Máshol is "tömik" a nagyszülők az unokákat? Ráadásul édességgel?
Nálunk kezd már nagyon elfajulni a dolog. Anyuék mindig főznek, úgy várnak minket, de még a cipőt sem vesszük le, már előkerül a Haribo a 4 éves kisfiamnak, majd különféle csokik, ropogtatni valók és egyéb nyalánkságok, aztán meg csodálkoznak, ha nem eszik a gyerek...
A kicsi még csak 18 hós, ráadásul tejérzékeny, így őt még nem tömik, de tutira azt tennék, ha lehetne :)
Anyósomék dettó, ovi után du. 5-kor házi sütivel, piskótakarikával, jégkrémmel kínálja a kisfiamat, amikor tudja, hogy 6-7 között szoktunk vacsorázni. Persze, hogy nem kér már utána semmit...
Hiába mondok nekik bármit, süket fülekre talál, ráadásul a kisfiam azt hiszi, hogy én milyen kegyetlen vagyok...
Köszi a válaszokat!
Az a gáz, hogy mindketten (anyós és anyu) is ismerik a véleményemet a dologról, vagyis hogy nem vagyok édességellenes, de én csak evés után adok nekik nasit.
Valahogy elfelejtik ezt abban a pillanatban, amikor megjelennek az unokák és folyamatosan megy a kínálgatás.
Anyósom is tök nevetséges volt, amikor valamelyik nap valami mákos sütivel, majd jégkrémmel etette a nagyfiamat, após még adott neki valami szemét teszkós vackot, majd utána kivolt, hogy nem kért a gyerek a bográcsban főtt pörköltből... :)
Ha meg akkor rájuk szólok, akkor meg én vagyok az ünneprontó, aki még ennyit sem hagy a gyereknek.
Már a húgom is megjegyezte, hogy anyám egyfolytában tömné a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!