Mit szóltok hozzá, hogy az óvodába nem veszik be a gyerekeket év közbe, csak várólistára teszik őket! Ha valakinek van munkahelye, ez miatt veszítse el!?
Az óvodába mindig előző év március-áprilisban van a beiratkozás. Az idei beiratkozás 2011.szeptemberétől induló tanévre érvényes. Ha idén tavasszal akartad, hogy kezdje az ovit, akkor az 2010. szeptemberétől -2011. augusztusig tartó időszak, tehát 2010. tavasszal kellett volna beiratnod.
Ezen kívül csak az ott dolgozók jóindulatában és szabadhelyekben bízhatsz.
14:05 vagyok
Közben írtál. Ha most jelentkezel, akkor leghamarabb szeptemberben mehet a gyermeked óvodába. Ez nem úgy működik, hogy hasamra csapok, 1 hónap múlva legyen neki hely.
Ha egy gyereke betölti a 3-at, időben be van íratva, és az anyuka dolgozik, akkor 99%-ban felveszik. Én még olyanról nem is hallottam, hogy ilyen esetben ne vettek volna fel valakit.
Az más, ha pl. az anyuka otthon van kisebb testvérrel, mert az hátrányban van a felvételt illetően.
Van ilyen, nekem nem egy ismerősőm vitte magánoviba fél évig a gyereket, mert még így is jobban járt.
Mert a kérdés mi a tavasz? Lehet már a nevelési év vége és jönne a szünet. Szerintem április-májusban már nem szoktak gyereket bevenni. Max január, február. Mert június 15-én vége az évnek, aztán ügyelet, nem is biztos, hogy abban az oviban vagy van egyáltalán ovi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!