Hogy reagáltok rá ha a kicsitek nem akar megköszönni valamit?
Tudod a jól nevelt 2-3 éves kislányból is lesz lázadőó kamasz, főleg, ha addig minig jó kislány volt.
majd meglátod!!
Nem akartam írni, de úgy érzem meg kell védenem a válaszolót, aki írta,hogy az ő lánya igenis köszön, és megköszön.
Miért olyan nehéz ezt elképzelni,hogy igenis van olyan kisgyerek, akit erre már egész pici korában meg lehet tanítani. Nálunk is alap a kérem és a köszönöm. Feláll a hátamon a szőr, amikor a szomszédék 10 éves unokája azt mondja,hogy add már ide. Nem is ismeri,hogy kérem. De megköszönni sem tud semmit.
És miért a rosszindulat,hogy lesz még kamasz is a lánya. Persze,hogy lesz. És? Nem azt írta,hogy vasszigor van otthon. Miért kell,hogy a jól nevelt kisgyerek hülye kamasz legyen.
Az én lányom 17 éves. Túl már a kamaszkoron. Egész kicsi korától köszönt mindenkinek, ismerte a kérem és a köszönöm szót. Apukája úgy tanított,ahogy amikor kapott valamit, és nem köszönte meg,akkor megfogta a kezét szépen és ránézett, hogy tudod mit kell mondani. Ha megköszönte, elengedte és szaladhatott tovább az ajándékkal, csokival. Ez kb. 2 másodperc alatt zajlott le. Nem sérült meg a gyerek, de ő is már egész pici korában hangosan, szinte üvöltve mondta,hogy köszönöm szépen. Cuki volt!
Soha nem volt nálunk szigor. Talán ezért sem lett lázadó kamasz. De, alapvető emberi normákat, formákat elvártunk és várunk a mai napig. Én sem gondolom,hogy rá kell hagyni mindent a gyerekre. Egy 3-4 éves gyereknek már igenis el lehet magyarázni,hogy mi a köszönöm és,hogy a szomszéd Teri néninek is köszönni kell!
Én is voltam lázadó kamasz. Ettől függetlenül megköszöntem,ha adtak valamit, hatalmas lázadásom közepette nem felejtettem köszönni senkinek, ahogy kamaszként is ugyanúgy mondtam anyukámnak,hogy kérem szépen a sót.
Lázadhat a gyerekem majd, persze, de attól még meg is köszönheti, ha odaadok neki valamit. A lázadás és a alap jól neveltség nem zárja ki egymást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!