Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvó néniket, Gondozó néniket...

Óvó néniket, Gondozó néniket kérdezném?

Figyelt kérdés

De tapasztalt anyukákat is! 2 éves kisfiamnak milyen meséket olvassak ezeken kívül?

Iciri piciri, a három pillangó, a répa stb.

Milyet ajánlanátok még, ami neki való, megérti, és jó a kis lelkének is?

Vagy esetleg olyan mesekönyv, ami ennek a korosztálynak szól?

Köszönöm.

2011. ápr. 12. 11:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szutyujev: Vidám mesék!

Anna és Peti sorozat

Boribon sorozat

2011. ápr. 12. 12:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Pl.:

Móricz Zsigmond: A török és a tehenek

Volt egy török, Mehemed,

sose látott tehenet.

Nem is tudta Mehemed

milyenek a tehenek.

Egyszer aztán Mehemed

lát egy csomó tehenet.

Csudálkozik Mehemed,

"Ilyenek a tehenek?"

Én vagyok a Mehemed,

Mi vagyunk a tehenek.

Számlálgatja Mehemed,

Hány félék a tehenek.

Meg is számol Mehemed

három féle tehenet:

fehéret, feketét, tarkát,

Meg ne fogd a tehén farkát!

Nem tudta ezt Mehemed,

S felrúgták a tehenek!

nekem tetszik: jó a ritmusa, el tudod mutogatni.

2011. ápr. 12. 12:05
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ezek nagyon jók. Ezeket a meséket este olvasnám neki. amikor már az ágyban van. Ilyenkor nem látja a képeket, de szeretném ha megszokná, hogy az esti elalvás előtt mesét hallgatna.

Jöhet még további ajánlat :-)

2011. ápr. 12. 12:16
 4/12 anonim ***** válasza:

Bogyó és Babóca sorozat.

Bocsi, de miért nem láthatja a képeket?

2011. ápr. 12. 12:59
 5/12 A kérdező kommentje:

Napközben természetes, hogy együtt nézzük, de sok olyan mesekönyvem van amiben nincs kép. Pl: Első mesekönyvem. Lehet emlékeztek rá. Ebben van egy-két neki való mese, de itt inkább a rituáléra tenném a hangsúlyt meg arra, hogy szokja meg, hogy a szövegre is figyeljen.

De lehet, hogy rosszul gondolom, de leírhatjátok, hogy Ti ezt az esti mese dolgot hogy csináljátok.

2011. ápr. 12. 13:10
 6/12 anonim ***** válasza:
12.59-es vagyok: szerintem ebben a korban még fontos a kép is. Esti mesénél nálunk egymás mellett fekszünk a nagyágyon, a lényeg, hogy összebújva, feje a vállamon. mondjuk mi egy szobában alszunk. Ha ti nem, máshogy is megoldható. Csak egy kislámpa világít, ő csöndben nézi a képeket, hallagtja a mesét, én olvasok. Figyel, mert az kizárt, hogy belealudjon a mesélésbe. Aztán lámpaoltás, ő zúgolódik (hisztizik), hogy miért van vége, aztán hamar megnyugszik és alvás. Én vele vagyok, amíg elalszik.
2011. ápr. 12. 15:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Óvónéni és anyuka vagyok. Babó és babóca, Anna Peti és Gergő. A képeket mutogasd neki, inkább Te mesélj hozzá, általában az jobban leköti őket. 3 éves kortól figyelnek a történetre jobban. A verseket lehet fejből, verses meséket is. Olyan ne legyen, h ő nem nézheti a képet, mert akkor frusztrált lesz.:(
2011. ápr. 12. 16:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm a segítségeteket! Akkor az esti mesénél is lesznek képek. Minden jót nektek.
2011. ápr. 12. 21:10
 9/12 anonim ***** válasza:

nem tudom, szoktál-e mesélni neki fejből, akkor mi a reakció? hisztizik?-hogy ő nem ilyen mesét akar, nézni szeretné a képeket? Esetleg mesélhetnél olyan történeteket, amelyekben ő szerepel, elmesélve, hogy mit csináltatok aznap, vagy a családról is szólhat a mese...

Mesekönyvek: Bogyó és babóca... Szutyejev: Vidám mesék, képes lapozgatók, verses mesék, rövid láncmesék...

2011. ápr. 12. 22:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Este szívesen hallgatja a kép nélküli mesét is, napközben meg sok képes mesekönyvet nézegetünk, és a képekről mesélek neki, vagy Ő mutat valamire, én meg mondom, hogy mi az. Most kezdett el szavakat mondani.
2011. ápr. 13. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!