Hova tudnék fordulni segítségért? (bölcsi)
Ma voltunk beiratkozni bölcsibe és azt mondták,hogy leghamarabb szeptember végén tudják felvenni a fiam.
Az a baj,hogy nekem májusba mennem kell vissza dolgozni és nem tudjuk megoldani a gyerek elhelyezését sehol sem.Férjem is dolgozik a nagyszülők más városba vannak ők is dolgoznak.És azt sem tehetem meg,hogy itthon maradok gyesen, mert akkor éhen halunk és a számlákat sem fogjuk tudni befizetni.Mit csinálhatnék?kérlek segítsetek.
Itt a lépcsőházba lenne egy néni aki felajánlotta a segítségét még régebben.De napi 3000 forintért.Nem tudjuk kifizetni:(
Most számoltam ki 50 napról lenne szó amit sehogy nem tudunk megoldani:(
Menj be a családsegítőbe ők majd segítenek.
Próbálkozz más bölcsibe.
Mindenképpen fel kell,hogy vegyék,mert viszel munkáltatóit.
Hiába viszi a munkáltatóit :( Egyik ismerősöm járt így, kerek perec közölték vele, hogy nem mehet a gyerek bölcsibe, mert nincs férőhely, ha több gyereket vesznek fel, akkor megbüntetik őket. Fellebbezhet a döntés ellen, de attól még nem lesz több férőhely. Nem tud mit csinálni, a bölcsődei gondozás nem kötelező.
Nem lehet úgy megoldani, hogy felváltva vesznek ki szabit a nagyszülők és ti? Így megoldható min. 4 hét, a többi meg a néni? Ismerős anyuka a környékről?
Én is a váltott szabit javasolnám,talán akkor így családon belül megoldható lenne.Vagy(bár ez nem igazán szép dolog,de a pakliban benne van,ha akarjuk,ha nem)beszélsz a gyerekorvossal és ad igazolást 2-3 hétre,hogy beteg a gyerek és akkor állományban leszel,mégsem gyesen, otthon maradsz még vele,vagy az apuka,a többi nap pedig marad a család szabijára.Igazából,ha közösségbe kerül a kicsi,akkor az első 2-3 hónapban (vagy még több) sokat fog sajnos betegeskedni,nem lesz szükség erre a csúnya dologra,ami eszembe jutott.De sajnos,manapság olyan nehéz kisgyerekes anyukáknak összeegyeztetni a munkakezdést és a bölcsi-ovi kezdést,hogy muszáj néha ilyen eszközöket alaklmazni a megélhetés érdekében.
Amúgy miért nem irattátok be még tavaly áprilisban?Akkor most tutira lenne helye,már járna/járhatna bölcsibe és mire dolgozni mész már nagyjából be is szokott volna.
Én is tavaly irattam be,2 hónapja már jár,most még szabin vagyok,de 2 hét múlva már megyek dolgozni.Már 3-szor volt beteg,talán most már nem fogunk olyan könnyen elkapni minden nyavaját...kopp-kopp-kopp,talán a jó idő is segít ebben,hogy sokat tudnak kinn tartozkodni és nincsenek összezárva a szobában.
Köszi a válaszokat.
Amikor a fiam 5 hónapos volt akkor voltam itt az környékünkön az összes bölcsibe,hogy szeretném beíratni a gyereket 2011 májusától, mert mennem kell vissza dolgozni.Mindenhol azt kaptam,hogy anyuka rossz hónapba született a kicsi.Májusba nem tudják felvenni,csak szeptemberbe.Ez a röhej.....(
Lehet sikerül megoldanom,valahogy mert ma beszéltem a munkáltatómmal,és lehet lesz megoldás a problémánkra.
1-2 nap múlva ez kiderül és akkor megírom,hogy sikerült-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!