Hogyan reagáltok amikor hisztizik a csemetétek?
Én ott szoktam hagyni. Elmondom, hogy ezért vagy azért nem szabad, elveszem, próbálok mást adni, ha továbbra is hisztizik, akkor közlöm vele, hogy "akkor most lehet hisztizni, majd szólj, ha meguntad", és elmegyek onnan. Jön utánam, de direkt nem foglalkozok vele.
Védőnő szerint, ha már nagyon nem megy másképp, kicsi pohárból hideg víz a pofira. A harmadik alkalom után meglátja a kispoharat, és leáll, mert nem kéri a vizet. :)
Idáig még csak egyszer fajultak a dolgok, de akkor a városközponttól hazáig (fél órát) teli torokból üvöltött, és az apja sem bírta már cérnával. És csak hiszti volt! Már mindenki úgy nézett ránk, hogy azt hittem, hogy mindjárt kihívják a gyermekvédelmiseket!
Kislányomnál már 3 hónaposan is előfordult nagy ritkán, hogy "hisztizett", semmi baja sem volt csak egyszerűen belehergelte magát a kiabálásba.
Már akkor is azt csináltam, hogy szó szerint "kiemeltem" abból a helyzetből. Babakocsiba be, aztán irány sétálni, vagy fürödjünk egyet, stb. De néha elég annyi, hogy átmegyünk a másik szobába és megmutatok valamit, mert az "nagyon érdekes", rögtön el is felejti, hogy hisztizett. Az utcán nehezebb megvalósítani, de ott is a figyelemelterelés válik be a leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!