3,5 éves Kisfiam 23 kg és 110 cm. Ez sok? Ducinak számít?
Sokszor veszem észre, hogy nehezem megy, mert összeérnek a combjai. Amúgy nem lóg rajta a felesleg. Pici pocak na és a combik...
6-7 évesekre való nadrágokat kell venni Neki a pocakja miatt.
Nem eszik többet (SŐT) mint a 2,5 éves Öcsi, de a kicsi vékonyka, Ő meg husis.
Szerintetek egy 3,5 éves gyereket fogyókúráztatni kellene (szomszéd néni beszólt pár hete és azóta is minden nap megjegyzi) :(
Nem kap csokit, cukrot, csak tejes nasikat esznek (krémtúró, túró rudi, kinder pingui stb...)
Mi a véleményetek?
Már kezdem elhinni, hogy valamit rosszul csinálok :(
Barcsak en kuzdenek ilyen problemaval. 6,5 eves kislanyom csak 17,5kg, 122cm.... Mar voltunk orvosnal, vervetelen, de semmit nem talaltak.
Mutas meg a haziorvosodnak, ha aggaszt a dolog, egy vervetelt meger, es megnyugszol.
Véleményem szerint rengeteget számíta genetika,nekünk örökbefogadott kisfiúnk van aki 5 éves 110 cm és 14,5 kg.
A férjem és én is jó étvágyúak és sajnos túlsúlyosak vagyunk,a kisfiúnkat pedig az evés egyáltalán nem érdekli,sem édességre,sem csokira nem trat igényt,ellenben sárgarépát rágcsál legszívesebben :-D.
A leírt adatokból úgy tűnik ,hogy lehetséges,hogy van egy kis túlsúly,bár sokat számít kinek milyen a csontozata,izomzata.Picit nem árt odafigyelni,mert úgy tűnik jó étvágyú ,jól fejlődő gyermekről van szó,persze a kicsi ne érzékeljen semmit abból,hogy anyu aggódik őmiatta.A hugom csinálta azt mindig az egyik fiával aki túlsúlyos volt,hogy hangosan mindenki előtt utasította,hogy ő nem ehet mit képzel,hiszen kövér,a másikat pedig bíztatta,hogy egyél csak terád rád fér...mondanom sem kell,hogy a duci kisfiú igen gátlásos kamasz lett mára.
A gyerekeim soha nem esznek ROSSZ ételeket. A minőségre mindig nagy gondot fordítok.
Mi sem járunk gyors éttermekbe, Ők sem esznek ott.
Barna kenyeret eszünk. Még a tejtermékek zsírtartalmára is figyelek.
Az is fontos, hogy mi mit eszünk, a gyerekeknél pedig még fontosabb.
Nálunk nem olyanok a napok, hogy: na menjetek és foglaljátok el magatokat!
Nem is értem, hogy honnan vetted, hogy "rossz" ételeket kap és, hogy nem foglalkozom vele eleget!
Nálunk még soha nem volt olyan, hogy: foglaljátok el magatokat!
:O
Jó sok infót látsz a sorok mögé!
:D
Tényleg érdemes lenne megvizsgáltatni. Szégyellem leírni, de az én 13 éves fiam 160 cm, és 31 kg. Pont a másik véglet, de most már nyugodt vagyok miatta, mert bebizonyosodott, hogy nincs baja, egyszerűen ilyenek az adottságai.
Az a baj a gyerekkori kövérséggel, hogy az egész életre kihat fizikailag és mentálisan is. Könnyebben alakulnak ki mozgásszervi, érrendszeri, anyagcsere problémák. Egy kört megér, hogy utánajárj, és ha minden oké, akár még dicsekedhetsz is vele, hogy milyen nagy:)
Ez a rossz étel, jó étel, nincs édesség szöveg meg olyan dolog, hogy minden gyerek kap időnként "rossz" kaját, mert ne hidd, hogy az oviban pl. minden olyan nagyon jó, vagy a nagyi, szomszéd nem tömi meg időnként. És akkor mi van? Ez is hozzátartozik az életéhez.
Ha nem egész nap a tv előtt ül a gyerek és csokit, chipset zabál mozgás nélkül, akkor a kaja nem lehet okozója. Szégyen vagy nem és csokin nőttem fel, sose voltam 50 kilónál több. Jelenleg 30 éves vagyok 46 kg. mindig is gebe voltam.
A gyerekeim is vékonyak. jó én tudatosabban etetem őket, mint engem anyuék, de pontosan olyanok mint én voltam ilyen koromban. Nem túl sok köze vagy a néha rossz kajákhoz...genetika vagy valami más inkább az oka.
A kislányom csak egy évvel fiatalabb a fiadnál és 10 kg-mal kevesebb. A védőnő éppen nemrég mondta a tanácsadóban vkinek, hogy egy átlagos súlyú első osztályos (6-7 éves) gyermek 20-25 kg körül van.
Ezekhez viszonyítva gondolom a kisfiad nagyobb súlyú lehet a korához képest.
Bizonyára nem csinálsz rosszul semmit, a leírtak alapján főleg nem. Gondolom ilyesmi testalakatú lesz.
Szerintem is kicsit nagyobb a súlya az átlagosnál, de magas is.
Én kislányom is magas, 107 centi (3,5 éves ő is) ő ehhez 18,5 kiló. Kis masszív, izmos ezekkel az arányokkal, normál alkat.
Ha a menésben gondot okoz neki, akkor az szerintem semmiképp sem jó. Esetleg beszélj gyerekorvossal-védőnővel, hogy mit gondolnak, nem kéne e bármit máshogy csinálnod.
Persze lehet, hogy egyszerűen ilyen alkat, de mondjuk egy vércukor szintet nem árt, ha néznek neki.
Én mindenképpen kivizsgáltatnám a helyedben, mert szerintem az a 23 kg tényleg SOK.
Magad is látod, hogy nehezebben megy a combjai miatt. Ha gátolja valamilyen mozgásban a súlya, akkor az az én véleményem szerint túlsúly.
De nem fogyókúráztatni kell, hanem megvizsgáltatni. Annak alapján, amit írsz, nem te vagy a felelős akkor sem, ha dagi a kicsi. Lehet akár hormonprobléma, vagy bármi egyéb is a háttérben. És persze az is ott van a pakliban, hogy egyszerűen ilyen, és kész. Viszont biztosat szerintem csak doki mondhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!