Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudnám elaltatni a...

Hogy tudnám elaltatni a kisfiamat?

Figyelt kérdés

Próbálnám a 2,5 évesemet a rácsos kiságy után nagy ágyban altatni, helytakarékosság miatt.

Már nagyon sokmindent kipróbáltam, de semmi nem működik nála, én meg már nagyon kivagyok! Aludni nem akar, csak vihorászik, kimászkálna játszani, én meg idegeskedek. :(

Minden ötletet szívesen fogadok!

2011. máj. 12. 15:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

olvass neki mesét. jó rendszer lehet belőle megnyugtatja és egy idő után már kérni is fogja.

korban megérett rá egyszerübb meséket amik izgalomtól mentesek .. nem hófehérke pl.-

mese alatt nem kelhet fel és el is fog aludni ha nem hadarsz túlságosan.

azért próbáljátok meg nappal eléggé kifárasztani és a kettő combo-ja hatni fog.. sok ugrálás nappal és esti mese.

2011. máj. 12. 15:58
 2/12 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy azon már túl vagyunk. :(

A mesétől is csak felélénkül, annyira figyeli mit mesélek, aztán meg elkezd mászkálni az ágyon.

2011. máj. 12. 16:10
 3/12 anonim ***** válasza:

valamilyen ritus ismétlődő szertartás lenne pedig a kulcs...

mikor volt a mesélős időszak? érdemes lenne megpróbálni ha pár hónapja volt . sokat változnak.

kérdezd meg édesanyádat anyósodat ... idősek lehet jó ötletük nekem is anyukám mondta hogy most már olvashatok.

2011. máj. 12. 16:12
 4/12 A kérdező kommentje:

Szoktam neki este olvasni, de inkább fürdés előtt mesézünk, mert utána nem működik. De nem is az esti alvással van a gond, mert sötét van, tudja hogy fürdés, és alvás jön.

Ezekkel a délutáni alvásokkal szenvedünk de nagyon. Apukám is mesél neki, de neki mély hangja van, vele gond nélkül elalszik úgy is, ha mellette fekszik. Rajtam meg csak röhög olyankor, és néz csillogó szemekkel, de esze ágában nincs aludni. Most is fent van 8 óta, és már mindjárt fél 5. Szerintem le se fektetem már.

2011. máj. 12. 16:22
 5/12 anonim ***** válasza:

ja hogy úgy.

na az én lányom se alszik napközben de már beletörődtem.

nagyon nagyon ki kell fárasztani hogy aludjon ebéd után de azt már én nem bírom kismamaként.

2011. máj. 12. 16:48
 6/12 kisnita ***** válasza:

Az én fiam egy éves korától egy szemhunyást nem alszik napközben, viszont éjjel rendesen alszik. Tegnap meg van volt olyan, hogy 15-20 percre beszunnyadt, lesötétítettem a szobát, mellé bújtam és tentélt egy picit. Ha látom rajta, hogy álmos akkor mindig elvonulok vele a szobába, de ha nem alszik nem erőltetem. Tegnap is meg ma is nagyon kifáradt, szinte egész nap meg nem állt, kint voltunk az udvaron, az apja vakolt ő meg pakolászott meg szaladozott a kutyával, jó hogy álmos volt egyem meg :)

22 hónapos anyuka

2011. máj. 12. 20:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Ezen nagyon csodálkozom, amit írtok, hogy egy ilyen pici gyereknek nincs szüksége a pihenésre. Pedig lehet hogy nálunk is egyszerűen csak ez van. Sokszor "nem ér rá" aludni, pedig ha rábeszélem néha akkor van hogy 2 órát is alszik. Ha meg nem alszik el, akkor estére olyan hullafáradt, hogy nem lehet bírni vele. Ő nehezen alszik el már születése óta. Én meg állandóan stresszelem magam, tiszta ideg vagyok már tőle. Persze éjjel ő is kialussza magát, van hogy 12 órát is egyben. Az oviban mit csinálnak a nem alvó gyerekekkel? Szeptemberben megy majd.
2011. máj. 12. 21:35
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiammal is nagy harc a délutáni alvás. Mindig ki szeretne menni a mi ágyunkba, ha engednék neki, akkor onnan meg egyből megpattanna. Most ott tartunk, hogy mesélek neki, néha rájön, hogy menne, de nem engedem semmiképp, aztán kisebb-nagyobb sírás-rívás után elalszik végül. Pedig régebben nem voltak ilyen gondok. Légy határozott, következetes és ne idegeskedj! Mikor kel reggel és mikor próbálod alvásra bírni délután?
2011. máj. 12. 22:13
 9/12 A kérdező kommentje:
Sajnos ez az, hogy összevissza. Tegnap pl. nagyon későn feküdtünk le mert szintén nem akart elaludni délután, csak jó későn, és este 6-kor kelt fel. Azt hittem, hogy a 8 órás kelés után du.2-kor már tuti fáradt lesz. Hát nem. Teljesen kiszámíthatatlan. Ébresztgetni meg nem szoktam soha.
2011. máj. 12. 22:23
 10/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Nem lehet, hogy a rendszertelenség a baj? Én felszoktam kelteni. Reggel 7-nél tovább nem hagyom aludni, így el tud aludni 1-fél 2 felé. Általában délután is keltenem kell a kis álomszuszékot 3-fél 4-kor kb., hogy legyen ideje fáradni és fél 9 felé elalszik.
2011. máj. 12. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!