Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A második gyereket is lehet...

A második gyereket is lehet annyira szeretni, mint az elsőt?

Figyelt kérdés
Van egy két éves kislányom,akit nagyon-nagyon imádok,rengeteget foglalkozom vele,mindig együtt vagyunk.Párom felvetette a kistesót,de arra a megállapodásra jutottunk,hogy majd akkor,ha a drágánk már nagyobb lesz(megy suliba),mert én jelen pillanatban nem tudom elképzelni,hogy egy másik kisbaba miatt a naggyal kevesebbet foglalkozzak,mert biztos,hogy ugyan ennyit nem tudnék,ha van mégegy,meg én annyira,de annyira imádom,hogy most,ebben a helyzetben nem tudnám elképzelni,hogy a másikat is tudnám ennyire szeretni.Vagy ez butaság?Más is gondolta már igy?És ha igen,akkor amikor a második meglett hogy alakultak a dolgok?
2010. júl. 19. 13:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez butaság, de nagyon!!
2010. júl. 19. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én lányom a hónap végén lesz kétéves és valahogy úgy vagyok vele, mint te a tiéddel. Viszont nálunk most kellene, hogy szülessen a tesó (már két napja túlhordom), szóval mi bevállaltuk. Egyelőre én sem tudom, hogyan lesz, de azt gondolom, hogy az a határtalan szeretet, ami a lányom születésekor eltöltött, most sem lesz más, ezzel az új kisemberrel sem. Hiszen olyan sokan nevelnek 3 vagy több gyereket is, egészen biztosan igaz ebben az esetben is, hogy a szeretetből annál több van, minél többfelé osztod. :-)
2010. júl. 19. 13:18
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Most le fognak pontozni, mert nem az egyenválaszt mondom, de baromi őszinte leszek veled: én nem tudom ugyanúgy szeretni. Pedig már 10 hónapos a kicsi is, és természetesen nagyon-nagyon szeretem, imádom, meghalnék érte, de azt a szerelmet, amit az első iránt éreztem, érzek... azt nem érzem. De tudom, hogy a kicsivel majd máshogy alakul a kapcsolatunk ki, neki most kezd nyiladozni az értelme, most kezdem felfedezni rajta a tudatos ragaszkodás jeleit, és ilyenkor annyira, de annyira bele tudok bolondulni :)
2010. júl. 19. 13:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat,és főleg azt,hogy őszintén válaszoltatok!!!Senkit nem pontozok le(csak azért írom,mert majd biztos jönnek a lepontozó bajnokok).Másodiknak:gratulálok a babádhoz,és remélem kialakul vele is az a szeretet,mint az elsővel!Majd irj hogy hogy alakult az életetek mindenképp!Könnyű szülést!

Harmadiknak:köszönöm az őszinte válaszod!Én is úgy érzem,hogy nem tudnám még egy emberke iránt érezni ezt a "szerelmet".Tudom,hogy imádnám őt is,meg minden,de az elsőt félek,hogy mindig jobban szeretném,és nem akarnám,hogy a második ezt érezze.Remélem majd ha eljön az ideje,akkor máshogy érzek majd.De ha be nem csúszik,szerintem kitolódik még egy 3-4 évvel a kistesó születése.

2010. júl. 19. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
14 hónap korkülönbséggel szültem. Azt a tizennégy hónapot kizárólag annak szenteltem, hogy imádott kislányomnak mindenből a legtöbbet tudjam nyújtani. Szülés közben azért rázott a zokogás, mert 4 napig a kislányom nélkül kellett lennem, ugye a kötelező kórházi megfigyelés... Míg bent voltunk a kórházban csak néztem a kisfiam és legbelül haragudtam rá, hogy most nem én lehetek a kislányommal ő miatta. Aztán hazamentünk, én azért haragudtam rá, mert mindig akkor kellett etetnem, altatnom, amikor a nagy éppen törődést igényelt volna. Nekem csak az jutott, hogy irigykedve néztem a kislányom a fotelból (szoptatás közben), hogy az Apját imádja a törődésért cserébe. Aztán pontosan nem is tudom mennyi idő kellett, de ahogy közös napirendet sikerült kialakítani a két gyereknek, úgy sikerült egyre többet foglalkoznom a nagyobbikkal is. Ez kb. a kicsi 6 hetes korára sikerült. Aztán egyre és egyre jobban a szívemhez nőtt a kicsi is. Sosem gondoltam volna, de nem tudom megkülönböztetni egyik gyerekemet sem. Tényleg ugyanúgy szeretem mind a kettőt. Szóval az elsőbe már a születése utáni első percben beleszerelmesedtem, a másodiknak egy picit tovább tartott míg elcsábított, de sikerült. Különben az Apukájukon is ugyan ezt vettem észre.
2010. júl. 19. 15:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Eleinte nem fogod úgy szeretni, de ahogyan cseperedik a kicsi is és mosolyog, gagyog, mocorog egyre jobban fogod szeretni és egy nap azt veszed észre, hogy mind kettőt egyformán szereted. Ehhez el kell telnie pár hónapnak, de megéri. Vágjatok bele, minél kisebb a korkülönbség annál jobban ki jön majd a két babus:)
2010. júl. 20. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!