Mitől tartod magad jó anyának?
Jónak attól,hogy nagyon sokat beszélgetek a gyerekeimmel.Mindig van időm és türelmem meghallgatni a gondolataikat.
De bizony sok-minden másban erősítenem kellene....
Nagyon következetes vagyok, és a gyerekeim viselkedésén, magatartásán látom, hogy megérte annak lenni az elmúlt 5 évben, mert nagyon bevált.
Türelmes vagyok és szeretek játszani velük (még ha ők ezt egyre ritkábban igénylik, négyen vannak testvérek, elvannak ők).
Nekem is az jutott eszembe, hogy szeretem a gyerekeimet, akik viszont szeretnek. Mondjuk kicsi korukban még nem olyan nehéz "jó anyának" lenni.
Ha majd kamaszok lesznek és akkor is jó lesz a viszonyunk na akkor leszek jó anya.
Attól legfőképp hogy hagyom őket kibontakozni és a saját utukat járni, nem lógok folyton a nyakukban, nem akadályozok meg minden egyes apró balesetet, nem telepszek rájuk, de bármikor fordulhatnak hozzám.
Ettől mindkettő kísérletező, felfedező kedvű, bizakodók és barátságosak az emberek felé, nem kell őket noszogatni hogy egy idegen helyen nekiinduljanak mert biztonságosnak érzik a világot, hiszen maguk tapasztalhatták ki a veszélyek egy részét (jó persze nem a nagy dolgokra gondolok).
Szerintem önálló és a saját lábukon megállni képes felnőttek lesznek, nem lesznek másokra szorulva.
És nekem ez nagyon fontos:)
Amúgy meg sok sok mindenben javulhatnék nyilván, nem vagyok tökéletes ember és épp ezért tökéletes anya sem:)
Tiszába vagyok a negatív oldalammal( türelmetlenség), nem mutatom magam kifelés másnak.
Nem tartom maga tökéletes anyának
Azert, mert olyan vagyok, amilyen. Nem vagyok tokeletes, viszont maximalista.
Az osztoneimre hallgatok elso sorban, a kulsosok velemenyet idonkent kikerem, de jobb szeretem sajat kutfobol kitalalni a dolgokat.
Tartom az egyensulyt mindenben, a gyerekekkel is. Nem vagyok gorcsos, de nem is vagyok tul laza, csak termeszetes.
Es tenyleg nem vagyok tokeletes. Peldaul en kifejezetten turelmetlen vagyok, bar sokat valtoztam. De igy nyilvanvalo, hogy nem kezdek be pl rongybaba gyartasba, mert nem akarom, hogy a gyerekek habzo szajjal lassanak.
Olyan dolgokat tanitok, adok nekik at, olyan dolgokat mutatok es hagyom, hogy utanozzanak, amiben tudom, hogy jo vagyok, amiben a ferjem jo, vagy epp valamelyik nagyszulo, vagy az ovis nevelo, azokat rajuk hagyom.
Nem varok el toluk rengeteget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!