Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit adtok 2 éves gyermeketekre...

Mit adtok 2 éves gyermeketekre ilyen időben mint a mai?

Figyelt kérdés
Ma kb olyan 20 fok van csendes helyen. Néha kisüt a nap, de olyan esőt érzek. Már két éve öltöztetem a gyerekem, de ma a hirtelen idő miatt elbizonytalanodtam. Mert ugye már nem baba, de még nem is felnőtt. Remélem nem néztek le emiatt, de túlöltöztetni nem akarom, viszont azt sem hogy megfázzon. Én még 10 fokban szoktam rá adni bélelt átmeneti kabátot vékonyabb sapival. Még 15 foknál is belefér úgy gondolom. De például a harisnyát se tudom meddig kéne. Na meg hát a sál, esetleg vékonyabb sál. Tudom hogy magamból kell kiindulni, de félek hogy én esetleg rosszul érzem, rosszul ítélem meg hogy neki is az kell e. Babaként néha kicsit túlöltöztettem, de azért nem túlságosan. Igazából most is attól félek hogy túlöltöztetem, persze nem agyonra. Ha nagyobb lesz könnyebb lesz mert fog szólni ha melege van. Igazából úgy szoktam hogy ha látom hogy más mit ad a gyerekére ehhez igazítom én is. Bár nem szokott eltérni, szóval lehet hogy ügyes vagyok én, csak nem bízom magamban. Félek néha hogy hülyének néznek ha túl sok, vagy túl kevés ruha van rajta. Lehet most egyeseknek furcsa amiket ide írok, de szerintem van olyan is aki jár hasonló cipőben. Én még a magam öltözködésében is lassabb vagyok, inkább felveszem a vastagabbat még és ha melegem van széthúzom, leveszem stb.
2009. márc. 30. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezzel én is mindig bajban vagyok... :S

Az enyém most kint játszik az udvaron, és egy közepes vastagságú kabát van rajta, alatt egy polárpulcsi, nadrág, zokni, sportcipő. Sapka, sál nincs.

Próbáld úgy öltöztetni, ahogy te is jól érzed magad. Ha kimész, és fázol úgy, ahogy a gyerkőc van felöltöztetve, akkor adj még rá valamit, és fordítva.

2009. márc. 30. 12:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Igazából engem az szokott bezavarni, ha úgy érzem, hogy megfelelően öltöztettem fel és akkor találkozunk valakivel és megkérdezi a gyerektől, hogy "Nem fázol?" vagy hogy "Nincs meleged?". Engem ezek elbizonytalanítanak. Olyankor megkérdezném tőleg hogy ezt miért kérdezte. Vagy csak úgy kérdezte, hogy legyen téma?
2009. márc. 30. 12:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is mindig ugyanez a helyzet, de én már nem foglalkozom vele, te se foglalkozz. Nem mások tudják, hogy a te gyereked mennyire fázós. (1. voltam)
2009. márc. 30. 13:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Dani fiam decemberben volt 2 éves. Ma sokat sétáltunk, egy póló, egy vékony és egy vastag pulcsi volt rajta, de a vastagabb hamar lekerült. Farmer, zokni, sportcipő.

Mondjuk mi nem vagyunk fázósak, télen is "csak" harisnyát és nacit hord, de nem egy gyereket láttam ma overallban... Egyébként ha nem jó neki, úgyis szól, nyűgösködik:)

Egy tartalék vékony sapi azért van nálunk, de a vastagat, a sálat és kesztyűt már eltettük:)

Amúgy rajtunk sokan megbotránkoznak, de sosem volt még beteg:)

Ha valaki megkérdi, hogy fázik-e vagy melege van-e, közömbösen mondom, hogy nincs és abbahagyja.

2009. márc. 30. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!