Egyáltalán nem akar enni 2,5 éves fiam sem egyedül sem másképp, segitetek pár jó szóval?
Tisztában vagyok vele, hogy csak én tudom megoldani a gondot, de hátha van itt olyan anyuka, aki minden nap végigbőgi -vagy legszivesebben azt tenné- az ebédet meg a vacsorát, mert:
- minden másra figyel a gyerek, csak az ételre nem.
- nem akar kanállal/villával enni.
-mikor erről vhogy meggyőzöm, csak ugy eszik vele, ha rárakom a kanálra az ételt. Akkor esetleg hajlandó a szájába tenni.
-kb 10 percig csócsál egy falat ételt, nem veszi be a következőt a szájába, mert ugye van még benne.
-állandóan szólnom kell, hogy fogja meg a kanalat és egyen.
- kb 5 kanál, 50 perc kinlódás után elég neki az étel.
Etetni többet nem fogom, rohadjon le a kezem, ha megteszem!
Regtelizni nem eszik tejen kivül semmit, ez már nem is érdekel.
Mostanáig őszintén leírom, folyton jàtszott valamivel vagy a telefonon mesét nézett, miközben evett ő is meg én is adtam a szájába.
Mai naptól üres asztalon eszünk, nincs játék, nincs telefon. Ettől függetlenül 50 percig ette a 4 kanál kaját.
Mi a francot kezdjek ezzel a lassusággal? Ha eddig nem etettem volna, gyanitom ezt a fantasztikus szűk 14 kg-ot sem érte volna el a súlya.
100cm.
Komolyan, magam elcsodálkozom, mennyire felidegesitem magam ezn a dolgon. Tud valaki hozzáfűzni valami segitséget?
sedatif pc - neked
pár hét és belejön a dologba, addig tűrd! ;)
először is, ne lássa rajtad a feszültséget, mert akkor benne is meglesz, és nem lesz neki élvezet az evés
másodszor pedig, ha megszoktattad a mese előtti etetéseel, egy 2,5 éves nem könnyen fog átszokni a "normális" étkezéshez
talán az segít, ha elérakod az ételt evőeszközzel együtt, te is leülsz a sajátoddal, eszel jóízűen, őt nem nógatod, hanem hagyod, majd előbb-utóbb ő is enni fog, meglátod
Elösször azt akartam írni, hogy biztos a meleg..de ez hülyeség, mert írtad ez állandó gond.Igaz lányom 6 hónapos, de unokaöcsém 2,5 éves.Látom a hozzáállását a dolgokhoz!Elég gáz, elhiszem.
És ha egyenlőre olyan ételt csinálnál amit tud kézzel enni, játékosan.Rántott húsi, májkrémes kenyér katona, vagy más fajta kenyér..stb.Vagy vegyétek magát az evést egy játéknak.Velem anyukám világéletemben hófehérkéset játszatott, ami abból áll, hogy minden falat egy törpe és az utolsó a hófehérke, persze ha nem fogyott el, még jött a gonosz boszi és társai! :)
Én is borzasztó lassú evő voltam.
Úgy, hogy én ennyit tudnék ajánlani, ezért ne tedd magad tönkre, mindenre van megoldás!!
Kitartás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!