Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet minden gyerekünke...

Hogyan lehet minden gyerekünket egyformán szeretni?

Figyelt kérdés
Nekem még csak egy lányom van, imádom, de szeretnénk még egy gyereket és teljesen kétségbe vagyok esve, hogy tudom e őket egyformán szeretni. Nem fogok e kivételezni az egyikkel, stb. Sokszor úgy érzem ezzel nem kellene kísérleteznem, meg kellene állni egy gyereknél.
2009. febr. 21. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is voltak ilyen kételyeim, de azóta arra jöttem rá, hogy igaz a mondás: nem egyformán kell szeretni, hanem mindegyik gyereket másként, ahogy Ő igényli. Legalábbis nálunk ez bevált. Minden gyerek más, egyiket sem szeretem jobban vagy kevésbé, mindhármat nagyon szeretem, de mégis másként. Az első gyerekem simulékony, alkalmazkodó, a második anyásabb, a harmadik még csecsemő. Néha a második megkérdezi, hogy kit szeretek a legjobban, de csak azt tudom mondani, hogy az igaz anyai szeretet nem háromfelé osztódott, hanem megháromszorozódott. Mindenkinek jut belőle:D
2009. febr. 21. 12:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia, szerintem ezen ne aggódj, a szeretet olyan csodálatos dolog, hogy nem feleződik, hanem duplázódik! Emiatt nem vállalni tesót nagy botorság lenne!! Gondold el, 2 gyerek 2X annyi öröm, és látni azt hogy ők is imádják egymást na az is egy csodálatos dolog!!
2009. febr. 21. 13:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem 4 gyerekem van és hidd el, mindegyiket lehet szeretni. Mindegyik gyerek más és mindegyiket máshogyan kell. Mindig azt szoktam mondani, ha valaki ilyet kérdez, mint most Te, Hogy a szeretet nem egy torta, amit, ha több felé osztunk, akkor 1-nek-1nek kevesebb jut, hanem annál nagyobb bennünk a szertet, minél több felé kell azt kisugározni. A kislányodnak is jobb, ha úgy nő fel, ha van testvére. Sajnos munkám során nagyon sok olyan gyereket láttam, aki egyke volt... nem irigyeltem őket. Sokkal nehezebben alkalmazkodnak, mint azok a gyerekek, akiknek testvére van. Óvónő
2009. febr. 21. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!