Előfordul veletek is, hogy néha a totális őrületbe kerget a saját gyereketek?
Úgy értem, hogy hiába a te véred, meg akartad/vártad/szereted, egyszerűen néha komolyan halálra idegesít?
Vagy velem nincs valami rendben? :-(
12.22-es
Ebben az esetben akkor két variáció van:
-A gyereked csoda gyerek,aki soha de soha még semmi rosszat nem csinált.
-Vagy csinált dehogynem, csak téged nem lehet felhúzni.Ergo ha a gyerek pl. össze firkálja azt a képzeletbeli falat,úgy is jó.Majd kifestünk ötödszörre.
Ha lehet :o) ez nagyon jó. "Kislányom, ne haragudj, hogy zavarlak az alkotásban, de ha esetleg megkérhetlek, szíveskedjél máskor lehetőség szerint a papírra rajzolni, amennyiben neked így is megfelel."
Amúgy vannak időnként érzéseid, vagy te mindig csak racionális alapon cselekszel?
11.13-nak
Nem dehogy tűnik el a firka a falról,attól,hogy üvöltök.DE!!A vérnyomásom attól megy fel 1000-re ha egy gyerek nem érti meg azt,hogy nem tesszük tönkre az otthonunkat,és a tiltás ellenére a filcel munkálkodik.A pumpa attól is felszalad,hogy az ember feleslegesen állhat neki festeni,takaritani,csiszolni, pedig lenne más dolga is.
Jártam babamasszázsra a kisfiammal. Az elején a védőnő mindig tett fel valami bemelegítő kérdést. Az egyik alkalommal ez volt: Hogy éled meg az anyaságot?
Én akkor már eléggé kivoltam, mivel a második gyerekem egész éjjel üvöltött 2 hónapja, és kb 3 órát aludtam egy nap. Mégis gondolkodtam, hogy előadom magam, hogy hát erre vágytam kislány koromtól, bla-bla-bla. Szerencsére nem engem kérdeztek először.
Volt ott egy 3 gyerekes anyuka, és ő kezdte. És elmondta, hogy bizony sokszor elege van, és hiányzik a gyermekek előtti élete, amikor pl. el tudtak menni a párjával szórakozni. Erre mint a vulkán az összes anyuka elkezdte, hogy bizony mennyire kivannak ettől. Majd mindenki bevallotta, hogy milyen jó volt ezt kibeszélni, mert mindenki így érez, de közben meg lelkifurdalása is van, hogy nem lenne szabad. Erre azt mondta a védőnő, hogy az anya is ember, és neki is vannak szükségletei. És bizony ezt a baba miatt félre kell tenni, ami egy idő után frusztrációt okoz. Aki azt mondja, hogy nála nem így van, az elfojtja az érzéseit, és egyszer csak kirobban. Ami sokkal nagyobb baj, mintha a falfirkánál leüvöltöm a gyerek haját.
Szóval mintaanyuka inkább mutasd ki az érzéseid, mert pár év múlva nem tudod mitől vagy rákos vagy skizofrén.
Én írtam a falfirkás sztorit. És hidd el, hogy százszor elmondtam szépen, kiabálva, mindenhogyan, hogy nem szabad. Azt hiszed te találtad fel a spanyolviaszt ezzel? Néha büntetni is kell a gyereket, különben nem ért a szóból. Azóta nem rajzolhat, még papírra sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!