Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viseltétek? Csak én...

Hogy viseltétek? Csak én vagyok így megzuhanva lelkileg?

Figyelt kérdés
3 hét múlva vissza kell mennem dolgozni.3 éves a kisfiam.Ovi még nem lesz csak aug. végén kezdődik.Mindig más fog rá vigyázni addig.Eddig mindig együtt voltunk és most majd 9 órát távol leszünk egymástól.Már most teljesen kész vagyok.Nem tudok aludni és állandóan ingerült vagyok.Szeretnék még vele lenni.Már most hiányzik.Ez normális a részemről ilyenkor?Köszi.
2011. jún. 26. 00:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Par munkanap utan javul a helyzet, amikor latod majd a gyereken, hogy jol telnek a napjai.

A lanyom 9 honapos, nekem kedden kell visszamenni dolgozni. Mi mar tartottunk nehany napot kulon minden szobajovo "potmamaval", igy nem lesz neki hirtelen rossz, hogy egyhuzamban 5 napig nem lat nappal.

2011. jún. 26. 00:20
 2/15 anonim ***** válasza:
jaj ne is mond....én is teljesen odavagyok,hogy ovis lesz.Este ezen rágódom,sajnálom őt is magamat is,jó itthon együtt.De emlékszem hogy én szerettem az ovit,hátha ő is fogja:)
2011. jún. 26. 06:59
 3/15 anonim ***** válasza:

Ezen van a hangsúly, ilyenkor általában az anyukák sajnálják a dolgot, ők zuhannak meg (nem bántásból írom, valamilyen szinten normális reakció), a gyerek meg esetleg átveszi, ha megérzi.

Olyan ez, mikor elesik, és nem is azért kezd sírni, mert fáj neki, hanem mert a szülők érezhetően megijednek, és ez rá is átragad.

Úgyhogy pozitívan kell hozzáállni, hogy milyen jó lesz, a legtöbb gyerek ezt lazán veszi, ha az anyukájuk sem parázik. :)

Az ovis beszoktatást is legtöbbször az anyukák izgulják túl. Nem lesz semmi baj, meséld neki is, hogy jó lesz, más megoldás úgysincs, muszáj dolgoznod, így kár izgulni rajta, mert nem tudsz mást tenni, mint megpróbálni a legjobbat kihozni a helyzetből. És az nem az idegesség.

2011. jún. 26. 10:04
 4/15 anonim ***** válasza:

2 éves a lányom. Augusztustól bölcsi, addig szabin vagyok (van annyi hála égnek)

Mi már nagyon várjuk :) Minden nap elmegyünk a bölcsi mellett, és mondogatom neki, hogy látod milyen sok szép játék, mennyi gyerek és milyen jó lesz. Anyuka hoz reggel, és jön érted délután. Jaj de jó lesz, hogy sokat tudsz játszani majd.

Angyalom már most menne :) Remélem nem lesz számára csalódás.

Nekem is hiányzik már most, de előtte soha nem mutatom, teljesen elnyomom az érzéseimet. NEKI fontos, hogy közösségbe kerüljön. S nem mellesleg ugyebár engem vár a munkahelyem.

2011. jún. 26. 12:18
 5/15 A kérdező kommentje:
Ő miatta is aggódok,mert eléggé zárkózott természetű.Nem szeret sehová menni,nem akar a gyerekekkel játszani és mostanában(pár hete)ha már pár méterrel arrébb vagyok tőle,akkor üvölt.Nem azért ilyen,mert látja rajtam az aggódást,mert mindig is ilyen volt.Bár nem ennyire.Persze,ha azt látnám rajta,hogy szereti a gyerekeket és mondogatná,hogy szeretne menni oviba,akkor megnyugodnék,de nem úgy áll a helyzet.Azért valljuk be,ők még picik és ez nagyon nagy változás az életükben.Tudom,hogy mik a normák ezen a téren,de sokszor elgondolkodom,hogy mi a fontosabb az életben...nehéz belegondolni,hogy keveset fogunk találkozni egy nap.Semmiképp sem szeretném azt,ahogy a mi családunkban volt,hogy felnőttként kezdtem ismerkedni az anyámmal,pedig együtt laktunk,de mindig dolgozott,vagy ha nem akkor sem velem volt,a nagymama nevelt fel valamilyen szinten.Szóval jó lenne minnél több időt együtt lenni.Lehet,hogy egy 6 órás munkakör jobb lenne,majd meglátjuk,hogy hogy sikerül beszoknia.
2011. jún. 26. 12:48
 6/15 A kérdező kommentje:
Azt is tudom,hogy sokan azt mondanák erre,hogy örüljek,hogy van hová visszamennem.Ez is igaz,de nem minden a pénz...
2011. jún. 26. 12:51
 7/15 anonim ***** válasza:

Csak szeretném jelezni, mindjárt jönni fognak azok, akik szerint nem ülhet örökké a szoknyádon a gyerek és minek ez a nyavalygás, meg hogy puhányt nevelsz belőle és hogy csak magadra gondolsz, azért akarsz otthon maradni, pedig a gyereknek sokkal jobb az oviban.

Megértem amúgy az érzéseidet, bár nekem nincs hova visszamennem dolgozni, és böli sincs, és ovi sincs, és a férjem is elvesztette a munkáját, szóval szívesen dolgoznék, de ha tudnék, akkor én is biztos, hogy ezt érezném, amit te.

2011. jún. 26. 13:36
 8/15 anonim ***** válasza:

A kedves kérdezőnek, különösen az újabb kommentjére:

Javaslom, nagyon ügyelj, hogy kérj lehetőséget folyamatos beszoktatásra oviba (ezt kötelesek megadni, persze neked is rá kell érned a megfelelő -eleinte korai- időpontokban menni érte), ami legalább 2 héten át tartson; ugyanis a legtöbb 3-4 évesnek nem használ, ha már első naptól otthagyják órákra.

2011. jún. 26. 19:32
 9/15 anonim ***** válasza:

Az hogy milyen ütemben szokik be az gyerekfüggő.Lehet hogy már a 2. napon ott lehet hagyni pár órára lehet hogy csak egy hét múlva.

Amúgy az én kislányom is zárkózottabb volt, nem vegyült soha ill. csak ritkán a többi kisgyerekkel azt is csak 1c óra felengedés után.Ezek tudatában előre féltem a beszoktatástól.Minden gond nélkül már a 2. nap elküldtek.Nézelődtem,kukucskáltam és láttam hogy a kislányom nagyon jól érzi magát:)Azóta mintha kicserélték volna.Sokkal nyitottabb.Csak egy kérdés: Te soha nem adtad le a gyerekedet egy vagy két napra a nagyszülőknek, testvérnek vagy akár a bnődnek? Mert a kérdésedből az derül ki számomra, akkor viszont ez az egész inkább neked lesz nehéz mintsem a gyerekednek:)

2011. jún. 27. 14:28
 10/15 A kérdező kommentje:
De,nagymamánál szokott lenni egész nap,nem is keres minket,még haza sem akar sokszor jönni,de aludni nem akart ott végül is.A közeli családtagokkal elvan,de azért az ovi mégis idegen emberek csoportja lesz.
2011. jún. 27. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!