Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen anyának érzed magad?...

Milyen anyának érzed magad? Lenne olyan, amin tudod, hogy változtatnod kellene?

Figyelt kérdés
Mennyi idős a gyermeked/gyerekeid?
2011. aug. 6. 22:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mindent megteszek érte. De a napi stressz sokszor türelmetlenné tesz: én ezen szeretnék változtatni.

Most kezdi a sulit.

2011. aug. 6. 22:31
 2/12 anonim ***** válasza:
11 hónapos a kislányom és úgy érzem, a környezetem is azt mondja, nagyon jó anya vagyok. Mindent megteszek érte és magamért is, hogy boldogok legyünk, félek is visszazökkenni a melós hétköznapokba, amikor majd fél 6-kor kell kelni és rohanni a bölcsibe, egész nap helyt állni, majd rohanni délután 5-kor ismét haza és erőn felül vacsit főzni, gyerekkel foglalkozni és megmaradni nőnek is.
2011. aug. 6. 22:35
 3/12 anonim ***** válasza:

Néha türelmetlen vagyok, de nem adom ki magamból. Nem tudom, hogy jó anya vagyok-e. Csak remélni tudom.

7 hónapos a baba

2011. aug. 6. 22:35
 4/12 anonim ***** válasza:
3 éves lesz, igazából nem is tudom... azt hiszem, mindent úgy csináltam eddig, ahogy jónak gondoltam :) talán még több mesét olvashatnék neki? :))
2011. aug. 6. 22:37
 5/12 anonim ***** válasza:
2,5éves a lányom, és igen, én nem érzem magam jó anyának. A lányom a szocializációban le van maradva és sajnos nem tudok vele annyit foglalkozni, amennyit kellene, köszönhetően a kedves édesapának, aki itt hagyott minket, mikor még lányunk mindössze 14hónapos volt. Húsz felé kell szaladnom, és tudom, hogy sokkal többet kéne foglalkoznom a lányommal, de egyszerűen képtelen vagyok egyedül, szinte semmi segítség nélkül mindent normálisan megoldani :(
2011. aug. 6. 23:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Igyekszem jó anya lenni, remélem sikerül néha.

Amit szerintem jól csinálok, amit szerintem más is így csinál:

- sokat foglalkozok a kislányommal, irányított foglalkozásokat próbálok "tartani" neki, amit persze ő abszolút játékként él meg.

- gondosan odafigyelek az ápolására, ruházatára, megjelenésére

- próbálok következetes lenni, nem ígérek neki teljesíthetetlen dolgokat és betartom, amit ígérek

Ami nem jól csinálok:

- többször vagyok türelmetlen, mint kellene, sokszor sürgetem (egyébként elég lassú általában..bika jegyű)

- néha felemelem a hangom - ami szintén a türelmetlenségből adódik

- túlparázok mindent, tyúkanyóskodom

2011. aug. 6. 23:00
 7/12 anonim ***** válasza:
Hároméves és egyéves gyerekeim vannak, azt gondolom, hogy viszonylag jól csinálom, vannak napok, amikor több türelem kellene, de nagyon igyekszem és mindneki el van ájulva, milyen nevetős, kiegyensúlyozott, aranyos gyerekeim vannak. Mi rengeteget megyünk mindenfelé, folyton kirándulunk, strandolunk, talán akkor kellene még több időd fordítanom rájuk, amikor itthon vagyunk, de olyan jól eljátszanak egyedül, illetve egymással, hogy sokszor elcsábulok olvasni vagy netezni, pedig játszhatnék akár velük is.
2011. aug. 7. 07:35
 8/12 anonim ***** válasza:

9 éves lány

6 éves fiú

7 hós lány

hát sokszor a türelmetlenség kiabálás amit nem szeretek

a lányom lassúságán tudok kiakadni meg h folyton az öccsét pesztrálja

a fiamnál h mindig kekeckedik a nagyokkal h nagyobbnak akar látszani mint valójában és h mindenen képes sírni

a kicsi még rendes ált nem sok baj van vele ...még

kicsit következetesebbnek kellene lennem és talán kicsit szigorúbbnak is

bár szerintük szuper anyuka vagyok :-DDDD

és tudod mit : egye fene elhiszem nekik :-P

2011. aug. 7. 07:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyszerűen többet kellene foglalkoznom velük. Olyan jó lenne csak úgy leülni melléjük naphosszat játszani. De közben meg mintha űznének a konyhába, a porszívóért, a vasalóért, stb... Talán el kellene fogadnom, hogy olyan nincs, hogy mindig tiszta lakás, mindig főtt étel, mindig tiszta/vasalt ruha és három pici (3 éves a legidősebb) gyerek, akikkel anya folyton foglalkozik. Valamit át kéne variálnom az biztos, mert így nem igazán sikerül.
2011. aug. 7. 11:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Türelmesebbnek kellene lenne, 10-ig számolni, mielőtt leordítom a gyerek fejét.

lassan 3 éves , és lassan 1 éves

2011. aug. 7. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!