Hogy szerezzem meg a GYED-em munkaviszony nélkül?
Megvan a 2 éven belüli szükséges 1 évem, viszont most nincs munkám és 7 hónapos terhesen senki sem fog már alkalmazni.
Olvastam itt ilyet, hogy:
"Van lehetőség egyéni szerződéssel havi 4900Ft ért ellátási jogosultságot szerezni, tehát ezért nem éri meg vállalkozni."
De nem értem, ez mit takar.
Mit tehetnék, hogy megkapjam a GYED-et?
Hát eszerint nem kell, hogy most épp legyen munkád, vagy én nem értelmezem jól a szöveget. De ha felhívod őket, biztosan felvilágosítanak róla.
Hát ez annyira igazságtalan!!
Pont ezért vártunk a babatervezéssel, hogy ne legyenek anyagi problémáink, erre tessék.
Gyűlölöm ezt az országot, csak a cigányokat támogatja.
elnézést, de el vagyok keseredve.
Én meg 18 éve dolgoztam már a 2. babaszületés előtt, így kapik gyed-et.
Azért az nem 1 év.
Szóval kell, hogy legyen egy határ.
Nincs igazad,kedves kérdező.Gondolj bele,hogy alanyi jogon jár neked a családi pótlék,ami havi 12200 ft 1 gyerek esetén.Jár neked(alanyi jogon!)-immáron megint 3 évig-a GYES,ami havonta 25780 ft.Ez összesen 37900 ft/hó/3 év!ALANYI jogon!Ez neked semmi?!Ráadásul a gyerek 1 éves korától elmehetsz dolgozni.Ha "csak" 4 vagy 6 órát melózol,az állam meghagyja neked a GYES-t!Azért az korrekt,nem?Alapból megvan majd 40000 ft/hó,dolgozol pár órát,és hozzá tudsz tenni még 1x annyit.Takarítónőket,multikban pénztárosokat sokszor keresnek pár órára.
Amit viszont nem értek:azt írod,most nincs munkád.Az hogy lehet?Várandósan NEM rúghatnak ki.Ha pedig már akkor sem volt,amikor teherbe estél,akkor kicsit felelőtlenül cselekedtél,és látszik,hogy nem néztél utána a dolgoknak(mivel már tavaly is 2 év munkaviszony kellett a 2 év GYED-hez,tehát ez nem egy új rendelet,és mindig is ÉLŐ munkaviszony kellett).Vagy miért nem mentél munkanélküli segélyre,táppénzre?Sok a kérdés...
Szia!
Akkor most regisztrált munkanélküli vagy? Mert ha igen akkor jogosult lehetsz gyedre.
A munkanélküli nem jogosít GYED-re. Nem olyan rég volt róla riport a tv-ben.
Amúgy lehet hogy határozott idejű szerződése volt, arra nem vonatkozik felmondási védelem, ahogy arra, sem, ha aláír egy közösmegeggyezést, vagy rendkívüli felmondással küldik el.
Pont ez a baj, lejárt a szerződésem és nem hosszabbították meg.
Köszönöm annak, aki leoltott a felelőtlenségemért, nem így terveztem a babavárást, de természetesen örülök neki ha már így alakult, csak aggódok, hogy fogjuk ellátni így a kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!