Gyed ideje alatt, ha én nem tudom átmenetileg ápolni (pár hét) a még pelenkás gyerekünket, és a férjem kiíratja magát a gyerekorvossal, akkor a munkahelye miért nem akarja kifizetni a betegállományát? (Fizetés nélküli szabit kapott rá utólag. )
A férjem, hogy mehetett volna el saját jogon táppénzre, mikor nem ő volt beteg?
Különben meg ő szolt náluk a munkaügyön, hogy ezért és ezért táppénzre kell mennie a műtétem miatt, nem mondtak akkor semmit. A gyerekorvosnak meg mondta, hogy gyed-en vagyok, és mi a helyzet, erre mondta a doki, hogy ilyen esetben ő írja ki.
A gyerekorvos nem irhatta volna ki a férjedet, mivel te GYED-en vagy, azaz te azért kapsz pénzt, hogy ellásd a kicsit.
Sajnos ez igy van, csak fizetés NÉLKÜLI szabival lehet megoldani ezt a helyzetet.
Ilyen esetben össze kell kacsintani a férj háziorvosával, elmondani neki, mi a szitu és ő kiirja a férjedet pl. hasmenéssel. Vagy tök mindegy, mivel.
Mikor nekem az ikrek egyik felével kórházba kellett mennem, akkor a férjemet a háziorovsa irta ki, hogy itthon maradhasson a másik 2 gyereket ellátni. A gyerekorvos felhivta a háziorvost és elmagyarázta neki, mi a szitu...
Ahogy már írták, saját jogon kellett volna táppénzen lennie, nem a gyermek után.
Nálunk is így volt tavaly. Engem műtöttek, 5 napig voltam kórházban, majd 2 hétig nem emelhettem. Kisfiunk akkor volt 1,5 éves. Párom a saját háziorvosához ment és Ő írta ki táppénzre, már nem tudom milyen indokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!