Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó anyának érzed magad? Miért?

Jó anyának érzed magad? Miért?

Figyelt kérdés
2011. jún. 6. 11:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
klasszikus értelemben tuti nem, de a lányomnak a legjobb:) miért? mert minket egymásnak teremtettek, boldog velem szeret és bízik bennem. és, amíg így van, pont nem érdekel, más milyen anyának tart.
2011. jún. 6. 12:55
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem érzem jó anyának magam. Hogy miért? Mert annyi mindent szeretnék még a gyerekeimnek (3 van) megadni, de sajnos sokszor nem tudom. Hogy miért? Nem azért, mert nem akarom, csak egyszerűen a körülmények miatt. Hiszem, hogy amíg élek mindig ők hárman és a férjem lesznek a legfontosabbak, hiszem, hogy életem minden percében az első gondolatom, minden cselekedetem körülöttük forog, ennek ellenére sajnos nem vagyok hibátlan. Sokszor kifáradok, sokszor türelmetlen vagyok, jelenleg talán egy pici szülés utáni depresszióban is szenvedek. Ja és ha azon múlik a jó anyaság, hogy a gyerek sosem evett műkaját, no akkor szépen nézünk ki. Van, hogy el-el panaszkodom magam a védőnőnknek, és ő csak ámul- bámul. Értetlenül kérdezi tőlem, hogy miért mondok ilyet magamra, a gyerekekre. Valószínűleg kívülről jobb anyának tartanak, mint amilyennek érzem magam.
2011. jún. 6. 13:39
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem, nagyon türelmetlen vagyok.
2011. jún. 6. 14:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát kövezzetek meg, én jó anyának érzem magam. Nem tökéletesnek, messze nem, de jónak. Néha türelmetlen vagyok, néha kiabálok, néha lusta vagyok. De zömmel: értelmesen és sokat foglalkozom a gyerekkel, testi és lelki és szellemi szükségleiet igyekszem szem előtt tartani, és legfőkképp nagyon is törekszem rá, hogy jó anya legyek. Azért, mert néha elfogy a türelmem, még nem tartom magam alapvetően házisárknynak.

A kislányomra sokan irigykednek, és nemcsak azért, mert szép, ami ugye nem az én munkámnak köszönhető :)

De ami a legfontosabb, elfogadom a gyerkemet olyannak, amilyen.

2011. jún. 6. 14:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én jó anyának érzem magam. Nem vagyok tökéletes, de igyekszem jó lenni és mindenben fejlődni. Vannak konkrét elképzeléseim, vannak határok, követekezetes próbálok lenni és mindent a szeretetre építeni.

Van egy csomó hibám, de szerintem fontos, hogy az anya jónak érezze magát, hiszen akkor lehet olyna "elvárása" a gyerek felé, hogy ő is jó legyen. Illetve akkor képes továbbfejlődni, hiszen jó anya akar lenni.

Szerencsére a férjemtől is sok dícséretet kapok, és a kisfiam is kiegyensúlyozott kisgyerek, aki beszélni még nem tud, de úgy tűnik jól érzi magát a bőrében :)

2011. jún. 6. 14:42
 16/19 anonim ***** válasza:
én inkább azt mondanám,hogy nem érzem magam rossznak.de azt sem mondanám én,hogy jó anya vagyok.tele vagyunk hibákkal,mi is rengeteget tanulunk a gyerekeinktől,és az indíték nagyon fontos,hogy azért teszed amit teszel mert jót akarsz neki,mert szereted,mert megakarod óvni,stb.sajnos a kivitelezés nem mindig jó,de azért vagyunk felnőttek,és értelmes emberek,hogy ezen tudjunk változtatni.Nem attól jó anya egy anya,hogy nem az a gyerek tv-t,és nem hisztizik,és nem eszik édességet,én már itt tennék egy nagy kérdőjelet(??)viszont majd az idő fog érdemben dönteni,nem az első pár é,hanem az első 20 év.
2011. jún. 6. 14:48
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezen én is csodálkozom, hogy attól tartja valaki jó anyának magát, hogy a gyerek nem néz tévét meg nem eszik édességet. A következetesség fontos, de az ésszerűség is. Meg a mértékletesség. A tiltott gümölcs a legédesebb, ugye.

Nekem nagyon fontos, hogy a gyermek kiegyensúlyozott legyen, anélkül szerintem sose lehet boldog. Én erre törekszem.

2011. jún. 6. 14:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Én nem mondanám azt hogy rossz anya vagyok de azt sem hogy egy minta anya.

Nekem az a fontos hogy a kisfiam boldog és kiegyensúlyozott legyen.

Mindent megadok neki amit csak tudok én én a férjem is.

Nagyon sok szeretet kap és ad ő is.

Sokat foglalkozunk vele de sajnos néha nálam is szakad a cérna.

2011. jún. 7. 14:12
 19/19 anonim ***** válasza:

Számomra ez majd 20 év múlva fog kiderülni, ha majd a lányom mondja, és nem én, hogy milyen voltam/vagyok. S remélem jó anyának fog tartani.

Láttam én már magát szuperanyának képzelő nőt, akit aztán felnőtt korban a gyerekei nem látogattak, nem törődtek vele. Nálunk ilyen nem lesz remélem.

2011. jún. 8. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!