Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem kakil bilibe?

Miért nem kakil bilibe?

Figyelt kérdés
2,5 éves kislányommal elkezdtük a szobatisztaságot, 2 nap alatt teljesen átszokott bepisilés nélkül, viszont nem akar belekakilni. Amikor tudom, hogy már biztos kakilnia kell, ráültetem a bilire és addig elterelem a figyelmét, amíg már nem bírja visszatartani. Más is járt így? Miért lehet ez?
2011. jún. 4. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd amíg nem akarja magától, mert így később szándékosan visszatarthatja és az még gondot okozhat. Az én lányom 2 évesen lett szobatiszta pisiügyileg, de csak 3,5 évesen hagyta el kakihoz a pelust. Szólt ha kellett, de csak pelusba nyomta, aztán egyik napról a másikra elhagyta.
2011. jún. 4. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
A kaki a bilibe később jön, mint a pisi és nehezebb téma. Én ugyanezt csináltam, mint te, ha kakilni kellett neki, rátettem a bilire, wcre, és pl buborékokat fújtam. Igy egyszercsak kakilt. De volt, hogy a gatyába nyomta, mert tiltakozott , hogy a bilire üljön. Kb 2 hónap kellett ahhoz, hogy rendesen kakiljon. 22 hós volt.
2011. jún. 5. 09:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem még nem baj, de az egyik ismerősöm fia 4,5 éves és nem hajlandó bilibe kakilni, csak pelenkába, de szól, hogy adjanak rá pelenkát, és elküldték a kisfiút pszichológushoz. Úgyhogy ha később se akar, akkor majd vidd el te is, de még nem baj, ha nem kakil bilibe!
2011. jún. 5. 16:39
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, akkor várok, türelmesen
2011. jún. 5. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!