Hogyan lehet minden gyerekünket egyformán szeretni?
Figyelt kérdés
Nekem még csak egy lányom van, imádom, de szeretnénk még egy gyereket és teljesen kétségbe vagyok esve, hogy tudom e őket egyformán szeretni. Nem fogok e kivételezni az egyikkel, stb. Sokszor úgy érzem ezzel nem kellene kísérleteznem, meg kellene állni egy gyereknél.2009. febr. 21. 12:25
1/3 anonim válasza:
Nekem is voltak ilyen kételyeim, de azóta arra jöttem rá, hogy igaz a mondás: nem egyformán kell szeretni, hanem mindegyik gyereket másként, ahogy Ő igényli. Legalábbis nálunk ez bevált. Minden gyerek más, egyiket sem szeretem jobban vagy kevésbé, mindhármat nagyon szeretem, de mégis másként. Az első gyerekem simulékony, alkalmazkodó, a második anyásabb, a harmadik még csecsemő. Néha a második megkérdezi, hogy kit szeretek a legjobban, de csak azt tudom mondani, hogy az igaz anyai szeretet nem háromfelé osztódott, hanem megháromszorozódott. Mindenkinek jut belőle:D
2/3 anonim válasza:
Szia, szerintem ezen ne aggódj, a szeretet olyan csodálatos dolog, hogy nem feleződik, hanem duplázódik! Emiatt nem vállalni tesót nagy botorság lenne!! Gondold el, 2 gyerek 2X annyi öröm, és látni azt hogy ők is imádják egymást na az is egy csodálatos dolog!!
3/3 anonim válasza:
Szia! Nekem 4 gyerekem van és hidd el, mindegyiket lehet szeretni. Mindegyik gyerek más és mindegyiket máshogyan kell. Mindig azt szoktam mondani, ha valaki ilyet kérdez, mint most Te, Hogy a szeretet nem egy torta, amit, ha több felé osztunk, akkor 1-nek-1nek kevesebb jut, hanem annál nagyobb bennünk a szertet, minél több felé kell azt kisugározni. A kislányodnak is jobb, ha úgy nő fel, ha van testvére. Sajnos munkám során nagyon sok olyan gyereket láttam, aki egyke volt... nem irigyeltem őket. Sokkal nehezebben alkalmazkodnak, mint azok a gyerekek, akiknek testvére van. Óvónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!