Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Visztek a játszótérre chipszet...

Visztek a játszótérre chipszet, meg mindenféle "nasit"? én annyira utálom, kedves anyukák kipakolják a padra, nagy halom chipsz, pufi-kuki, ropi stb.

Figyelt kérdés
akár délelött,akár délután.az én gyerekem nem olyan jó evő, ha belakmározik lenn ilyenekkel tuti nem vacsorázik, vagy ebédel.és hogy lehet egy 3évesnek elmagyarázni,hogy ne egyen?ez annyira kellemetlen nekem.inkább ilyenkor haza indulok vele.vagy mit sináljak?ő is szokott ilyeneket enni, nem ezzel van a gond, de mondjuk fő étkezés után.de délelött 11kor, vagy délután fél6kor ne álljon neki ilyeneket enni.vagy én vagyok túl vaskalapos?mit tanácsoltok?
2011. jún. 17. 22:26
1 2
 1/12 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
76%
Ez engem is zavar, mert ha én is készültem hogy de jó, a gyerkőcök kifáradtak, éhesek, most felmegyünk, ebédelnek és már fekszenek is le aludni, erre valaki teletömi őket valami vacakkal (amit amúgy én is engedek, de nemebéd előtt) akkor borul az egész.
2011. jún. 17. 22:31
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Én se viszek semmi ilyet, max vizet inni. Nem tudom mit tudnál csinálni. Nálunk a szomszéd nyomja rendszeresen tele a gyereket műzliszelettel, illetve most, hogy szóltam, hogy most megyünk ebédelni (11.30 volt) akkor a kezébe nyomta, hogy majd ebéd után megeszi. Szerinted megértette 23 hónapos fiam, hogy miért nem eheti meg?
2011. jún. 17. 22:32
 3/12 anonim válasza:
81%
Én nem vagyok anyuka,viszont van egy kistestvérem,akivel nagyon sokat vagyok. Nálunk nem jellemző ez,de engem is zavarna. Ha jól vettem ki,akkor a gyerkőcöd megkívánja ezeket a finomságokat?! Azt tanácsolom vigyél ki egy finom gyümölcsöt,amit elmajszolgat. Attól szerintem még fog vacsorázni. Egyébként sok szülő hibája ez,hogy annyi elhízott gyerek van. Megveszik nekik a chipset meg minden szénhidrátos dolgot,amitől persze nagyon hízik. Szerintem nincs szüksége egy kisgyereknek ilyenekre.
2011. jún. 17. 22:36
 4/12 A kérdező kommentje:
hát megkívánja igen, és ott cirkuszol szegénykém.sajnos nem szereti a gyümölcsöt, tényleg rossz evő, örülök, ha főtt ételt eszik rendesen.és azt azért eszik ebédre ,ha nem tömik elötte teli.hát úgy látszik marad a "tiltás", majd csak megérti.
2011. jún. 17. 22:42
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
A fiam, ha ilyeneket enne enéd elött, még vacsizni sem akarna...:( amikor a játszón valamelyik gyerkőc kukit-ropit eszik, és látom, hogy csalogatja az ennivaló, azonnal szólok neki, hogy ez nem a tiéd. Ez a kisfiú késői tízóraija, nem eheted meg előle. Tudom, hogy gonoszsàg, de ha annyit mondok, hogy nem a tiéd, nem nyúl hozzá...:(
2011. jún. 17. 22:48
 6/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem vagy vaskalapos,sőt!

Teljesen igazad van.

Nem feltétlenül az a baj,hogy magukkal viszik ezeket,mert lehet hogy 10-11-kor másik még épp tízórai után vannak,és csak 2-kor szoktak ebédelni ami még mesze van nekik.

A baj azzal van,hogy úgy teszik ki,vagy veszik elő,hogy ezt más gyermekek is lássák és megkívánhassák.

"Csak" annyit tudsz tenni,hogy visszafogod a gyermekedet,és megpróbálod neki elmagyarázni miért nem ehet belőle.

Az én 2!!! éves lányom már simán megérti a nem ehetsz belőle,mert ebéd előtt nem nasizunk-ot,de persze ehez az kellett,hogy soha ne nasizzon ebéd előtt,tehát következetesen tartom magam ehez.

Azt hogy mások ne vigyék ki az ilyen nasikat,szerintem csak sértődés árán tudod elérni...

2011. jún. 17. 22:59
 7/12 anonim ***** válasza:
80%

Nem olvastam végig csak a kérdést.

Nem viszünk és nem bandázunk. A gyerekem soha nem hívták nem kínálták. Egyszer a szomszédasszony adott neki kukit eldobta és megtörölte a kezét, hogy fúj :)

Ha uzsi beleesik a játszóterezésbe akkor vagy olyan szendvicset csinálok amit ott beadagolok neki, vagy műzliszeletet, gyümölcsöt eszik. Vagy ott vagyok mellette, vagy odaszalad a falatért.

Többször rákérdeztek miért nem eszik ilyen "szarokat", én meg közöltem, hogy a hazai főtt étel fontosabb neki is mint az ilyen művackok. :) Na azóta már nem is köszönnek, de kit érdekel.

2011. jún. 17. 23:11
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

Hát igen...teljesen így van velünk is. Azt akkor se tudom elérni semmiképp hogy más is így gondolkozzon mint én és hogy ne hozzon ki ilyet, pláne ne a gyerekeim előtt.

Ilyenkor ha nem engedem enni őket, én vagyok a gonosz rossz anya a fiam 4 éves ő már ezt így nevesíti is hogy ilyenkor kifejti hogy nem szeret....:// Frankó érzés mondhatom..

dehát ez van, ellen kell állni és kész.

Azt nem tudom megcsinálni hogy ha vki elővesz ilyesmi kaját akkor hazaviszem mert akkor 10 perc után jöhetnénk haza mindenhonnan.

A nagyobb baj a kisebb gyerekemmel van, aki lány és hát elég jó étvágyú (nem úgy mint a nagyobbam) és akkor ott áll és képes kuncsorogni egy xar kukiért vagy ropiért és akkor kedves másik anyuka még rá is tesz egy lapáttal hogy

"jaj szegénykém, adnék én neked, de az anya nem engedi" ergo mekkora genyó vagyok.

Nem tudom mi a megoldás de nagyon rossz.

2011. jún. 17. 23:50
 9/12 anonim ***** válasza:
55%
Mi még csak hintáztatni voltunk a gyereket, mert picike, de én nem láttam ilyet. Biztos csak én vagyok figyelmetlen, legközelebb majd sasolok. Én sem akarom ilyenekkel tömni, pláne nem főétkezések előtt. Tudtam, hogy vannak hülye anyák, de azt nem, hogy ilyen sokan :S
2011. jún. 18. 06:35
 10/12 anonim ***** válasza:
55%

Hát igen elég nehéz ez. Mert ha megkéred őket hogy ne hozzanak ki ilyesmit akkor elküldenek valahova, de ha meg rájuk szólsz akkor meg megsértődnek és nem fognak még hozzád sem szólni, miközben ugyanúgy kihozzák az ilyesmit.

Hát talán az egyik megoldás, amit írtak fentebb, hogy nem a tied ne nyúlj hozzá. Vagy esetleg az, hogy ha megkínálnak akkor egyet vagy kettőt lehet venni, de többet nem illik. Hátha valamelyik beválik. Illetve még megoldás, hogy másik játszótérre viszed. Vagy kilesed mikor nincsenek ott, ha van ilyen és akkor viszed ki a tiédet.

Illetve még az jutott eszembe, hogy viszel a tiédnek összevágott gyümölcsöt, vagy ami lehet rágcsi, de egészségesebb. Pl műzli, az a natúr, vagy ilyen gabonagolyó ami egészséges. Így mégha eszik is, de jót. ekkor mondod neki, hogy ez az övé ezt eheti, a másik a másik kisgyereké nem lehet belőle enni, vagy ha megkínál akkor egyet max kettőt.

Vagy te is viszel különféle dolgokat, kínálgatod a többi anyuka gyerekeit mindenféle laktató cuccal és majd ha az anyuka is látja otthon hogy nem eszik ebédet a gyereke, akkor hátha rájön hogy is van ez.

Vagy ha lehet velük beszélni, akkor megbeszélni, hogy valami egészségesebbet, kevésbé laktatót vigyenen, vigyetek ki. Beosztani mikor ki mit. Akkor mégha esznek is, de jobbat. Igaz ettől a tiéd nem biztos hogy ebédel, de nem eszik hülyeséget. Akár lehet olyat, hogy szendvicset visztek, piknikeztek úgymond. Meg apróra vágott gyümölcsöt.

Vagy mint írtam fent, ne vidd oda. Mást nem tudsz tenni.

2011. jún. 18. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!