Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvó néniket, Gondozó néniket...

Óvó néniket, Gondozó néniket kérdezném?

Figyelt kérdés

De tapasztalt anyukákat is! 2 éves kisfiamnak milyen meséket olvassak ezeken kívül?

Iciri piciri, a három pillangó, a répa stb.

Milyet ajánlanátok még, ami neki való, megérti, és jó a kis lelkének is?

Vagy esetleg olyan mesekönyv, ami ennek a korosztálynak szól?

Köszönöm.

2011. ápr. 12. 11:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én gyakran mesélek fejből, amit hirtelen kitalálok, ilyeneket, persze részletesebben, eljátszva:

1. Él egy gomba az erdőbe, szép pros-pettyes kalapja van. Jön a vihar, lefújja a kalapját, ézik a gomba. De sebaj, szaladnak a hangyák, visszahozzák. Cserébe ők is meghúzódhatnak a kalap alatt.

2. Csillagocska nem fogad szót a Hold bácsinak, sokat bukfencezik, ezért leesik az égből. Belepottyan egy tóba. Kicsit fázik, mert a víz kioltja a fényét. De ahogy körülnéz, látja, hogy sok-sok kavics van körülötte, különböző színűek, akik vigasztalják és most már együtt játszanak, kergetőznek a tó fenekén. És Hold apót is látja a vízen át, ha telihold van.

3. Kislány ajándékot akar venni az anyukájának, elindul hát az erdőn keresztül a piacra. találkozik az egérrel, madárkával, mókussal, akik fáznak, hát odaadja a sapkáját, sálát kesztyűjét. De most már ő is fázik, hát hazaszalad a piac helyett. találkozik a tündérrel, aki a jótettei cserébe ad neki új sálat, sapkát, kesztyűt ée egy csodaszép x ajándékot az anyukájának. (Ezt sikerült annyira jól eljátszanom, hogy a kislányom elsírta magát tőle. Hát csak óvatosan!)

2011. ápr. 13. 11:06
 12/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ez nagyon aranyos. Én is megpróbálom, kiváncsi vagyok, mit szól ezekhez a mesékhez.
2011. ápr. 13. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!