Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viseltétek? Csak én...

Hogy viseltétek? Csak én vagyok így megzuhanva lelkileg?

Figyelt kérdés
3 hét múlva vissza kell mennem dolgozni.3 éves a kisfiam.Ovi még nem lesz csak aug. végén kezdődik.Mindig más fog rá vigyázni addig.Eddig mindig együtt voltunk és most majd 9 órát távol leszünk egymástól.Már most teljesen kész vagyok.Nem tudok aludni és állandóan ingerült vagyok.Szeretnék még vele lenni.Már most hiányzik.Ez normális a részemről ilyenkor?Köszi.
2011. jún. 26. 00:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább nekünk nehéz általában, mert mi megszenvedjük a gyerek kárát is meg a magunkét is. De nem baj, inkább nekünk legyen nehezebb, mint nekik.

Én vagyok az a se böli se ovi hozzászóló, ma jrtam a böliben, jó esélyünk van rá, hogy ősztől lesz hely, de nem szeretném elkiabálni. A barátnőm szerint a dolog zömmel a szülő fejében dől el, ezért én elhatároztam, hogy nálunk semmi gond nem lesz, mert a kislányom ügyes és én bízom benne. Klasszul be fog szokni és a gondozónénik imádni fogják. Nem fogok előre aggodalmaskodni, mert ezzel csak az ő dolgát (és a magamét) nehezítem meg. Inkább kihasználom még ezt a nyarat, sokat fogunk csavarogni és csomó programot tervezek. Szuper lesz minden.

2011. jún. 28. 13:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Normális, bár én csak irigylem az ilyen anyukákat... nagylányom hiperaktív, én már rég beadtam volna oviba, hogy legyen egy kis "nyugtom" meg időm a kicsire...

Aztán kaptam egy állásajánlatot, és dolgozni kezdtem, ők meg bölcsibe kerültek. A kicsit sajnáltam nagyon, de jó helyük van, imádják:.)

Amúgy ne légy ideges, megérzi, és ő is az lesz. Örülj neki, hogy közösségbe fog járni, jól fogja érezni magát és sok mindent tanulni fog.

2011. jún. 29. 23:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Amikor a fiam ovis lett, nekem éppen nem volt munkahelyem, csak fél év múlva sikerült elhelyezkednem, tehát nem kellett egyből egész napra otthagynom, de ÍGY IS MEGVISELT! Azt hiszem, ez egy nagyon nagy mérföldkő a különválásban... És aztán amikor iskolába ment, az ugyanilyen nehéz időszak volt!!!
2011. jún. 29. 23:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Együtt érzek veled kérdező,de lehet jobb helyzetben vagy mint én?Hogy miért,mert téged kötelez a meló,hogy menj,és vidd oviba.De engem nem kötelez,nem dolgozom,nem is fogok.

Beírattam az oviba,de nem tudom ,ha idén menni fog,nem érzem magam felkészülve rá.Sok pszihológus vallja,hogy 4 évesen óvodaérett egy gyerek.

Aztán ez naponta változik,épp az éjjel gondolkoztam, azon,hogy egyszerűen nem engedem felnőni.Úgy ahogy engem sem engedett az anyám.Függök tőle most 30akárhány évesen.És ez fizikai függőség,mert amúgy nincs valami jó viszonyunk.Na de ebbe nem megyek bele.

Szakember mondta,hogy 2 lehetőségem van.

1.Dolgozok magamon,és ősszel oviba adom,de úgy ,hogy ne szorongjak amiatt,hogy el kell engednem,mert a gyerek érzi,és nem fog akarni menni

2.Ha én azt raktam be a fejembe,hogy 4 évesen érzem biztonságosnak az ovikezdést,akkor hagyjam még egy évet itthon.

2011. jún. 30. 13:06
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,tudom mit érzel!A én nagyobbik fiam csak 4 évesen ment oviba,a kicsi májusban volt 3,szeptemberben kezdi(itthon tudnék maradni,de nagyon jó-állami-oviba kerül,nagyon-nagyon jó óvónőkhöz-ami jövőre nem lenne megoldható,mert most ballagtatták el a nagy csoportosaikat,és ősszel kezdenek a kicsikkel).Az én kicsim is nagyon anyás,eddig mindig velem volt.Persze a családtagokkal is(apuka,keresztszülők,nagyszülők)de sehol nem volt hajlandó aludni(délután még csak-csak,de éjszaka...felejtsd el).Február óta jár a Helen Doron angolra,ők szerveztek egy "tábort"(pont ezen a héten jár oda a kicsi).Fél 9 körül viszem,és fél 1-kor,ebéd után hozom el(ott alhatna,de nem akartuk megrizikózni).Hát,nem kis meglepetés ért engem az első napon:amikor odaértünk,kaptam egy nagy puszit,ölelést,és ment a "dolgára".Vártam a hívást,mert ha gond lett volna repültem volna vissza.Ám-szerencsére-semmi.Megyek ebéd után,boldogan várt,mesélte mi történt...máig nem változott a dolog,már reggel mondja,hogy menjünk,és vigyorogva,mesélve fogad.Nekünk ez volt a "főpróba" az ovira.Nálunk mondjuk alapból van min. 1 hét beszoktatás,tehát ne kellene a kicsit bedobni a mély vízbe.Hidd el,sokszor túlaggódjuk a dolgokat,mivel úgy érezzük,ez a 3 év pikk-pakk elszaladt,és szeretnénk,ha még velünk maradnának.Szerencsére mi megengedhetünk magunknak még egy babát,így startolunk is a kistestvérre.
2011. jún. 30. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!