Jó anyának érzed magad? Miért?
Hát kövezzetek meg, én jó anyának érzem magam. Nem tökéletesnek, messze nem, de jónak. Néha türelmetlen vagyok, néha kiabálok, néha lusta vagyok. De zömmel: értelmesen és sokat foglalkozom a gyerekkel, testi és lelki és szellemi szükségleiet igyekszem szem előtt tartani, és legfőkképp nagyon is törekszem rá, hogy jó anya legyek. Azért, mert néha elfogy a türelmem, még nem tartom magam alapvetően házisárknynak.
A kislányomra sokan irigykednek, és nemcsak azért, mert szép, ami ugye nem az én munkámnak köszönhető :)
De ami a legfontosabb, elfogadom a gyerkemet olyannak, amilyen.
Én jó anyának érzem magam. Nem vagyok tökéletes, de igyekszem jó lenni és mindenben fejlődni. Vannak konkrét elképzeléseim, vannak határok, követekezetes próbálok lenni és mindent a szeretetre építeni.
Van egy csomó hibám, de szerintem fontos, hogy az anya jónak érezze magát, hiszen akkor lehet olyna "elvárása" a gyerek felé, hogy ő is jó legyen. Illetve akkor képes továbbfejlődni, hiszen jó anya akar lenni.
Szerencsére a férjemtől is sok dícséretet kapok, és a kisfiam is kiegyensúlyozott kisgyerek, aki beszélni még nem tud, de úgy tűnik jól érzi magát a bőrében :)
Igen, ezen én is csodálkozom, hogy attól tartja valaki jó anyának magát, hogy a gyerek nem néz tévét meg nem eszik édességet. A következetesség fontos, de az ésszerűség is. Meg a mértékletesség. A tiltott gümölcs a legédesebb, ugye.
Nekem nagyon fontos, hogy a gyermek kiegyensúlyozott legyen, anélkül szerintem sose lehet boldog. Én erre törekszem.
Én nem mondanám azt hogy rossz anya vagyok de azt sem hogy egy minta anya.
Nekem az a fontos hogy a kisfiam boldog és kiegyensúlyozott legyen.
Mindent megadok neki amit csak tudok én én a férjem is.
Nagyon sok szeretet kap és ad ő is.
Sokat foglalkozunk vele de sajnos néha nálam is szakad a cérna.
Számomra ez majd 20 év múlva fog kiderülni, ha majd a lányom mondja, és nem én, hogy milyen voltam/vagyok. S remélem jó anyának fog tartani.
Láttam én már magát szuperanyának képzelő nőt, akit aztán felnőtt korban a gyerekei nem látogattak, nem törődtek vele. Nálunk ilyen nem lesz remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!