Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akiknek 1 gyerkőcük van és...

Akiknek 1 gyerkőcük van és nem is terveznek többet, miért döntöttek így?

Figyelt kérdés

Nekem egyenlőre 1 van és nagyon szeretnék még 1-et, de félek az anyagi helyzetünk miatt. Ráadásul sokáig már nem gondolkodhatok, mert benne vagyok a korban.

Állandóan ezen agyalok. Nem tudom mikor döntenék jól.... :(

2011. márc. 21. 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekunk egy van,allandoan azon orlodok hogy legyen -e masik.mar egy csomoszor leirtam pro es kontra eddig mindig az jott ki hogy ne legyen masik.

Iszonyu nehez,nekem van testverem es nagyon sokszor lelkiismeretfurdalasom van amiatt hogy neki valoszinuleg nem lessz.

Ami A teso ellen szol:

Anyagiak

Nem szerettem terhes lenni

Nagyon nehez volt az elso 3 honap nem szeretnem megegyszer vegigcsinalni

Felek hogy nem szeretnem ugy mint a lanyom.

melette:

mert nekem is van tesom es nagyon szeretem.

2011. márc. 21. 12:31
 2/12 anonim válasza:
Természetesen az anyagiak miatt döntöttünk úgy,hogy 1 gyermek elég! :( 26éves anyuka
2011. márc. 21. 12:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

De hát te szeretnél még egyet!

Ha nagyon szeretnéd, és nem vállalnál, akkor azon emésztenéd magad örökre.

Nekem egyelőre egy csemetém van, de szeretnék még egyet a lelkem mélyén. Nem tudom anyagilag hogy bírnánk, de a nagyobbiktól sok mindent örökölne a pici, és biztos vagyok benne, hogy meg tudnánk valahogy oldani.

2011. márc. 21. 12:37
 4/12 A kérdező kommentje:

Én is folyton őrlődök...

32 éves voltam mikor a fiam született, és max. 36 éves koromban szeretném megszülni a második babát, ha úgy döntünk.

Most visszamehetek a munkahelyemre, úgy egyeztünk meg, de ki tudja mit mondanának ha 1 év múlva bejelenteném, hogy babát várok. Muszáj dolgoznom ha lejár a GYED, mert a lakáshitelt bizony törleszteni kell. Nincsenek gazdag nagyszülők, akit tudnak segíteni ha úgy alakul.

Így is teljesen kész vagyok, hogy szeptembertől bölcsi, nekem meg meló.

Viszont tényleg félek attól, hogy megbánom ha nem vállalok még egy babát.

2011. márc. 21. 12:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan ez a dilemma nálunk is anyagikaban stb, sőt roszabb, mert nincs hová menni gyed után vissza dolg. Úgy vagyok vele, h a Sors ahogy szeretné majd. Majd' 34 voltam mire a kislányom született. Mondhatnák, hogy öreg leszek, de sokakanak ennyi idősen még egy sincs.
2011. márc. 21. 12:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

39 múltam, a kicsi 2 éves volt nemrég , a nagy 9 évvel idősebb.

Sokáig nem akartam 2. babát, de végül eltt.

És naív fejjel azt hittem, hogy majd visszaveszenk a melóhelyemre, amikor 2,5 éves korában beadom bölcsie.

Erre múlt héten kiderült, hogy egáltalán nem biztos.

ha nem szülők második gyereket, lenne hol dolgozni, viszont nem lenn egy édes kislányom.

Nem bántam meg, hogy lett méges, viszont nem gondoltam volna, hogy így becsapnak:-((((

2011. márc. 21. 13:00
 7/12 anonim ***** válasza:
El tudom fogadni, ha valaki egy gyerkőcöt akar, de van egy mondás: A legtöbb, amit a gyerekednek adhatsz, az egy testvér. Nagyon igaz. :)
2011. márc. 22. 09:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, nem testvért kell szülni , hanem gyereket.

A kettő nem ugyanaz.

Lehet valakinek boldog gyerekkora egykén is, és lehet boldogtalan 2-3 testvérrel.

2011. márc. 22. 09:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Már pedig ha valaki legalább két gyereket szül, azok valószínűleg testvérek lesznek. Nyilván nem a gyerekének szül az ember játszótársat, de ha jól neveli őket, bizony boldogabbak együtt, mint egyedül lennének. Valamiért a kérdezőt is befolyásolja, hogy van tesója...
2011. márc. 22. 18:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Utóbbi vagyok, elnézést, összemnostam két kérdést, itt nem írt a kérdező a tesójáról :)).
2011. márc. 22. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!