Hogyan kell szeretni a gyerekünket?
Tudom, elég furán hangzik a kérdés, de azt vettem észre magamon, hogy nagyon szigorúan nevelem a gyerekemet és félek, hogy emellett nem jut neki elég szeretet! És igen, tudom, hogy nekik pár évesen "csak" erre van szükségük, de mégis nehéz!
Mivel már így is rossz anyának érzem magam, így inkább azok véleményét várom, akik érdemben tudnak válaszolni, ők hogyan szeretik a gyereküket és nem azok, akik inkább még egyet belémrúgnak! Persze, nehéz ezt megfogalmazni, meghát az anyai ösztönök ott vannak, mégis hátha kapok egy olyan segítséget, ami segít rajtam/rajtunk! kiváncsi vagyok, hogy Ti hogyan fejezitek ki a gyereketek felé a szereteteteket!
köszönöm!
Gyerekekre hangolva!
A könyv az öt szeretetnyelvről szól, és arról, hogy tudod kimutatni a szereteted a gyerek felé, hogy értsd meg az ő jelzéseit, stb.
Neked találták ki!
Netről töltöttem le, de most persze nem találom. :S
köszönöm, és azt is, hogy nem támadólag írtatok!
A könyvajánlót is köszönöm, régen már olvastam, és az maradt meg bennem, hogy pár évesen még mindegyik szeretetnyelvre szükségük van, és csak később alakul ki, hogy mi is az ő fő nyelvük! Azt hiszem újra elő fogom venni, köszönöm, hogy említetted!
A szigorúság nem egyenlő a nemszeretéssel. Én imádom a gyerekeimet, ezt folyamatosan a tudtukra is adom, ölelem-puszilom-símogatom őket rengeteget, beszélgetek velük, játszom velük, napjában milliószor elmondom nekik, hogy mennyire szeretem őket, mennyire büszke vagyok rájuk, milyen édesek, aranyosak, okosak, tökéletesek.... :-) Ugyanakkor vannak szabályok, amiket igenis be kell tartani, a hisztit egyáltalán nem tűröm, ha valamit nem szabad és mégis megcsinálják, még a fenekükre is csapok.
Boldog, kiegyensúlyozott, kedves gyerekek, akik csak úgy csüngenek rajtam és a nagyobbom (a kicsi még nem tud beszélni, tíz hós) még este lefekvéskor, félálomban is a fülembe súgja: nagyon szeretlek, anya!
én is szokszor elgondolkodom, hogy helyesen nevelem-e a kisfiam
én úgy vagyok vele, hogy hagyom kibontakozni, elég önállónak nevelem, de vannak korlátok, amiket tudatosítok vele, és azért, vannak a szabályok, hogy betartsuk.
néha én is el tudom veszíteni a kontrollt, mert egy gyerkős elég kiszámíthatatlanul viselkedik.
visszagondolva lehet, hogy vannak dolgok , amiket másképp csinálnék.
de az együtt töltött idő minősége, olvasgatunk, vagy együtt mesét nézünk, mondókázunk, segít valamiben.
a dicséret nagyon fontos, meg hogy elmond neki mennyire szereted, de ha rosszat csinál ,akkor azt is.
az érintések, ölelés, puszi. lehet , hogy nem érti még, hogy szeretlek, de az ölelést és a puszit tudja, hogy jó dolog.
az, hogy szigorú vagy nem feltétlenül baj, ha ezzel szemben ki tudod mutatni az érzései is felé.
és szerintem nem mindig csak az eszünkre kell hallgatnunk, hanem a szívünkre is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!