A napokban hallottam, hogy valamelyik támogatáshoz (GYES, GYED, vagy valami más) kell pár év munkaviszony. Pontosan hány év kell, és melyikhez? Egyáltalán milyen támogatások járnak egy anyának, és hány évig?
a GYEDhez a szülés napjától visszamenőleg számított 2 éven belül 365 nap (naptári) biztosítási idő szükséges
Tgyás * Annak jár, aki a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, ÉS
* a biztosítás tartama alatt, vagy a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül szül, VAGY
* a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának, illetve a biztosítási jogviszony megszűnését követően táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszűnését követően 28 napon belül szül.
Köszönöm. Még annyi lenne a kérdésem, hogy ezek jelenleg havi mennyit jelentenek kb? (GYES, GYED, TGYÁS)
Második: ebben van valami, de kíváncsi természet vagyok és érdekel mi van most
A GYES ha jól tudom 28 500 forint. De ezt a googlin keresd meg, ott biztos több találta van.
A GYED és TGYÁS pedig a bruttó béred 70%-a!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!