Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kedves Anyukák! Hogy vagytok,...

Kedves Anyukák! Hogy vagytok, hogy érzitek magatokat (elsősorban lelkileg)?

Figyelt kérdés

Hány gyermeketek van? Otthon vagytok vagy dolgoztok? Megtudjátok élni az anyaság örömét, szépségét vagy inkább túlélni próbáljátok az első éveket? Jut idő magatokra? Kiegyensúlyozottak, boldogok vagytok vagy úgy érzitek hiányzik valami az életetekből?

Csak kíváncsi vagyok, hogy a mai anyukák milyen lelki állapotban vannak.

Kérem, minél többen írjatok! Előre is köszönöm!

2011. aug. 3. 14:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mivel nekem a 2.gyerek érkezésével eléggé megromlott a viszonyom a férjemmel, én nem vagyok jól, nehezen élem meg az anyai örömöket is, mert állandó stressz vesz körül, komoly anyagi problémáink is vannak (pedig nem így indultunk neki a családalapításnak), a baráti köröm gyakorlatilag lemorzsolódott mert ők még nem tartanak ott hogy gyerekük legyen és eltávolodtunk, nem mintha tudnék magamnak programot szervezni,mert a férjemre nem lehet gyerek-kérdésben számítani, egyedül viszem a háztartást és az egész gyereknevelést.

6 év gyes után nem vesznek fel normális helyre dolgozni, és ha mégis, a két gyerek min. 1 hetet begeg (persze váltva) egy hónapban, úgyhogy előbb-utóbb úgyis elbocsátanak, tehát pénzem sincs sose.

A két gyerekemet szeretem, de nehéz úgy élvezni a dolgot, hogy sosincs magadra időd, nyomasztanak az anyagi problémáid, senki sem segít benne.

Ettől függetlenül tiszta a lakás, a ruhák, vannak játékaik, rendszeresen viszem őket játszótérre, sokat olvasok nekik és játszom velük, könyörtelenül sokat barkácsolok velük, de sokszor nagyon elegem van, és szégyellem de arra gondolok, sokkal jobb volt nekem előttük. Volt pénzem, időm magamra, nem voltam ilyen elképesztően fáradt és boldogtalan, és dolgozni is jobban szerettem mint pl. barbie babázni. Sajnos ez van, nem így képzeltem, minden nap aztr kívánom bárcsak jobban meg tudnámbecsülni azt ami nekem jutott.

2011. aug. 3. 16:52
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerekem van : 11,5 éves fiú és 2, évesláyn, egyik sem az a nyugodt típus:-))

Most csak kicsi van itthon, a nagy 2 hete nyaral az Adrián.

Én meg alig várom, hogy családilag is végre elmenjünk nyralani, mondhati mostanság ez éltete.

nekem az anyaság nem a felhőtlen, rózsaszín köd, sosem volt az, de én nem vagyok az a "most már csak anya típus.

Amúgy 39 éves vagyok ha minden jól megy ősszel megyek vissza dolgozni.

maga,ra jut idő, ez csak akarás kérdése, gyerek(ek)nek van apja, nagyszülei, szóval minden megoldhatód.

2011. aug. 3. 20:19
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Úgy látom, sehol sem problémamentes az élet, de mindenki életében van több-kevesebb boldogság.

Kedves utolsó előtti válaszoló! Nagyon sajnálom, hogy így érzel, egy kicsit nálam is hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy én még itthon vagyok. Nekem is vannak nehezebb napjaim, de a fiaimat nagyon szeretem. Kívánom, hogy elképzeléseid szerint alakuljon a jövőtök!

Ha még van kedvetek, írjatok!

2011. aug. 3. 21:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Először is le a kalappal azok előtt, akiknek valami egészségügyi probléma van a gyerkőccel! Ilyenkor tudom igazán értékelni én is, hogy egészséges a kislányom (18 hónapos), aki egyébként egy időzített bomba...:) Sosincs nyugton, nem tud megülni fél percre sem a fenekén, olvasnék neki mesét, de csak kipakolja a könyveket és szalad tovább... Panelban lakunk, gondolhatjátok... A játszóterezés és a bolt a mindene...:) A férjem sokat dolgozik, így gyakran kettesben vagyunk. Most például több szabadideje volt a páromnak, így szerveztünk strandolós programot, a lánykánk 5!!! percet volt a vízben, utána engem húzott mindenhová, hinta, stb... Aztán a porban kotorászott, szóval ez volt a közös kikapcsolódásunk. Lelkileg néha kifáradok, szeretem, ha penge a lakás, van kaja, hát ez gyerek mellett nem egyszerű. Anyukámhoz mehetünk néha hétvégén, amikor tud segít, de ő is dolgozik még, így a nyakán sem akarok lógni. Irigylem, akinek sok segítsége van, de azért "büszke" is vagyok rá, hogy egyedül is "helyt állok", nagyon sokat "változtam" a baba mellett. Próbálok "adni magamra", nem szeretek úgy kimenni, hogy a hajam nincs rendben és legalább szempillaspirált használok. Fodrászhoz 2 havonta járok, melíroztatni és vágatok is ilyenkor, nagyjából ennyi a magamra fordított idő...:) Szeretnék legalább futni eljárni, nem tudom, erre mikor lesz alkalmam. Márciusban telik le a gyedem, utána szeretnék visszamenni tanítani, de úgy néz ki, hogy megszűnik a munkaköröm. Emiatt azért kétségbe vagyok esve. Ja és tavaly szeptemberben elkezdtem a mesterszakot, de a zárószigorlaton elcsúsztam és ezt mostanra halasztottam, tehát, ha minden jól megy akkor januárban másoddiplomát szerzek.
2011. aug. 26. 14:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem jól vagyok, köszönöm. 3 gyermekem van, 3 éves lesz a lányom novemberben, és 1 évesek múltak az ikerfiaim. Néha jó volna egy kis csönd (most van, mert kicsik alszanak, nagy meg apával barkácsol kint), de ebből kicsit több kellene. Meg hát az éjszakák: fiúk fejenként kelnek 6-8 alkalommal, szopi, alvás- már eléggé megszoktam, hogy alig alszom, de azért néha kiborul a bili, és rámtör a nagy fáradtság. Ezeken kívül minden rendben, gyerekek hála Isten egészsgesek, elég szépen eljátszanak egyedül, főzni simán meg tudok mellettük, ma még sütöttem is, de rend hát az nem nagyon van. Apával is jól megvagyunk, sokat dolgozik szegény ő is. Szeretek itthon lenni a gyerekekkel, nem is vágyom nagyon vissza. Az első 6-8 hónapot az ikrekkel inkább a túlélni jellemezte, most már túlléptünk ezen. Idő magamra nagyon kevés, kb amíg megfürdök, 3 havonta fodrász. Anyagiak termén nálunk sem mondhatnám hogy a legjobba helyzet, de azért valahogy mindent megoldunk.

Hogy mi hiányzik az életemből? néha kicsit több segítség a férjem részéről, vagy inkább a több idő vele, és a kicsikkel ötösben.

2011. aug. 26. 15:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Két kisfiú boldog anyukája vagyok.Egyik 3 éves,másik 9 hónapos.Határozottan ki merem jelenteni,hogy (nekünk)így teljes az életünk.Imádok velük lenni,egyrészt mert már nagyon vágytam rájuk(viszonylag későn szültem 31 és 34 évesen)másrészt nagyon szerencsés vagyok,mert (eddig,kopp-kopp)az anyaság napsütéses oldala jutott.Nem voltak hasfájósak,volt van tejem,mindenféle "küzdelem" nélkül,nem betegesek,tehát kezdő anyukaként is elég volt "csak" az ösztöneimre hagyatkoznom,teljes erőből élvezhettem a babázást.Rengeteget járunk kirándulni,állatkertezni,a hétvégéken(ez tölt vissza engem a hétköznapokhoz)A boldogságomhoz az is hozzátartozik,hogy a férjem nagyon klassz apuka minden tekintetben és változatlanul imád engem.Vidám,zajos,és továbbra is aktív az életünk gyerekekkel is.Ami kellene? + 2 óra a 24-hez.És -10kg az önbizalmamhoz. :) Kinga
2011. aug. 26. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!