Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor mentek az óvodába a...

Mikor mentek az óvodába a gyerekekért? Elsősorban azt kérdezném, aki dolgozik, hogyan oldja meg?

Figyelt kérdés
Nálunk 18-ig nyitva az ovi, de 17-ig kérik, hogy vigyük el a gyerekeket. A gond az, hogy én 17-ig dolgozok, 17.30 előtt nem érnék oda. Férjem most még tud menni, de adódott egy jó lehetőség munkahelyváltással, viszont ha elfogadja, 18-ig nem végez majd. Mennyire néznének ferde szemmel ránk, ha rendszeresen fél 6-kor mennék a gyerekért?
2011. jún. 17. 11:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Lányom még nem ovis, de unokaöcsémért sokszor mentem én az oviba 4 óra körül, mert a szülei is 5-ig dolgoztak, és ha fél 6-ra értek oda érte, akkor már nem volt ott egy gyerek sem és unokaöcsém is sokszor sírt, hogy ő az utolsó gyerek, és az óvónők sem voltak túl boldogok...

Hát, esküszöm nem tudom mások munka mellett, hogy csinálják, de segítség nélkül néha nagyon nehéz.

Nekem sem lesz segítségem majd, ha lányom ovis lesz, így fogalmam sincs mi lesz.

Viszont ha 6-ig van ovi, akkor nehogy már ne maradhasson ott a gyerek! Jaj, de hülye egy rendszer van!

2011. jún. 17. 11:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia

ezt nálunk a bölcsinél akarták eljátszani, hogy 5ig van bölcsi, de 4ig vigyük el a gyereket. Azóta, hogy az enyém háromnegyed 5ig jár, most már 7-8 gyerek marad 5ig. Ez csak az óvónőknek kényelme, hogy te vidd el 5ig, mert akkor ő is hazamehet egy órával hamarabb. tehát nyugodtan állj a sarkadra, hogy te csak fél 6kor tudsz érte menni, ha nem tetszik nekik, akkor változtassanak a nyitva-tartáson.

2011. jún. 17. 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs, hogy vidd el eddig és eddig, ha egyszer 6-ig vannak nyitva. Ez törvénytelen így. Oviban dolgozok, mi fél 5-ig vagyunk nyitva, van olyan gyerkőc akiért pont fél 5-re érnek oda. Nekem kisfiam bölcsis, az 5-ig van nyitva, ha délutános vagyok, akkor 4.45 körül érek érte oda.
2011. jún. 17. 18:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Tisztelet a kivételnek, de köszönhetően az óvónők hozzáállásának elég nehéz egy óvodás gyerek logisztikáját megoldani ha nincs segítséged. Főleg a falusi, kisvárosi óvodákra jellemző az, hogy minél előbb vidd el a gyereket, annak ellenére, hogy legalább 5, de szerintem hivatalosan este 6-ig kellene nyitva lenni. A pedagógusok a világ legnagyobb urai, és úgy tesznek mintha az ő foglalkozásuk lenne a világon az egyedüli ami nagyon igénybe veszi a munkaidejüket, és pszichikailag is megterhelő. A szülők egy része kénytelen nyáron is óvodába járatni a gyerekét, ami egy külön történet. Mindenféle eszközökkel igyekeznek arra ösztönözni, hogy ezt minél rövidebb ideig tegye. (mintha más foglalkozás esetén teljesen természetes lenne, hogy nyáron nem kell dolgozni vagy csak csökkentett teljesítménnyel) Nálunk az volt a "szokás", hogy fél négykor de 4 órára mindenképp vigyük el a gyereket. A férjem vállalkozó, úgy szervezte a munkáját, hogy ezt az esetek nagy részében meg tudta tenni. Ha valamiért nem ment akkor vagy anyu vagy a tesóm hozta el. Én elméletileg kötetlen munkaidőben, de vidéken dolgozom, túl sokszor nem jutott rám az, hogy én menjek a gyerekért. Amikor mégis akkor igyekeztem fél négyre odaérni, de általában késtem. A gyerekemen kívül nem igen volt már ott más gyerek. Az óvónő nem szólt semmit (lehet, hogy nekem nem mert) csak a gyerek mondta, hogy tudtam, hogy Te jössz értem. Sokszor meglepetésnek szántam, hogy én megyek, de nem lett az, mert a gyerek a késésből levonta a következtetést. Egyszer szülőin megkérdeztem, hogy délután hivatalosan meddig kellene nyitva lenni az óvodának. A választ szépen elkente az óvónő, mert csak mellébeszélt. Ennek az volt az apropója, hogy egyszer tényleg nagyon elkéstem az óvodából, mert negyed ötre sikerült odaérnem. Ekkor 4 óra után pár perccel már hívtak, hogy hol vagyok. (beleszaladtam egy baleset miatti útzárba)

A gyerekeket azért bízzuk az óvodára mert nincs más megoldás, az óvónő nézhet rád ferde szemmel, de ettől még az a dolga, hogy megvárja amíg odaérsz. A szülő végső esetben megy el addig, hogy van annak az óvodának egy fenntartója is, ha tarthatatlanná válik a helyzet akkor muszáj akár ezt is meglépni. Nekem nem is mertek beszólni, mert tudták, hogy nincs igazuk, és nem vagyok az a szülő aki behúzza fülét-farkát ilyen esetben.

2011. jún. 25. 07:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 27. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!