Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Maradjon bölcsis vagy menjen...

Maradjon bölcsis vagy menjen oviba?

Figyelt kérdés

Szeptember közepén tölti a lányom a 3 évet. Kétéves kora óta bölcsis, viszonylag könnyen beszokott, mostmár nagyon-nagyon szereti.

Anno a nagyok csoportjába került, szinte minden gyerek minimum fél évvel idősebb volt nála (mégis abszolute jól helyt állt, beilleszkedett könnyen. Bár törékeny termetű, de karakán, vagány, nagydumás, gyönyörűen beszél, öltözik egyedül stb...), ezért ősszel minden gyerek megy oviba, a bölcsis gondinénik új kiscsoportot kapnak. Tehát ő is mindenképp új csoportba kerülne itt a bölcsiben is (és egyáltalán nem biztos, hogy a mostani kis barátai közül bárkivel is egy csopiba kerülne az oviban).

Viszont mégiscsak védettebb közegnek gondolom a bölcsit, kb 15 gyerek van egy csoportban, míg az oviban 23-26.

Ráadásul elég beteges, kb ugyanannyit van betegen itthon, mint bölcsiben.

(egyenlőre még nem szobatiszta, de apránként haladunk és hát jön a nyár...)

A kisöccse jövő februártól fog ebbe a bölcsibe járni, tehát ha ő is itt maradna, akkor kb fél évig egy intézménybe hordanám őket. Ez azért könnyebbség lenne nekem, bár nyilván nem ez a fő szempont :-)

Ti mit gondoltok?

2011. ápr. 18. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem maradjon, de inkább a jövő miatt.

én is szeptemberi vagyok, azaz évvesztes. majd az iskolakezdésnél előjön, hogy akkor menjen-e, vagy maradjon még egy évet az oviban. az ott sokkal nagyobb gond, mármint megélni, hogy a többiek mennek, ő meg nem mehet, ha meg megy, akkor folyamatosan ő lesz a legkisebb. akkor inkább maradjon még most egy évet, majd jövőre megy, majd szépen kezdi a többiekkel együtt az iskolát és ő lesz a legidősebb.

2011. ápr. 18. 14:34
 2/5 anonim ***** válasza:
sztem is maradjon még, fiam is marad, bár ő januári.
2011. ápr. 18. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, szerintem maradjon, mivel beteges, az ovi lehet, hogy még jobban megterhelné. az első válaszoló nagyon okosat szólt hozzá. inkább most egy év, mind iskola előtt, az nagyobb trauma.
2011. ápr. 18. 21:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Maradjon. Az enyém decemberi, s ha sikerül elintézni, hogy a körzeti ovi semmiképp ne vegye át, akkor marad.
2011. ápr. 19. 12:34
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Beszéltem a bölcsi vezetőjével, sajnos mégsem nem maradhat itt, mert a városban jóval kevesebb a bölcsis férőhely mint az ovis és az önkormányzat úgy egyeztetett az intézményekkel, hogy mindenki aki dec 31-ig tölti a 3 évet, az menjen oviba.

Sajnos. :-(

2011. ápr. 19. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!