Nem érzed magad néha lusta anyának/feleségnek?
- szalad a ház
- már nagyon régen nem porszívóztál
- ablakot s kéne már pucolni
- főzni is kell
- fürdőt+wct takarítani
de ott van a gyerek is még, esetleg több gyerek, vagy háziállat, neked meg semmihez sincsen kedved, és ha lenne is rá időd, mert pl. alszik a gyerek, de tévét nézel, internetezel, olvasol, alszol, stb. Hm?? :))
Szerintem mindez csak beoszás/szervezés kérdése.
3 kisgyerekkel szereztem meg a második és harmadik diplomám, elég takarításmániás vagyok (családi ház 250 m2) mindennap főztem, heti legalább 1 vendégség volt nálunk.
Ha minden nap csinálsz egy kicsit, akkor egy hét alatt végigérsz a házon, ha mindent azonnal elpakolsz, akkor soha nincs rendetlenség.
Szerintem is csak szervezés kérdése az egész. Pláne hogy aki alapból rendet tart annak nem kell mindig nulláról indulva végignyalnia a házat, nem úgy annak aki(jó esetben) 3 hetente csinál rendet.
Arra nincs bocsánat hogy azért nem tartasz rendet(pláne gyerek mellett), mert nincs kedved... Ja, egyébként férfi vagyok és otthon megosztjuk a tennivalókat fele-fele arányban.
Kedves második!
Nagyon rendes férj lehetsz!
A párom nem csinál semmit, csak este a picit fürdeti.
De én megpróbálok rendet tartani egész nap, délelőtt főzök, mosok, majd altataom a picit, felmosok, mosogatok, a nagy hazajön a suliból, leckézünk.
Aztán uzsi, ismét mosogatok, vacsi, mosogatok, gyerekfektetés, még utána is pakolok játékokat, edényeket.
Ez így megy minden nap. Nehéz,
nem mondom, hogy nem.
De 2 gyerek mellett valahogy az ember már belerázódik.
Nem szeretem, ha koszos a lakás. Főleg, ha nincs felmosva.
Én közel sem vagyok ilyen tökéletes, mint az előzők... Előfordul, hogy
- szalad a ház
- már nagyon régen nem porszívóztam
- ablakot is kéne már pucolni
- főzni is kell
- fürdőt+wc-t takarítani.
De van, hogy nagyon nehezen veszem rá magam.
Persze nem esz meg a kosz minket :)
én első
Csak egy tapasztalatomat szeretném leírni.
Ismerősömnél voltam, 1 gyerek 1 év körüli. Lakás úszik. Ülünk a kanapén, tévé megy. Mondom neki, hogy gyere, nekiállunk, segítek egy pillanat alatt rendberakjuk a lakást. Válaszolja, hogy oké, csak megisszuk a kávét. A kávé után, hogy mindjárt, még 10 perc van kettőig, majd akkor. Aztán, hogy máris, negyed óra múlva leteszem a gyereket, majd akkor.
És akkor már vagy 2 órája ültünk a kanapén, időnként foglalkozott egy kicsit a gyerekkel, de igazából nem csináltunk semmit. De pihenni sem pihent, mert közben végig azon agyalt, hogy mennyi mindent kéne megcsinálni.
Szerintem sokan esnek ebbe a hibába. Én gyorsan megcsinálok mindent amit tudok, nem tologatom a munkákat magam előtt és akkor este nyugodtan ülhetek le egy könyv mellé vagy a tévé elé és rakhatom fel a lábam.
3.vagyok
Nem az egyik barátnőmről írsz első?
Ő ugyanez.
5-kor megszólal kéne sütni bundás kenyeret.
De még kávézzunk, jajj átjött a szomszéd, ő is kávézik, beszélgetés, telefon, na még igyunk egy kis üdítőt, nézzük már meg a kertet...
És nem számít, hogy a gyerekek már éhenhelnak...
Jajj, nics itthon tojás, apa szaladj már ki a közértbe.
A vacsi kb. 8-ra készült el.:)
Imádom a barátnőmet, de ezt a stílust valahogy nem szeretem. Én nem ilyen vagyok.
Köszönöm, de nem tartom rendesség kérdésének a dolgot, inkább azt mondanám hogy egy felnőtt, egyenlőségen alapuló kapcsolatban a felek meg kell hogy osszák egymással a feladatokat. Lehet hogy valakinél az jön be hogy a férj dolgozik és annyival ki is merülnek a teendői(miközben a feleség is ugyanúgy dolgozik), de az nem egyenlő kapcsolat, inkább asszony és ura társulás. Szerintem.
Egyébként nem értem azokat akik nem tudnak rendet, tisztaságot tartani. Mi olyan nehéz benne? Gyakorlatilag 1 óra alatt lehet végezni az alap dolgokkal(portörlés, posrszívózás, felmosás, fürdőszobatakarítás), ami már elég ahhoz hogy tisztaság legyen. Ha ez két ember között oszlik meg, még hamarabb lehet végezni. Ha a piszkos edényeket használat után rögtön elmossuk, akkor sosem kell az edényhalmoktól és az órányi mosogatástól tartani. Egy mosást bármelyik férfi be tudna rakni, meg kell nyomni 3 gombot és ki kell válogatni. 3 perc.
A nő "felelőssége" is hogy észrevegye élete párján még a kapcsolat elején, hogy segíteni fog -e vagy sem. Aki már az elején sem képes elmosni 1 edényt sem attól nem lehet majd túl sokat elvárni a jövőben sem..
Kedves Első! Néha úgy érzem, én is lennék az a bizonyos barátnő. Igaz, én minden héten takarítok, a babának én főzök (s időben el is készül az a hami), illetve épp a héten mertem bevállalni, hogy akkor vége az üzemi konyháról hétköznap hordott ebédeknek, s majd én főzök magunknak is. Végre sikerül egy kicsit tanulnom is nap közben. De ha a nagyszülőknél töltjük a hétvégét, s elmarad a takarítás, a rengeteg ruha kivasalása (én mindent vasalok, még az alsóneműket is) s mindez hétköznapra csúszik át, amikor egyébként is gyógytornára járunk, kétnaponta piacra, a pelenka itt olcsóbb, a popsitörlő ott, szóval rohangálunk szinte minden délelőtt, akkor néha én is nekikeseredem. Ilyenkor hívom fel anyukámat, hogy pár napra ugorjon fel, s vigyázzon a Törpére, míg én újra rendezem a soraimat. Na meg, ha épp bevallási, beszámolókészítési idő van. Akkor néha nálam is úszik a lakás. Ez viszont olyan szinten el tud kedvetleníteni, hogy ilyenkor csak az anyu segítsége s napközbeni megállás nélküli csacsogása az, ami ki tud rángatni a munkahalogatásból.
Szóval én abszolút meg tudom érteni mindként tábort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!