Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom szeretni férjem...

Nem tudom szeretni férjem kisfiát, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sok lesz a változás,mert júliusban költözünk,pár hónapra rá megszületik a babánk,de férjem kisfia is hozzánk költözik. Ezzel nem is lenne baj,de nagyon rossz,neveletlen gyerek,ezt elismeri az apja! Ő 4és fél éves,az én kisfiam,másfél nem jönnek jól egymással. Fiam sokszor ment oda hozzá,hogy játszanak,de a nagyobbik fellöki,elveszi a játékát stb...Eddig csak ritkán találkoztak(szerencsére). Mindig elhatározom,hogy másképp állok a gyerekhez,megpróbálom megszeretni,de amikor meglátom,hogy ok nélkül odamegy az én kisfiamhoz és bántja,nagyon ideges leszek,hiába szól rá az apja is! Nagyon félek én ettől a nagy összeköltözéstől! Amikor először találkoztam a kisgyerekkel,teljesen más volt a benyomásom,nagyon kedves aranyos volt,rengeteget játszottunk,azt hittem minden rendben lesz,de az össze találkozás katasztrófa volt!
2011. márc. 25. 10:32
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

13.58as: nagyon hasznos volt a hozzászólásod,köszönöm!

Annyit hozzáfűznék a dologhoz,hogy az apja nem miattam hagyta el az anyját,már évek óta külön éltek amikor én képbe kerültem!

2011. márc. 28. 14:25
 12/21 anonim ***** válasza:

Biztos hogy nehéz dolgod lesz,de a kisfiúnak is.

Cselekedjél érte minél több jót és meg fogod szeretni.

Saját gyerekkel sem könnyű ha két pici van,így pedig még nehezebb.

Arra figyelj hogy a gyerek előtt mindig egyetértés legyen köztetek a férjeddel.Ha valamiben nem értetek egyett azt ne a gyerekek előtt beszéljétek meg.

2011. márc. 28. 15:41
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem olvastam vissza, hogy kiderült-e miért költözik hozzátok. Szerintem arról lehet szó, hogy féltékeny és szomorú,amiért nem az édesanyjával alkot az édesapja egy közös családot. Próbál kipécézni, azért is csinálhatja, hogy felhívja magára a figyelmedet.

Próbálj higgadt maradni, kedves. Fordulj hozzá szeretettel, babusgasd, add meg neki a szeretet, amire szüksége van, hisz mégis csak 4 éves. Ha sikerül kiharcolnod nála, hogy szeressen, másképp fog viselkedni és te is rá fogsz jönni, nem rossz ő és megtanulod szeretni. De addig is fogadd el, hisz a férjeddel a gyermekét is választottad, elfogadtad.

2011. márc. 28. 16:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Egy ilyen pici gyerek még nagyon formázható,szerintem csak idő kérdése és nem lesz vele gond!Adj neki esélyt,megéri!
2011. márc. 28. 16:40
 15/21 A kérdező kommentje:
Azért költözik hozzánk,mert az anyja nem törődik vele,az alapvető szükségleteit sem teremti elő!
2011. márc. 28. 16:41
 16/21 anonim ***** válasza:
Szegény picuri gyerek! Csak legyél hozzá türelmes, kedves, hidd el megtérül, és sokat javul a kapcsolatotok minősége! Viszont az ne várd el magadtól, hogy annyira szeresd, mint a sajátodat ! (Egyszer az egyetemen mondta az egyik tanár, hogy nincs azzal semmi gond, ha egy családban él vki a párja gyermekével, de nem tudja sajátjaként szeretni).
2011. márc. 28. 17:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nagyon köszönöm,végülis igazad van,mert nem is biztos,hogy tudom majd úgy szeretni mint a sajátomat de azért erre törekszem! Többi hozzászóló is nagyon hasznos tanácsokat adott! Remélem tényleg minél hamarabb megoldódik ez a probléma!
2011. márc. 29. 10:03
 18/21 anonim ***** válasza:

üljetek le mind és beszéljétek meg a szabályokat,itt ezt meg ezt nem lehet mert ezért ez és ez a büntetés jár.mond el neki,hogy nem vagy engedékeny,és úgy kell élnetek mintha mi sem történt volna.Próbáld a kisfiú helyzetét nézni,milyen frankó jó élete lehet de nagyon rossz is,s ez most többnyire rajtatok áll.Ha keményke vagytok,és határozottak nem lehet olyan nagy gond.

viszont sehol sincs megírva hogy egy gyereket csak anya nevelhet.keresd a jó oldalt és ha kell mondogasd magadban,igy kevésbé látod a sok rosszat.

2011. márc. 29. 17:08
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát nem leszel könnyű helyzetben, de a saját gyereked sem. Ő meg egyszerre 2 riválist fog kapni: az újszülöttet és a párod gyerekét. Gondolom ő is elég féltékeny lesz. Mindenesetre az apukát is be kell vonni majd rendesen, hogy azért a kisbabával is tudj majd boldogulni. Remélem jól alakul majd minden. Szorítok nektek!
2011. márc. 29. 18:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Szegény pici, ha belegondolunk elég szar neki, 4évesen ennyi minden. Neked is rossz természtesen- és a te fiadnak is. Sok -sok szeretet- és türelem, meghozza a gyümölcsét szerintem.

Csináljatok sok közös programot és apát is elküldheted a két sráccal valahova, közösen kell arra törekednetek, hogy jó család legyetek. ÉS örülj neki, hogy 3gyereked lesz!

:-)

2011. márc. 29. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!