Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Későn beszélő gyerekek anyukái...

Későn beszélő gyerekek anyukáit kérdezném?

Figyelt kérdés

Mikor hozta be a lemaradást a beszédben a gyermeketek? Mikor kezdett el beszélni? Hogy történt a beszédfejlődése? Előszőr csak szavakat utánzott Mennyi idő múlva beszélt mondatokban?

Köszönöm.

2011. márc. 9. 11:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

kérdés, hogy mit nevezünk későnek...

a lányom 2 év 3 hónapos koráig annyit mondott, hogy apa, anya, nem. Aztán kb 2 hét alatt lettek 7-8 szavas tökéletes mondatai, összefüggésekkel megtűzdelve, 2 nappal később már 3-4 mondatos történetei. Onnantól be nem áll a szája.

2011. márc. 9. 11:53
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 2 évesen csak ilyeneket mondott, hogy "hamm" meg "bumm", semmi egyebet. A bölcsi óta sokkal többet beszél, illetve nagyon hamar, szinte naponta tanult új szavakat, két és fél évesen már egyszerű, kicsit sajátos mondatokat is mondott. Most 3 és fél éves, olyan az agya, mint a szivacs, múltkor hosszasan fejtegette nekem, hogy "Anya, tudod a Kárpát-medence, az olyan, mint a fürdőkád, csak nagyobb." Kimondottan választékosan tudja magát kifejezni, néha el sem hiszem, hogy ő volt az én kis némagyerekem :)
2011. márc. 9. 11:56
 3/16 A kérdező kommentje:
De jó, hogy írtatok. A késői beszédet 2 éves kor után gondoltam. A fiam 2 éves és semmit nem mond, csak mutogat. De mindent megért és megcsinál dolgokat, ha kérem tőle.
2011. márc. 9. 12:09
 4/16 anonim ***** válasza:

A fiam 2 és félévesen kezdett beszélni (akkor kezdte az ismétlést utánam, addig csak ööö zött meg mutogatott) ismételte a szavakat, majd egy hét alatt már 15 szót tudott, majd következő 2-3 hónapban vagy 50-60 at még felszedett, ezután már nem számoltam olyan rohamosan gyarapodott a szókincse.

Most 3 éves múlt az ovi óta még többet fejlődött (ő ilyen Kárpát medencés típusú mesélést még nem csinál mint az előző válaszoló gyermeke, de mondatokban beszél) néha vannak ragozási hibák de egyre kevésbé, persze beszédhibája az van vagy 4-5 hangot nem ejt (r, l, gy, zs,cs) de ez még nem baj ennyi idősen.

Amúgy megkésett beszédfejlődésűnek számít és szeptembertől logopédus is fog vele foglalkozni, de hatalmas léptékben fejlődik amúgy.

A második gyerekem 14 hós már most vagy 12 szót mond (érthetően) és használja is őket, amit csak tud ismétel utánunk stb.

Hát nem egyformák a gyerekek:) Az elsőm ha így nézem pontosan egy évvel kezdte később a beszéd megindulását.

2011. márc. 9. 12:16
 5/16 anonim ***** válasza:

Akkor van remény! Az én 18 hónapos kisfiam a baba, de, te, ja szavakon kívül is elég keveset halandzsázik, remélem már megered a nyelve!

Kedves Kérdező, bocs, h én is kérdezek, de azt meg tudnátok mondani, h a Ti gyermekeitek mennyi ideig másztak?

2011. márc. 9. 13:23
 6/16 anonim ***** válasza:

Második vagyok, igazából nem emlékszem sajnos, hogy hány hónaposan kezdett mászni, csak azt tudom, hogy nagyjából időben kezdett kúszni, majd mászni, járni pedig (önállóan, pár lépést, kapaszkodás nélkül) először úgy 13 hónaposan. Addig mászva közlekedett.

Viszont aggódtam én is, hogy miért nem beszél, akkor azt a tanácsot kaptam logopédustól, hogy sokat hintáztassam, ringassam, gurítgassam a földön hasról hátra és vissza, mert ezek a mozdulatok fejlesztik az idegrendszernek azt a részét, ami felel a beszédért.

2011. márc. 9. 14:15
 7/16 A kérdező kommentje:
Az enyém fél évig (8-14.5 hónapos koráig)mászott.
2011. márc. 9. 14:23
 8/16 anonim ***** válasza:

ugyanaz, szóról szóra, mint az elsőnek.

És nem utánzott szavakat, egyszerűen elkezdett beszélni, folyamatosan, választékosan, mondatokban kb 2 hét alatt.

A nagynál rendes beszédfejlődés volt, ott volt utánzás, szavak elejét mondta, aztán szavakat, pár szavas mondatot, stb stb, de ő 18 hónaposan már mondatokban beszélt. És emlékszem verset mondott, na nem hosszút, csak egy rövid locsolóverset húsvétkor. Mondjuk ez sem volt hétköznapi.

Nálunk kijutott a korai és a késői beszédfejlődéből is.

2011. márc. 9. 14:40
 9/16 anonim ***** válasza:

Én 3 évesen beszéltem először.De ezt úgy kell érteni hogy addig egyetlen szót sem.

Anyum szerint az volt az érdekes az egészben,ahogy elkezdtem beszélni-ez egy nap volt-attól kezdve abszolút értelmes, kerek mondatokban fejeztem ki magam,pont úgy mint most.

2011. márc. 9. 14:42
 10/16 anonim ***** válasza:
Oké, akkor a hintát megint előveszem. Ringatni sajnos nem merem-babát várok ismét. de a gurítgatást én is hallottam. köszönöm.
2011. márc. 9. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!