Mit lehet tenni, ha valóban lopják a gyerekeket? Totál bepánikoltam, bele is őrülnék ha még több eset megtörténik. Ti ez ellen, hogy védekeztek?
"Nem tudom elképzelni, hogy ilyesmit, hogy tudna valaki kitalálni. "
Pedig vannak idióták, akik mindenféle marhaságot kitalálnak és szórakoznak azon, hogy hogy kering a világhálón a kitalált történetük. Ha az ember belegondol, a legtöbb mese több sebből vérzik. A bevásárlóközpontosnál akkor tudtam hogy kamu, amikor azt írták, hogy amikor a szülők észlelték hogy eltűnt a gyerek, akkor hermetikusan lezérták a Tescot/Corát/Westendet. Na ilyen nincs, ha ilyen helyen elveszik egy gyerek, akkor csak a biztonságiak jobban figyelik a kijáratokat, de egy elkószált gyerek miatt nem zaklatnak több száz vásárlót.
Nem is annyira régen láttam erről egy műsort valamelyik tudományos csatornán.
Ott azt mondták,hoyg ez a szervlopás-sztori nem alap nélküli kitalált mese, de Európában sosem volt igazán jellemző.
Amikor volt, az is több 10 évvel ezelőtt, amikor még nehezebb volt a szervkereskedelmet lefülelni, és nem volt ilyen fejlett a nyomozás-technika. Ekkor is Spanyolország (a kikőtői lehetőségek miatt) és valóban Bulgária voltak a "fekete helyek".
De mondom, több évtizeddel ezelőtt megesett néhány eset.
A döbbenet az,hoyg ez a mai napig létező dolog (mármint a szervlopás), de nem európai civilizációban,hanem Dél-Afrika egyes országaiban,illetve Dél-Amerika egyes országaiban.
Ez azonban nem így működik, ahogy te írod,hoyg ekviszik a gyereket aztán visszateszik,hanem sajnos akiket elvisznek legtöbbször többé nem kerülnek elő sosem. Még holtan sem.
Attól,hoyg elmész nyaralni, nem kell emiatt rettegni.
Gyerekről a szemedet idegen helyen egyébként se vedd le, mert ezer más veszély is létezik (ami mondjuk sokkal valósabb, mint ez az szervrablásos dolog), szóval ne aggódj.
Én úgy értettem, pár percre nem figyeltek a gyerekre, ezalatt elvitték, kiszedték a veséjét, majd pár na múlva vagy akármikor kirakták.
Valamelyik okos válaszolónak üzenem: igen, mindenki meghülyül, akinek gyereke születik, ezek szerint neked még nem született, úgyhogy nyugodtan dobálózzál a leereszkedő megjegyzéseiddel. Gondolom, ez pótolja a gyereket.
A kérdező aggodalmait én is túlzásnak érzem, ezzel az erővel attól is retteghetsz, hogy elviszi a gyereket egy cápa vagy a fejére esik egy meteorit. Végül is ez is megtörténhet, nem? Az élet egy nagy kockázat, ezért vigyázunk annyira a gyerekekre, és csak remélhetjük, hogy ez elég.
Én is hallottam több ilyen történetet és mivel amúgy is kissé pánikolós tudok lenni, így elhiszem, hogy lehet némi valóságalapjuk.
Remélem amúgy nem igazak, mert ésszel végiggondolva hihetetlennek tűnik.
Ettől függetlenül én nagyon-nagyon figyelek a gyerekeimre (pedig 1-nél többre figyelni, jaj egyszerre min. kaméleonnak és polipnak kéne lenni hozzá).
Szóval nálam annyit elértek vele, hogy jobban figyelek és ha bárki ismerős viszi el a gyerekeket akár csak sétálni, nekik is mindig a lelkükre kötöm és a gyerekeknek is mondom, hogy figyeljenek egymásra!
Köszi a válaszokat. Én is szerettem volna visszajelezni, hogy igenis ha gyereked születik nagyon megváltozik a világod attól arrafele. Ettől eltekintve mi is sokat utazunk, járunk hipermarketbe, ha a nagyszülőkkel hagyom sokszor nem kötök semmit a lelkükre mert bízom bennük, de most elkapott a hév. Annyira brutálisnak tartom a gyerekekkel való ilyen és ehhez hasonló bánásmódot, hogy valószínű ettől akadok ki ennyire, mert nem tudom elhinni, hogy milyen durva dolgokra képesek egyes embertársak :-(
Nyilván az én gyerekemért félek a leginkább, de elszorul a torkam, a szívem és a gyomrom ha belegondolok, hogy sok gyereknek miért kell keresztülmenni agresszív, brutális dolgokon, szegények a világnak és senkinek semmit nem ártanak.
A hír persze, hogy kamu, nem is pocsékolom rá a karaktereket :)
Minél jobban vigyázni kell a gyerekünkre. Sosem elfordulni, mindig figyelni, fogni a kezét, stb. És mindent megtenni a biztonságáért.
És nem szabad állandóan parázni, azzal csak rosszat teszel. Tegyél meg mindent azért, hogy Vele ne történhessen semmi rossz :)
Mindig figyelek a gyerekemre, én inkább attól félek, hogy mi van ha úgy vinnék el, hogy ott vagyok, látom, de nem tehetek semmit, mert hirtelen történik minden :-(
De jólesik hallani, hogy ilyesmi szerintetek nem történik meg.
Nincs is Bulgár tengerpart. Meg fél vese sincs.
Két veséje van, és létezik, hogy kiveszik az egyik vesét, de fél vesét még nem hallottam. Májnál igen lehet, hogy egy lebenyt távolítanak el, de vesét egyben szoktak.
Ennyit a történet hitelességéről.
Egyébként pedig, logikailag is, mihez kezdenének egy fél vesével? Kivesznek egy fél vesét és aztán keresnek hozzá valakit, akibe be lehet ültetni? Ennek időbeli, technikai korlátai is vannak.
Ez a posztmodern kor furcsasága, van internet, bárki hozzájuthat pillanatok alatt információkhoz (például egy veseátültetésről, térképhez)és elhisznek ilyen badarságokat, ami egy nem létező helyen történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!