Nem kakil a bilibe, csak gatyeszba. Volt iyen gondotok? Segitetek? 2 éves.
Lányom három éves. Kakilni csak pelusba hajlandó, pedig összesen 3x már sikerült bilibe is.
Nálunk is nagyon székrekedéses, így "kényszeríteni" én sem merem.
Egyébként teljesen szobatiszta. Ez van. Remélem, magától elhagyja, amikor megérett rá.
Egy pszichológus azt mondta nekem, hogy a gyerekek a székletüket egyfajta "testrészként" élik meg, ezért nehéz sok gyereknek átállni a bili/WC-re.
Hát nem tudom, igyekszem türelemmel kezelni. Bár ha a bugyijába "tenné", nem tudom mit csinálnék, az egy fokkal rosszabb, viszont ő még csak két éves.
Bocs, ha nem tudtam segíteni, csak azért írtam, hogy tudd, van ilyesmi másnál is...
Sok kisgyerekkel ugyanez a helyzet (az enyém is ilyen). Az okosok (pszichológusok) szerint ez olyn tulajdonlási vágy náluk. úgy érzik, ami belőlük kijön, az az övék, nem akarják odaadni
másnak. Pontosan nem emlékszem mi is ennek a helyzetnek a tudományos elnevezése. A másik lehetőség az, hogy egyszer fájhatott neki a kakilás, emiatt visszatartja és csak akkor engedi el, amikor végleg nem tudja tartani.
Én ezt olvasgattam, hátha valami bejön nálunk is... [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!