Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 és 3 éves piciket milyen...

1,5 és 3 éves piciket milyen ágyban/ágyakban altatnátok/altattatok?

Figyelt kérdés
Nem tudom milyen ágyat vagy ágyakat lenne érdemes. A nagyonn még csak 20 hónapos. Gondolkodunk hogy a rácsosat rendes ágyra kéne cserélni. Úgy szeretnénk vásárolni hogy később a picinek is jó legyen (pl ha emeletes, vagy ha dupla...). Remélem valamennyire érthető :)Nálatok mi vált be? Miben alaszanak a gyerekek? Szívesen fogadok linkeket. És megy a zöld kezecske mindenkinek :)
2011. júl. 6. 10:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

1,5 és 3 éves fiaim vannak.

A nagyobbat 1,5 éves korában költöztettük ki a kiságyból, leesésgátlós gyerekágyra, most azon alszik.

A pici rácsosban.

Most akarunk váltani, a kicsi megkapja a leesésgátlós gyerekágyat, a nagynak pedig veszünk egy heverőt.

2011. júl. 6. 10:50
 2/12 anonim ***** válasza:

Én olyan nagyon azért nem értem a kérdést:)Most akkor van egy 20 hónapos babátok és majd jön a pici? Vagy 2 van már, de akkor hogy 20 hónapos a nagy?

Ha 1 gyerek van ő miben alszik most? Ezt akarjátok valami másra lecserélni?

Légyszí ezeket írd meg kicsit érthetőbben, mert így nem tudok válaszolni, mert lehet, hogy pénzkidobás lenne amit esetleg írnék.

Más érti a kérdést?:)

2011. júl. 6. 10:52
 3/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ. Van esetleg olyan akinek egy ágyban alszanak ennyi idősen a gyerekei?
2011. júl. 6. 10:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Emeletesen mi is gondolkodtunk, mivel kevés a hely, de én nem merném. Nem is attól félek, hogy éjszaka legurulna, hanem hogy nappal is ott hancúroznak, játszanak a szobában, elég szeleburdiak, tuti leesnének. Szóval mi kizártuk, szerintem 10 év alatt nem biztonságos.

Dupla sem lenne jó nálunk, mert mindkettő sokat mocorog, forgolódik éjjel, zavarnák egymást.

2011. júl. 6. 10:54
 5/12 A kérdező kommentje:
Na szóval. Van egy 20 hónapos nagyfiam, és egy 2 hónapos kicsi. Most akarjuk rendes ágyba tenni a nagyot a rácsos helyett. És nem tudom, hogy mire a kicsi már másfél éves lesz, a nagy meg 3 hogy lenne jó altatni őket. Egy ágyban, vagy külön... Mert jó lenne úgy vásárolni hogy ha külön érdemes aludni, akkor ahogy az első is írta, mikor a kicsinek is új ágykell, lehessen az ővé a nagytesóé, és ő kapjon újat, vagy vegyünk emeletes ágyat, és most egyenlőre legyen a nagy az alján, később pedig feljebb költözik, és a picié lesz az alsó rész... Most már érthetőbb? Elnézést. Kicsit bonyolult :)
2011. júl. 6. 10:58
 6/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ismét a válaszod. Én is ettől félek az emeletessel kapcsolatban. Meg hogy esetleg ha már a kicsi is fel tud mászni, de még nem lesz olyan ügyes, felmászik úgy hogy nem vagyok ott, és leesik... Pedig hely miatt tényleg az lenne a legjobb.
2011. júl. 6. 11:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem 22 hónap van a lányaim között.

Mi kombinált ágyat vettünk a nagynak, mivel 22 hónaposan nem akart leesésgátlóson aludni (unokatesónál próbáltuk). Így egy 140*70es ágyat kapott (kb. ilyen: [link] mi használtan 10 ezerért vettük matraccal), ami rácsos, de a rácsai leszedhetőek. A kicsi ment a rácsoságyba.

kb. 2,5 éves volt, mikor ő kérte, hogy szedjük le a rácsot, ekkor átalakítottuk leesésgátlóssá, mert a két végéről az elemeket az oldalára is fel lehet tenni, így leesésgátló is megvan :-D

A pici maradt még természetesen a rácsosban.

Most kezdi a nagy kinőni a kiságyát, most 4,5 éves, a pici 2,5. A nagynak veszünk egy alacsony galéria ágyat aminek az aljában szekrény és tároló van ( [link] hasonló csak olcsóbb :-D ), Így az nem foglal helyet, a pici meg megkapja a junior ágyat.

2011. júl. 6. 11:15
 8/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Az lemaradt, hogy szerintem nem érdemes egy ágyban altatni őket, hiszen más egy kicsit a ritmusok. Mi nyaraláskor próbáltuk őket egyágyban altatni, katasztrófa volt. Egymás mellett van az ágyuk, de mindkettőnek megvan a maga kis vacka :-D, amit telepakolhat, vagy üresen hagyhat, attól függ mennyi alvóskája van.

2011. júl. 6. 11:18
 9/12 anonim ***** válasza:

Így már értem, köszi!

Egy ágyban nem altatnám őket soha, semmiképp, max végszükség esetén mondjuk nyaraláskor.

Nekem ikreim vannak, ha jól emlékszem 4 éves korukig aludtak a 140x70-es rácsos ágyban, de az első rács már le volt szerelve. Ezután kaptak emeletes ágyat, és soha semmi gond nem volt, nem estek le.

Ma is az az ágyuk, külön szobájuk lett, szétfűrészeltük , így normál 90x210-es lett belőle.

Nekünk ez tűnt a legpraktikusabb megoldásnak.

Barátnőméknél a kicsi másfél, a nagy 3 éves.

Ott az emeletes ágy, a nagy alszik alul, a kicsi még a rácsos ágyban. Ha nagyobbak lesznek, a nagy felköltözik, a kicsi meg alulra. Az is átalakítható 2 külön szimpla ággyá a későbbiekben.

2011. júl. 6. 11:19
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ. Húúú ez a galéria ágy amit belinkeltél nagyon szuper. Csak tényleg elég drága.
2011. júl. 6. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!