Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom szeretni férjem...

Nem tudom szeretni férjem kisfiát, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sok lesz a változás,mert júliusban költözünk,pár hónapra rá megszületik a babánk,de férjem kisfia is hozzánk költözik. Ezzel nem is lenne baj,de nagyon rossz,neveletlen gyerek,ezt elismeri az apja! Ő 4és fél éves,az én kisfiam,másfél nem jönnek jól egymással. Fiam sokszor ment oda hozzá,hogy játszanak,de a nagyobbik fellöki,elveszi a játékát stb...Eddig csak ritkán találkoztak(szerencsére). Mindig elhatározom,hogy másképp állok a gyerekhez,megpróbálom megszeretni,de amikor meglátom,hogy ok nélkül odamegy az én kisfiamhoz és bántja,nagyon ideges leszek,hiába szól rá az apja is! Nagyon félek én ettől a nagy összeköltözéstől! Amikor először találkoztam a kisgyerekkel,teljesen más volt a benyomásom,nagyon kedves aranyos volt,rengeteget játszottunk,azt hittem minden rendben lesz,de az össze találkozás katasztrófa volt!
2011. márc. 25. 10:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
49%
Hát ezt a férjeddel kell megbeszélned. Gondolom tudtál a gyerekéről akkor is amikor hozzámentél.
2011. márc. 25. 10:47
 2/21 A kérdező kommentje:
Utolsó sorban elírtam,nem ÖSSZE találkozás hanem ÖSSZES többi találkozás katasztrófa volt! Persze ,hogy tudtam a fiáról,de a férjem sem akarta,hogy magunkhoz vegyünk,mert azt vallja,hogy az anyánál van a helye a gyereknek,de mostanra elkerülhetetlen,hogy velünk legyen! Férjem,nagyon sokáig mondogatta,hogy nem fog velünk lakni,anyjánál van a helye,miután sikerült teherbe esnem,azután derült ki,hogy muszáj befogadnunk a kisgyereket is!
2011. márc. 25. 10:52
 3/21 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, ha meg muszáj akkor muszáj. Akkor mit tudsz csinálni? Próbálj meg normálisan hozzáállni, egy gondoskodó szerető környezet biztosan sokat javít majd rajta.
2011. márc. 25. 10:54
 4/21 A kérdező kommentje:
Mi is ezt reméljük,hogy talán nem lesz olyan rossz,de nem egyszerűen elfogadni akarom,hanem szeretni is!
2011. márc. 25. 11:05
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha eleve egy szófogadatlan kisfiú volt,akkor a jelenlegi helyzet biztosan megviseli és emiatt még inkább követeli a ráfigyelést,neki sem könnyű.

Tudom nehéz,de próbálj meg mindent,idővel megtérűl,az is lehet,hogy évek kellenek,de a jóindulatod előbb-utóbb megteremti a szeretetteli,bizalmas légkört.még az is lehet,hogy nem adnád pár év múlva semmiért a kispasit...az élet néha olyan dolgokat prudulál :-) .

2011. márc. 25. 11:30
 6/21 anonim ***** válasza:
Lehet belőle tündérmese, tökéletes család....de lehet egy rémálom is, ami elszakit a férjedtől....csak rajtad múlik, hogy elfogadod a gyereket vagy sem. Nem lesz könnyű egy ujszülöttel meg egy ovissal, meg ott a középső is...kitartás, legyél pozitiv, szerető és gondoskodó. Ennyit tudsz tenni érte.
2011. márc. 25. 14:07
 7/21 anonim ***** válasza:

Megértelek én is ezen dolgozom, noha az én helyzetem sokkal könnyebb mivel a kisfiú nem velünk él és már 8 éves.

De még így is nehéz :( Tudom, hogy szeretetre van szüksége, ő is szeretne családba tartozni, de sajnos rögtön meglátom a hibáit és rossz szó, de elítélem miatta :(

Amit én próbálok vele kapcsolatban csinálni, sok testi kontaktus, ölelés, puszi ill. igyekszem lenyelni ha olyan hibát veszek észre, ami tudom, hogy egy gyerekben nem szabadna, hogy ennyire zavarjon (pl. állandó nyerni akarás, játékban csalás meg ilyesmik) Viszont meg is beszélem vele, hogy kb. tudja milyen elvárásaim vannak vele szemben is.

Általánosságban szerintem az igaz egy kapcsolatra, hogy minél többet adsz bele, annál jobban fogod szeretni az illetőt. Szóval valami ilyesmi, remélem tudsz hasznosítani belőle valalmit.

Sok sikert!

2011. márc. 28. 13:58
 8/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ha megpróbálod kicsit megnevelni lehet hogy hatni fogsz rá.
2011. márc. 28. 14:00
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézzük a gyerek szemszögéből. Az anyja nem lehet valami jó. Aztán azt látja, az apja elhagyta miattad és egy másik gyerek miatt. A te fiadnak jó anyukája van, de ki szereti őt???????????? Hát nem csoda ha nem túl lelkes. Próbáld meg éreztetni vele, hogy te szereted őt és a sajátodat is. Szegény gyerek. Végülis még csak 4 éves. Szerintem rendbe jöhet a lelkivilága, de ha csak szidod, akkor egyre rosszabb lesz. Menj inkább oda, amikor fellöki és mond meg neki, hogy ezt nem szabad. Te nagyon szereted őt, de ezt akkor sem szabad sem a kisfiaddal, sem az ovodástársakkal. Ne csak azt mond, hogy a te gyerekeddel nem. Aztán vond be a játékokba, a meseolvasásba. Ne törd össze. Nehéz menet lesz, de ennyi idősnél elég egy fél év is. Ne erőltesd, hogy részt vegyen a játékokban, de mindig kérdezd meg. Szerintem lehet ő még a "te kisfiad" is, csak rajtad áll.
2011. márc. 28. 14:02
 10/21 anonim ***** válasza:

tudjuk, hogy szeretetet kérdezted, de először el kell fogadnod.

Majd a közös életetek során szépen kialakul a szeretet is. Nem szabad erőltetni.

Én is nevelem a férjem kamaszlányát (11 évesen került hozzánk), az sem volt először egyszerű. De az elfogadás az első. Nem vártam el, hogy szeressen, de egy feltételem volt: fogadjon szót nekem is, mint a tanárnéniknek. (ti esetetekben ovónéni)

Kb. 1 év után kezdtem rá boldogan visszagondolni: kirándulásokra, strandra stb.

Nagyon sokat beszélgettem vele, minden játékba, foglalatosságba bevontam őt is, ugyanúgy, mint az enyémeket. Neki is jó egy év kellett mire elhitte, hogy nálunk biztonságban van, és nem fogom kirakni.

Hidd el, neki sokkal nehezebb lesz, mint neked, hiszen ő az anyukájától lesz elszakítva.

2011. márc. 28. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!