Nem vihetem a kisgyerekemet játszotérre mert verekszik?
Ne hari,nekem 2! fiam van,de egyik sem verekszik!És én is a nyomukban vagyok/voltam.És-őszintén mondom-belőlem dühöt vált ki,ha egy másik kisgyereke ok nélkül "odacsap"a gyerekemnek.Mindig arra gondolok,hogy mi lesz később?Vagy:nem lehet vigyázni rá,hogy ne csinálja?Szóval hidd el,az anyukák döntő többsége így gondolkozik.Különben nagyon sajnállak,mert biztos,hogy nem vagy egyszerű helyzetben.
A kutyapisire csak annyit,hogy szerintem úgy értette,ha valaki ott hagyja a játszótéren,egy arra sétáltatott kutya meg lepisili,megszagolgatja,nyalogatja,a kicsi meg megtalálja,és beleiszik.Ne vedd támadásnak,amit az anyukák írtak,de hidd el,egy verekedős kisgyerek általában kiveri a biztosítékot,mert egyből elkezdik védeni-még elméletben is!-a saját gyereküket.
Már meg ne haragudj,de nem mindegy annak a kicsinek,h a tesójától kap egyet-amit nap,mint nap kap és tényleg hozzászokik,vagy egy idegen gyerektől csak úgy a játszin!!!!!
És képzeld vannak félős gyerkőcök,na,ha egy olyant csap meg a verekedős gyerek akkor köszi,a játszótér szokást lehet kezdeni előlröl,tapasztalat.....és nincs burokban a fiam,csak szimplán félős,ennyi...és neki igenis rémálmot okoz egy idegentől kapott csapkodás...de mindegy én úgy látom csak kiakarod védeni magad,mert verekedős a gyereked,csak ugye ennek OKA van!!!!És neked kellenne segíteni neki megoldani ezt,nem pedig....mindegy felhúztál....
vidd, csak szólj rá, ha verekszik, és akadályozd meg.
nem mindig tudják a gyerekek maguk közt elintézni, és érdekes módon pont a domináns gyerekek szülei mondják, hogy majd elintézik egymás közt.
vannak érzékeny gyerekek, akik nem fognak visszaütni és védekezni se, mert nem értik, miért ütögeti őt a fiad.
az érzékenységnek pedig semmi köze ahhoz, hogy van-e az illető gyereknek testvére, nem is értem miért kell az egygyerekeseket lehurrogni, mintha az egész témát erre éleznéd ki, pedig nem ez a lényeg.
Te mit szólnál hozzá, ha valaki ok nélkül (vagy akár okkal) püfölni kezdené a gyerekedet, aki esetleg még kisebb is a verekedőnél, anyukája meg rá se szólna, mert minek folyton a gyerek sarkában lenni? Jesszusom, ha tudod, hogy verekedős a gyerek, igenis kutyakötelességed a sarkában lenni.
Amúgy érdemes lenne elgondolkodni rajta, nem frusztrálja-e valami a gyereket, szerintem a frusztrált gyerekek szoktak agresszívkodni. A padon ültetve büntetés az rendben van, de az okot nem szünteti meg. Például ki tudja fejezni magát olyan szinten, ahogy azt a gondolkodásának a szintje megkívánja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!