Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elkenődtem, mert vesztésre...

Elkenődtem, mert vesztésre állok a dackorszak csatájában, ti hogy vészeltétek át a gyerkőccel?

Figyelt kérdés

"Nagyobbik' lányom májusban lesz 3 éves. Bölcsis és persze nyílik a világ előtte és hülyébbnél hülyébb dolgokat vesz fel. A nagy kedvenc most a : ..."CSÚNYA VAGY " és a " NEM SZERETLEK ANYA" Persze ezeket akkor vágja hozzám, amikor valamire azt mondom hogy "NEM!" Ilyenkor megpróbálom figyelmen kívül hagyni és nem szólok hozzá, utána persze könnyes szemmel jön, hogy " bocsánat, többet ilyet nem mondok " ( tart kb 5 percig) Na de kérdem én, mi a megfelelő hozzáállás? Igen , leültem vele és elmagyaráztam hogy ez nem szép dolog és nagyon megbántja azt akinek ok nélkül ilyeneket mond. Persze feszegeti a határokat tudom én... kifejezetten prólálja kihúzni a gyufát, és a szeme se áll jól ilyenkor.

Fel vagyok mentve abból, hogy testvér betegség, fél éve megvan a kistesó, egyenlően bánunk velük,sőőőt a nagyobbra mégtöbb időt fordítunk pontosan az említett problémák miatt, imádja a kishugát nem írigy...

Ez a dackorszak és kész, de hogyan tovább? Fáj a szívem hogy nem tudunk normálisan játszani mert folyton valami garázdaságot művel ( nem tudja kezelni az indulatait és üt-vág-rugdos) és valahogy "meg kell bűntetni" persze csak átvitt értelembe.

2011. márc. 15. 21:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Sajnos a gyereknevelés nem egy "hálás" dolog, sok időt és energiát fektetünk beléjük, de ez csak később fog megtérülni. Ne keseredj el, rengetegen vannak így mint te, többek között én is. Lányom 26 hónapos és már egyre gyakrabban kitör rajta a hiszti, főleg, ha elmegyünk valahova, mert otthon nem érdekel. Ahogy írták, próbálom nem figyelembe venni: "sírj, hisztizz, attól nem lesz bajod". Mielőtt elindulunk valahova mindent megbeszélek vele, mivel, hova és miért megyünk. Megértik és igen is le kell velük ülni beszélni. Kérd meg, hogy segítsen bizonyos helyzetekben, próbálj meg hatni az értelmére. Ne engedd, hogy verekedjen, ilyenkor visszakérdeznék, hogy mi lenne ha én is ezt csinálnám? Mondanám neki, hogy hidd el én is tudnék ütni, rúgni, még sem teszem, mert ezt nem szabad!!!

Már biztos nincs sok hátra a hisztis, dacos időszakból, kitartás!!!!

2011. márc. 16. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!