Iszonyatos testvérféltékenység! Segítsen valaki! Tanácsok?
nagyon sajnalom a helyzetedet. sajnos nem tudok segitseget nyujtani, csak azert irok, mert edekelnek a valaszok. remelem hamar megoldodik a problemad
minden jot
Kedves Kérdező!
A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha rácsapsz a kisfiadra és veréssel bünteted!!!... NE TEDD!!!...
Megértelek, hogy ki vagy borulva, de próbáld a kisfiadat is megérteni : eddig ő volt a középpontban és most hirtelen egy másik gyerekkel foglalkozol, NEM ŐVELE!...
Bármilyen hihetetlennek tűnik most, de nálatok a megoldást az ÉRT FIGYELEM fogja elhozni!... :-))
Mi is megjártuk a poklok poklát a gyerekeimmel, mire egyik gyermekpszichológus barátnőm javaslatára megvettem THOMAS GORDON : P.E.T. (A szülői eredményesség tanulása - Kipróbált út a kölcsönösen boldog szülő-gyerek kapcsolathoz) című könyvét...
Első olvasásra nekem nagyon bárgyúnak tűnt ez az "értő figyelem" módszer, de a legközelebbi cirkusznál vettem egy óriási levegőt és kipróbáltam : TELJES VOLT A SIKER!!!... :-D
No, azóta nálunk nincsenek cirkuszok, könnyedén tudtam kezelni a testvérféltékenységet, kiskamaszkori- és kamaszkori problémák nálunk nem is voltak, köszönhetően az "értő figyelem" módszerének!...
A gyerekeim ma már 20 és 21 évesek, és bármilyen hihetetlen, de nyíltak, kedvesek, lépten-nyomon átölelnek és puszilgatnak (még a 20 éves fiam is!), imádnak itthon lenni!...
(Akiknek ilyen korú gyerekeik vannak, azok tudják, milyen nagy dolog ez manapság!)
A módszer fantasztikusan egyszerű, elképesztően hatékony, és nem csak a gyerekeimnél vált be, hanem az osztálytársainál is, sőt a kollégáimat, főnökeimet, bolti eladókat, bárkit 1 perc alatt az ujjam köré tudok csavarni vele!!!... :-D
Úgy látom, jelenleg nem kapható, de talán antikváriumban vagy Vaterán meg tudod szerezni!
Egy 2,5 éves pici gyereknek rácsapni a fenekére ezért a legnagyobb hiba! Szegénykém nagyon nehéz perióduson megy át, hiszen fel kell dolgoznia a kis tesó érkezését, egy teljesen új helyzetet kell elfogadnia (valljuk be, egy kisbaba érkezése még a szülőket is próbára teszi türelem, megértés, egymásra való odafigyelés terén), meg kell osztani anyát valakivel, aki egyelőre csak sír, és sír...
Ő még csak így tudja kifejezni, hogy zaklatott, pont nem az hiányzik, hogy verést kapjon attól, akinek a figyelmére annyira vágyik!
Én a helyedben megpróbálnám, hogy Apa altassa a kicsit, Te addig tudnál a nagy tesóval foglalkozni.
Na, nagynehezen megtaláltom, hol lehet megvásárolni a könyvet :
[link] (Könyvajánló menüpont alatt!)
Én sem vagyok a fenékrecsapás híve, de ha nekem jönne felmosóval tuti megrángatnám. Hát azért mindent (anyát verni???!!!) akkor sem lehet, ha ő éppen most testvérféltékeny és jajszegény!
2,5 éves nehezen ért meg dolgokat, talán ha a hisztikkor, szándékos tombolásokkor figyelemmegvonással büntetnéd (rácsukni egy másik szoba ajtaját aztán tomboljon egyedül) viszont ha normálisan viselkedik, akkor azt jutalmazni nagyon. Elmenni vele sétálni, vagy éppen leülni építőzni kettesben... ilyesmi. A következetes jutalmazás-büntetés szinte mindig beválik.
"Éreztesd vele, hogy a nagyobbik az első akkor is ha ott a pici, és meg fogja szokni."
Miért lenne a nagyobbik az első, aki tud már várni, ellentétben a kicsivel, aki még nem tu várni???
Értse inkább meg a nagyobb, hogy neki kell egyelőre engednie (nem mindig, de legtöbbször).
A kicsinek is kijár ugyanaz a kizárólagos figyelem amit a nagy kapott meg csecsemőkorában, ezt el is lehet magyarázni a nagynak, hogy amikor ő volt ekkora csak vele foglalkozott anya, most itt a kicsi, vele kell többet foglalkozni. Nem kell önző zsarnokot nevelni a nagytesóból a kicsi kárára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!