Rosszul tettem, hogy nem írattam be oviba a fiamat, mivel úgyis itthon leszek a picivel?
A nagyfiam októberben lesz 3 éves, a pici most fog születni pár hét múlva. Mindenki kérdezi, hogy akkor a nagy megy oviba, ugye? Én meg mondom, hogy nem, itthon leszünk együtt, és mindenki rácsodálkozik, a gyerek helye az oviban, közösségben van.
Nekem meg az van a fejemben, hogy ha visszamegyek dolgozni, akkor már olyan keveset leszünk együtt, meg ráér még közösségbe járni, most is járunk, igaz nem napiszinten, meg amúgy is olyan anyás, a picinek csak hazahozná a betegségeket, stb....
Majd jövőre beíratom, a picit meg még bölcsibe is be kell majd, vele még kevesebbet leszek együtt, Gyed után már dolgoznék.
Olyan okos vagy, öröm a soraidat olvasni. Még, még, még! Várjuk a következő véleményed, többen is, mármint itt a gép előtt! Ne takarékoskodj, írj még!
Te pedig azt nem tudod elképzelni, hogy hogyan lehet jobb egy 3 évesnek otthon, mint az ovodában. puszillak, az agyaska
A véleményem ugyanaz, nem változott az első hozzászólásom óta.
Sajnállak, nem lesz még, mert nincs új véleményem.
Menj a gyerekeddel tölts egy kis időt, ne itt szórakozz a gép előtt.
Mert annyira még sem lehet jó, ha ez az örömforrásod, de meggondoltam magam, kielégítelek, így neten keresztül, bár a párodnak kellene.
Egy 3 évesnek közösségben a helye, mert jót tesz a fejlődésének.
Na nedves lett a bugyid? Szerencsétlen, szánalmas, b@rom.
Szia,
nem olvastam el a kommenteket, DE én sem írattam be végül a fiamat. Igaz, hogy ő decemberben tölti a 3-at és csak januártól mehetne, így több érv is amellet szólt, hogy maradjon.
Januárban már egy összeszokott csoportba raknák be, ahol hely van, nem akartam, hogy ő legyen a legkissebb, ill. januárban szülök, nem akartam, hogy ha esetleg nehézkes a beszoktatás, amit egy újszülöttel amúgy sem tudnék megoldani, összekösse a kistesóval. szóval marad.
így 3és fél éves kora után megy csak jövő szeptemberben.
neki is jobb így, mert nagyon anyás, nem rajtam csüngő kismajom, de még szüksége van rám, én érzem.
nálunk van egy jó kis családi napközi, ahová 2-3 órára is ott lehet hagyni délelöttökre játszani. mi szeptembertől azt próbáljuk ki, hetente először 1-2 nap, aztán 3. meglátjuk, hogy tetszik neki.
mire meglesz a kistesó már megszokja, még nem ovi, de közösség, bízom benne, hogy így az oviba is könnyebben beszokik majd.
Mivel veled váltok leveleket, ezért ez az örömforrásod neked is megvan, nemde?
Nem válaszoltál az utolsó kérdésemre, valóban kíváncsi vagyok. Légyszi írj! A barom, agyaska és még nem tudom mi :-) (nem veszed észre, hogy mindez téged minősít?) én is tudok káromkodni, de nem teszem. Feltűnt?
Köszi mindenkinek a válaszokat, véleményeket!
A 61%-os stílusán meg teljesen ledöbbentem!!
"vannak ilyen beteges emberek, akiknek nehéz az elszakadás."
"Mondjuk a fiam csoportjába kerültek most 4 évesek, utálják őket az óvó nénik" :-O
"hallom a fiamtól, hogy az a gyerek, milyen buta"
Stb.,stb., még idézhetnék!
És odaírod: "De tartsd tiszteletben, hogy más nem ilyen."
Te beszélsz tiszteletről??? :-O Eszem megáll!
Amúgy az a gond, hogy pont az ilyen stílusú anyák kölykeitől féltem a gyerekemet a közösségben! Kis szeretethiányos majmok!
Ami fontos, nem a véleménnyel van bajom (3 évesen kell az ovi), hanem ezzel a stílussal!
ma 00:27 vagyok
attól nem lesz anyámasszonykatonája, mert otthon van!
Férjem nem járt oviba, 35 évvel ezelőtt vidéken nem feltétlenül volt szokás, az anyukája háztartásbeli volt (dolgozott épp eleget a gyerekek körül + a földeken).
Egyáltalán nem lett olyan, mint amit itt felvázoltak. Nagyon jól beilleszkedik, társaságban megtalálja a helyét, a munkahelyén is szeretik...
Egyetlen különbséget tapasztaltam csak, a többi férfi ismerősömmel ellentétben még sosem "állította le" az anyját, úgy értem nagyon tiszteli!
Bocs ez nem jó. Majom a te kölyköd, aki az anyján csimpaszkodik meg az anyja őbelé. Tudod majomszeretet.
Köszönöm, hogy aggódsz, nem szeretethiányos a fiam sőt.
Bármikor odaállítom a kölykeid mellé, csak ritkán járunk az állatkertben, akkor sem majmokat bámuljuk. De lehet lesz alkalom rá.
De mondjuk mi lesz a kicsivel? Ő megy bölcsibe mihamarabb, a nagyon meg csimpaszkodsz. És így egy-egy lesz. Hát tudod a kicsid lesz szeretethiányos, de lelkileg nyomorék, hiszen egy percet sem tölthet az anyjával, mert vagy a tesó liheg a nyakába vagy már mehet is bölcsibe. Persze mitől érdemelne annyit ő, mint a nagyobb, akin majomszeretettel csüggsz? Hát sajnálom szegényeket, egyiknek sincs normális élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!