Miért kell megengedni, hogy minden sza*t megegyen?
Annyira idegesít, meg bosszant a dolog, fel tudnék robbanni. Nem az én gyerekemről van szó, hanem az unokatestvéremről (nagybátyám kislánya). Nemrég múlt két éves, állandóan megengednek neki mindent, mármint étkezés terén. Hétvégére szoktunk elmenni hozzájuk, persze mindig kínálnak minket ezzel azzal, kis süti, ropogtatnivaló, chips, mindenféle sós akármik, ez az amaz. A gyerek állandóan ott lebzsel az asztal körül, amíg ott vagyunk csak azt látjuk, hogy a csokit a chipset tömi magába, nyafog, hogy ha nem kapja meg, az anyja ilyenkor nyilván beadja a derekát, még kínálja is, kérdezi melyiket szeretné... Természetesen tudja, hol szokták tárolni őket, ha nem látja amit szeretne, akkor már megy a szekrényhez, mutogatja mit akar, persze meg is kapja... Ha kettesben vagyunk én semmit nem engedek neki, mindig erélyesen rászólok, ha a csoki vagy ilyesmi kell neki, akkor meg meglepődik...gondolom nem sokszor hallja azt, hogy "nem". Ha iszik az is csak és kizárólag rostos barack, amiben semmi más az égadta egy világos nincs mint töménytelen mennyiségű cukor... A hátsó fogai már rohadnak. Miért kell ezt csinálni szegény gyerekkel?? Jó persze, tudom, nem az enyém, én majd neveljem a sajátomat jobban ha tudom, blablabla... csak érdekel, hogy másoknál is így van ez? Mi lehet ennek a következménye? Köszi
21/L
Jól látod a dolgokat,és dícséretes,hogy érdeklődsz a téma iránt!Ugyanis sokan (beleértve a nagybátyádékat) nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel,hiszen megszokták,a mindennapjaik része.
Az a baj,hogy biztosan rosszul reagálnának,ha te segítő szándékkal megemlítenéd nekik,hogy túl sok édességet kap a kisgyerek.
A következmények között lehet a cukorbetegség,rossz fogak,elhízás,emésztési problémák.
De nem is érdemes erre több szót pazarolni,mert ezen csak a szülők tudnak változtatni,sajna te nem.
Nekem is van kisfiam,2 és fél éves.Idén húsvétkor evett először csokoládét,azóta rendszeresen kap,de nem naponta.Neki a Kinder csoki az édességadagja,azon kívül semmi egyebet nem adok neki.Vizet iszik.
Felnőttként súlyproblémáim vannak,egész gyermekkorom arról szólt,hogy csokit csokival ettem,napi 2-3 szeletet is.Most meg szenvedek,mert nagyon nehéz leszokni róla,cukorbetegség közelében vagyok...szóval nem jó ez így.Szeretném megelőzni - amíg tehetem - hogy a kisfiam is így járjon.
Bocsi,ha hosszúra nyúlt.
Írod,hogy 1 évig gondoskodtál 3 gyerekről.Nos,ez nem egészen olyan mint amikor megszületik,és az első naptól kezdve te vagy vele éjjel-nappal.Nem a sajátod,és valljuk be őszintén mi anyukák a saját gyerekünkkel sokkal elfogultabbak vagyunk mint a másik gyerekével szemben.
Nekem van egy fiam,és egy lányom.Én bár nem tudatosan,de nem tömtem állandóan édességekkel őket..Ha akartam volna se tudtam volna tömni,mert valamiért egyik sem szereti az édességeket.Viszont a pogácsáért odavannak,ahogy a sajtos termékekért is.(bár ezekkel sem tömőm)
Visszatérve arra,hogyha majd több hónap után arra vágysz hogy csak egy olyan éjszaka legyen hogy nyugodtan végig tud aludni,amikor már nem rezzensz össze a baba sírásától mert szegényke beszélni nem tud még,így elmondani sem tudja mi bántja,mije fáj.Amikor eljön a daccos korszaka,és nem akarod átélni azt,hogy a lányod/fiad az apjához bújjon,és azt mondja "anya nem szeret :(" csak azért mert te vagy vele a nap 24 órájában,és csak te mondod neki hogy NEM SZABAD!" Amikor majd a dacos korszaka után jön a lázadás korszaka,és az állandó szigorú nevelésed(amire te azt fogod hinni,hogy így nevelted jól)az állandó NEM mondogatásod után esetleg a tizenéves gyereked itt fog a gyakorin kiírni egy kérdést,hogy "anyám miért ilyen szigorú velem?" akkor megérted hogy nem is olyan könnyű az egészséges középutat megtalálni.Na majd ha akkor is jó szülőnek tartanak a gyerekeid vagy gyereked elmondhatod,hogy Jól nevelted,jó voltál..Addig az az 1 év amit babysitterként eltöltöttél csak gyerekjáték..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!