Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Máshol is "tömik" a nagyszülők...

Máshol is "tömik" a nagyszülők az unokákat? Ráadásul édességgel?

Figyelt kérdés

Nálunk kezd már nagyon elfajulni a dolog. Anyuék mindig főznek, úgy várnak minket, de még a cipőt sem vesszük le, már előkerül a Haribo a 4 éves kisfiamnak, majd különféle csokik, ropogtatni valók és egyéb nyalánkságok, aztán meg csodálkoznak, ha nem eszik a gyerek...

A kicsi még csak 18 hós, ráadásul tejérzékeny, így őt még nem tömik, de tutira azt tennék, ha lehetne :)

Anyósomék dettó, ovi után du. 5-kor házi sütivel, piskótakarikával, jégkrémmel kínálja a kisfiamat, amikor tudja, hogy 6-7 között szoktunk vacsorázni. Persze, hogy nem kér már utána semmit...

Hiába mondok nekik bármit, süket fülekre talál, ráadásul a kisfiam azt hiszi, hogy én milyen kegyetlen vagyok...

2011. máj. 3. 15:30
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az a gáz, hogy mindketten (anyós és anyu) is ismerik a véleményemet a dologról, vagyis hogy nem vagyok édességellenes, de én csak evés után adok nekik nasit.

Valahogy elfelejtik ezt abban a pillanatban, amikor megjelennek az unokák és folyamatosan megy a kínálgatás.

Anyósom is tök nevetséges volt, amikor valamelyik nap valami mákos sütivel, majd jégkrémmel etette a nagyfiamat, após még adott neki valami szemét teszkós vackot, majd utána kivolt, hogy nem kért a gyerek a bográcsban főtt pörköltből... :)

Ha meg akkor rájuk szólok, akkor meg én vagyok az ünneprontó, aki még ennyit sem hagy a gyereknek.

Már a húgom is megjegyezte, hogy anyám egyfolytában tömné a gyerekeket.

2011. máj. 4. 06:55
 12/12 anonim ***** válasza:
2 éves a lányom.tömnék ha hagynám.amikor odamegyünk bármelyik nagyszülőhöz már kínálni kezdik, erre én,most evett biztosan nem eszik, vagy jó, de rendes kaját aztán a túrórudi,csoki stb...mert ha nem akkor inkább semmit ne adjanak mert nem eszik a lány utána.neki ugyanis elég egy szál ropi és máris nem eszik ebédet...általában megértik és ismerik is már hogy milyen rossz evő és mennyire fontos hogy rendes ételt egyen.vagy szoktam mondani régebben amikor még értetlenek voltak hogy jó de akkor ha nem vacsorázik és ezért éjszaka meg felébred kakaózni akkor majd hívom őket akár kettőkor hogy jöjjenek és keljenek fel ők hozzá,rögtön veszik a lapot...
2011. máj. 4. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!