami szülöin.A ti ovitok is ilyen?
2011. aug. 5. 06:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem, nálunk csak a szobatisztaság az abszolút feltétel.

Lehet vinni cumit, természetesen csak alváshoz, plüsst, rongyot, akármit. Örülnek, ha a gyerek egyedül kimegy pisilni, egyedül öltözik (azért azt megnézném, ahogy egy 3 éves felhúzza a zokniját vagy alaposan megmossa a fogát), de nem féltétel, hisz ezek nem mindig taníthatók, ezek nem a szülőn múlnak minden esetben, hanem a gyerek fizikai adottságain is.

A beszéddel kapcsolatos elvárás röhej, a hivatalos álláspont szerint a gyereknek 3 éves koráig kell kimondania az első értelmes szavakat, így ez leve elvetve.

Egyedül az evéssel értek egyet, ha elmúlt 3 éves, akkor már tudni kell fogni a villát, kanalat és enni egyedül (itt persze nagy a felelőssége a szülőnek, mert akit otthon kockázott étellel etetget anyuka, ahelyett, hogy megtanítaná enni, annak nyilván ez sem fog menni)

2011. aug. 5. 12:36
 12/14 anonim ***** válasza:
Milyen ovi ez, katonákat nevelnek? Én nem vinném ilyen helyre az biztos. Oviban vagyok dajka, de nálunk semmi kikötés nincs. Nehogy elvárják már egy 3 évestől, hogy egyedül öltözzön, vetkőzzön stb. Majd talán 4-5 éves kor körül lehet ezeket "kérni" illetve elvárni.
2011. aug. 5. 12:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, ezt csak úgy mondják. Majd rájönnek szeptemberben, ha ott állnak 25 3 évessel és egyik sem kezd el öltözni egyedül. Az enyém 4 éves és kb úgy öltözik, hogy ha 5x rászólok akkor levetkezik, aztán minden egyes ruhadarabot külön mondani kell, ezt fordítva stb. Én is láttam még nagycsopotrost is, hogy a hosszúnadrágra vette rá a sortot, igaz egyedül. Aztán a dadus meg levette rúla és ráadta normálisan.

egyébként én meg azon lepődtem meg, hogy caládlátogatáson kérdezték, hogy gombolni, orrot fújni tud e. mondtam, hogy nincs is gombos ruhája és nem szokott náthás lenni, így nem tudtuk gyakorolni az orrfújást. Be is voltam tojva mi lesz az első náthakor, de gyönyörűen ki tudta fújni az orrát.

2011. aug. 5. 13:05
 14/14 A kérdező kommentje:
hát azért látjátok itt is vannak anyukák akinek ez tök természetes és bizony ők is azt mondják ezeket már tudni kell egy 3 évesnek.nem vagyunk egyformák és a gyerekeinktől is mást várunk el,mert ők is mások.a mi csoportunkba 5 kicsi lesz,vegyes csoport és csak mi megyünk fél é múlva.majd meglátjuk menet közben,én azért az öltözés azért tanítgatnám neki,még se ott tanulja meg elölről az egészet.
2011. aug. 5. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!