Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség, kifog rajtam a 2...

Segítség, kifog rajtam a 2 éves fiam?

Figyelt kérdés

Második gyerek, szóval edzettnek számíthatok, hisz a naggyal túl vagyunk a dacoláson, egész jól átvészeltük, de ami a kicsivel van, már túltesz mindenen.

Kezdjük ott, hogy nem játszik, nem érdekli mostanában. Amiket szeret, és hiába a büntetés, visszafordul és csinálja: csavargatja a gázcsapot, felmászik a pultra, nyitogatja a csapot, húzogatja le a wc-t, kulcsokat szedi le a tartóról, nyitogatja a szúnyoghálóajtót, pakolja ki a fiókokat. Büntetés volt, valamiért kézrácsapás, de semmi, semmi nem hat rá. Egyszerűen nem tudok hátat fordítani. Most az új poén, hogy gusztustalankodik az asztalnál, borogatja a kaját, öntögeti a vizet. elviszem az asztaltól ilyenkor, de legközelebb is csinálja, max ha ránézek már üvölt, hogy neeeeeeeeee..azt meg ne mondjam mostanában úgy eszik mint egy malac. Már egy nagy textilpelenkát terítek a nyakába, és érdekes akkor is ruhát kell cserélni.

És még a másik. Ő már szobatiszta, eddig olyan ügyes volt,ül a bilire, nem kellett ruhacsere. De most???? Addig szórakozik bilizés közben a kukijával, hogy folyton pisis lesz, tetszik neki hogy felfele megy a pisi. És persze ruhacsere. Megőrülök. A dobálózásról, dűtés-borításról már ne is beszéljünk.

Mit rontottam el??????????????????Már sírni tudnék.

2011. jún. 30. 16:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Látja rajtad, hogy idegesít és élvezi a dolgot. Próbálj meg jó képet vágni a dolgokhoz, ha disznólkodik, ne nézz oda, csinálj úgy, mintha észre sem vennéd. Jó idő van, egyen ruha nélkül!

Az én kisfiamnak is volt ilyen időszaka, amíg veszekedtem vele annál jobban csinálta, aztán módszert váltottam, fapofát vágtam a hülyeségeihez mégha forrt is bennem a düh. Úgy már nem is élvezte annyira és lassan elhagyta a szokását, hogy engem dühítsen.

Dobálózásnál a szomszéddal szoktam fenyegetni, hogy átjön és majd ő fogja leszidni, mert nem hagyja aludni. :D

2011. jún. 30. 16:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel, mintha én írtam volna.

Kajánál nekem egyedül az jött be, ha dobálná, meg kiveri a kezemből a kanalat, akkor rászólok, hogy a következőnél elviszem az ebédet, és legközelebb uzsonnát kap. Ez általában bejön.

2011. jún. 30. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani, kérlek ne vedd annak, de ami leírtál, az szerintem szeretet illetve figyelem hiányra utal. Szólj rá, ha rosszalkodik, ne hagyd figyelmen kívül a rosszaságot, de próbálj jobban összponosíani a jó dolgokra. Ne felejtsd el megdicsérni egyszer sem, ha valami jót csinált. Adj neki olyan feladatokat, amiket el tud végenzi és nagyon dicsérd meg érte. Jász vele többe, mesélj neki többe. Én azt csináltam amikor az első gyerekem ilyen rossz volt, hogy "bünetésből" megcsikiztem, ha rosszalkodott. Ez a kis hancúrozás jót tett neki is nekem is, utánna újra jó tudott lenni. Már az is sokat segíthet, ha keresni kezdet a jó viselkedés jeleit és ilyenkor mindig megdicséred. Sok sikert!

Jó szándékú szupranyu : )

2011. jún. 30. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:

higgadj le és ne mutasd ki h dühös vagy és nyomd el magadban ezt mert megérzik !

ha nem leszel ideges miatta akkor már nem lesz "jó játék" neki

esetleg vond be a otthoni munkába

foglalkozz vele többet

ha malackodik vedd el az ételt előle de maradjon ott az étkezés végéig nem kell hozzá szólni nem kell leszidni egyszerűen ha rossz akkor ne vedd észre és ne foglalkozz vele

DE ha valamit jól csinál akkor szeretgesd meg és dicséred meg jól

ebben a korban még a reakciód alapján dönti el h mi a jó és mi a rossz ha azt látja h hiába rosszalkodik nincs reakció akkor nem fogja csinálni de ez idő nem megy egyik napról a másikra

(nekem anno bevált igaz volt 2-3 rossz hetem )

2011. jún. 30. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:

1. -türelem türelem !!!

2. -foglalkozz vele, játsssz vele !!!

3.- ne felejtsd el megdicsérni nagyon fontos!

4.- EZZEL A BÜNTETÉSEKKEL NEM NAGYON ÉRTEK ÉN EGYET,2ÉVESEN BÜNTETNI ? SZERINTEM EZ FIGYELEM FELHÍVÁS A GYEREK RÉSZÉRŐL!!! FOGLALD LE, MERT UNATKOZIK SZEGÉNYKÉM.

2011. jún. 30. 22:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Hát , hogy szegényke unatkozik , ez van. Nem tudok a kedvére tenni folyton, hisz nekem itt a házimunka is, egyedül vagyok velük teljesen. És ő nem akarja, hogy bevonjam. Tesó az segít ha bevonom a házimunkába,4 éves, de a kicsi már csak azért se. És nekem bizony helyt kell állnom itthon, na meg a 4 éves se egy egy helyben ülő kis szent gyerek, nagyon bugris, szóval oda kell figyelni rendesen. Van velük foglalkozva, félre ne értsetek, de nem bírok a nap 24 órájában...szerintem senki se aki egyedül van velük. Pláne ha nem hajlandó velem lenni.

De megpróbálom bevágni a pókerarcot, még ha szét is durran a fejemen belül az agyam :D Köszönöm a tanácsokat, remélem 1-2 héten belül sikert érünk el

2011. júl. 1. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!