őszintén lehet két gyereket egyformán szeretni?
Nekem egy 6 éves fiam és egy 8 éves lányom van. Mindkettőt egyformán szeretem pedig mindketten teljesen más személyiségek.
Amikor még csak az egyikük volt, akkor én is azt hittem, hogy a másodiknál nem lehet ennyire erős a szeretet, de lehet.
Egyforma mertekben, de nem pont ugyanugy! Hiszen ok sem teljesen egyformak. Legalabbis nalam ez igy van.
Nalunk nagyon kicsi a korkulonbseg, bo 14 honap. Imadom a nagyobbik fiamat, eppen extra anyas korszakat elte, amikor a pici szuletett. A napunk minden pillanatat az o mosolya toltotte ki.
Inditott szulesem volt es a korhazba indulas elotti este sirogorcsot kaptam, szegyenlem, de akkor azt mertem mondani, hogy nem akarok szulni, varni akarok, merthogy kizart dolognak tartom, hogy a kicsit is tudom majd szeretni, egyszeruen nem fog menni.
Hat, jo nagy hulye voltam.
Amint odaadtak nekem a picit a szuloagyon, abban a pillanatban az anyjava valtam. Teljes szivembol szerettem, vedeni akartam, el sem akartam engedni. Az elso babam szuletesekor nem ereztem ezt, mert nem tudtam meg akkor, hogy mit jelent anyanak lenni, ido kellett, amig a feltetlen es hatartalan szeretet kialakult.
A masodiknal viszont ott, abban a pillanatban, amikor meglattam. Pedig nem hasonloak. Megis ereztem, hogy o az enyem.
Emlekszem, masnap nem kerult mellem, bent maradt a csecsemosoknel, mert a szuleszeten nem volt hely, a balesetin kellett toltenem egy napot, oda viszont a babat nem vihettem. Ugy jarkaltam egesz nap a szobaban, a folyoson, a csecsemosoknel, mint egy anyatigris, szinte egy pillanatra sem akartam elmozdulni mellole. Annyira piszkos erzes volt, hogy leirhatatlan. Minden babat vittek vizit utan az anyukak, csak az en picim maradt ott es egy masik baba vedtelenul a legszakadtabb kisagyban, merthogy gurulos kocsi sem jutott mar nekik.
Nah, ez a nap meg jobban megalapozta a ragaszkodasomat.
A nagyobbik gyermekemet ugyanugy szeretem, mint elotte.
Este, amikor mar mindketten alszanak, akkor komoly harcok dulnak bennem, hogy melyiket pusziljam meg eloszor, mert szivem szerint egyszerre mindkettot ebredesig szorontgatnam, puszilgatnam, de ezt ugye nem lehet.
Hidd el, neked sem lesz a szeretettel problemad! :-)
19:49 ez csodálatos volt!!
Jó, hogy leírtad, mert eddig - a személyes tapasztalataim alapján - nem hittem benne, hogy lehetséges, és éppen ezért féltem én is második gyereket vállalni. De most adtál egy reményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!