Segítséget kérek: apámnak stroke-ja volt, alkoholizál, agresszív, késsel támadt a családra. Idegenekkel egy bűbáj. A háziorvos széttárja a kezét, a pszichiáter új gyógyszert ír fel, ami nem segít. Hova lehet fordulni segítségért?
Rendőrég? Bíróság? A hatóságok el tudják rendelni a kényszer gyógykezelést és akkor talán megszűnik a terror. Csak gondolom bizonyítani kell, hogy veszélyes önmagára és a családjára nézve. Pszichiáterrel ledumálni...
Szerintem ez lehet egy megoldás, bár én nem vagyok jogász, lehet nem ártana egyet megkérdezni, hogy milyen jogi lépések vannak ez ügyben.
1998 évi XIX Tv.
140. § (1) Az ideiglenes kényszergyógykezelés a kóros elmeállapotú terhelt személyi szabadságának bírói elvonása jogerős ítélet nélkül.
(2) Ideiglenes kényszergyógykezelésnek akkor van helye, ha megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a terhelt kényszergyógykezelését kell elrendelni.
(3) Az ideiglenes kényszergyógykezelés elrendelésére az előzetes letartóztatás elrendelésére vonatkozó szabályok [130. § (1) bek.] irányadók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!