Elkenődtem, mert vesztésre állok a dackorszak csatájában, ti hogy vészeltétek át a gyerkőccel?
"Nagyobbik' lányom májusban lesz 3 éves. Bölcsis és persze nyílik a világ előtte és hülyébbnél hülyébb dolgokat vesz fel. A nagy kedvenc most a : ..."CSÚNYA VAGY " és a " NEM SZERETLEK ANYA" Persze ezeket akkor vágja hozzám, amikor valamire azt mondom hogy "NEM!" Ilyenkor megpróbálom figyelmen kívül hagyni és nem szólok hozzá, utána persze könnyes szemmel jön, hogy " bocsánat, többet ilyet nem mondok " ( tart kb 5 percig) Na de kérdem én, mi a megfelelő hozzáállás? Igen , leültem vele és elmagyaráztam hogy ez nem szép dolog és nagyon megbántja azt akinek ok nélkül ilyeneket mond. Persze feszegeti a határokat tudom én... kifejezetten prólálja kihúzni a gyufát, és a szeme se áll jól ilyenkor.
Fel vagyok mentve abból, hogy testvér betegség, fél éve megvan a kistesó, egyenlően bánunk velük,sőőőt a nagyobbra mégtöbb időt fordítunk pontosan az említett problémák miatt, imádja a kishugát nem írigy...
Ez a dackorszak és kész, de hogyan tovább? Fáj a szívem hogy nem tudunk normálisan játszani mert folyton valami garázdaságot művel ( nem tudja kezelni az indulatait és üt-vág-rugdos) és valahogy "meg kell bűntetni" persze csak átvitt értelembe.
Semmi, ez egy kisgyerek, ne próbáld felnőtt fejjel megérteni.
Szerintem csomó összefüggést amit te magyarázol neki nem is ért meg.
Ne vedd komolyan ezeket a dolgokat, ezek agyi folyamatok, most tanul az agya érzelmeket, és logikát.
Az ő értelmi képességeit és a tiédet nem lehet összehasonlítani.
Egyszerűen szeresd akármit is csinál, elvégre még eléggé ösztönlény.
Szerintem mutass neki érdekes dolgokat a szabályok ráerőltetése miatt, abból nem lehet hátránya ha érdeklődik, legalább addig sem dacol.
Én sokmindent kérdezgetnék tőle egyszerű dolgokról, tárgyakról stb. Aztán ha nem érkezik válasz de látnám hogy érdekli, akkor elmondanám neki.
Egyébként abba nem gondoltál bele, hogy azért üt, vág rugdos, mert még a saját erejét sem tudja felmérni, nemhogy más anyagok erősségét?
Ezt a meg kell büntetnit meg felejtsd el mert a kutyát idomítják így.
Mindennek oka van, ebből próbálj kiindulni.
Szia!
Az én kisfiam még csak 2 múlott, de a barátnőim 4 gyerekén bizony tudtam gyakorolni! Náluk az sokat segített, hogy hiszti, verekedés , csúnya beszéd stb után kikellett menniük az előszobába (ott nincs semmi amivel játszahatnának) és csak akkor jöhettek vissza, ha bocsánatot kértek és ha ütés is volt akkor gyógyító puszit adtak. Persze ez náluk is 5 percig tartott és kezdődött előröl. Na, de a következő bünti 2x annyi ideig tartott és utána amikor bejöttek még ugyan annyi ideig csendben kellett a kanapén ülniük. Ha megszólaltak vagy épp a kanapét rugdosták, így adva a nemtetszésüknek hangot mehettek újra ki! Az első 2-3 alkalmat volt nehéz végig csinálni, de utána már csak az előszoba ajtó felé kellett mutatni és már rend is volt!
Nekem még tervbe sem volt a kicsikém, de már őrülten tartottam attól, hogy mi lesz,ha egy hiszti palánta lesz a gyerekem? Mondjuk ez a félelmem még mindig megvan, de pont ez inspirált, hogy kitaláljak valamit. Ez a módszer egyébként a tesóm 3 gyerekénél is bevált!!!
Sok sikert és kitartást!!!
Húúúúúúú.....
Nem akarok vitát szítani, de nem hagyhatom szó nélkül Tuvtuv válaszát!
Kedves Tuvtuv! Találkoztál már hisztis 3 évessel??? Mondta már neked a sját gyereked,hogy "nem szeretlek"?
A gyerekek a lehető leg-leg-leg... nem is találom a pontos kifejezést: pontosan tudják, hogy mit kell tegyenek, hogyan kell rádnézzenek, mit kell mondjanak, hogy a lehető legjobban megbántsanak. Ők az élet legszebb csodái ez kétségtelen, de vannak olyan dolgok amiket ha megengedünk nekik és egyszerűen nem tereljük el őket az általunk helyesnek vélt irányba akkor egyszerűen nem neveljük meg őket! Nem gondolod komolyan, hogy a kérdést feltevő anyuka "idomítani akarja" a kislányát?! Egyszerűen egy normális gyermeket szeretne nevelni belőle, nem pedig egy olyat aki a boltban belerúg az édesanyjába majd a földön hempereg hisztirohamában ha nem kapja meg aznap a 80. csokit!!! Bizony, nyilván nem én vagyok az egyetleb aki ilyen gyerkőccel találkozik. Szóval kedves kérdező, véleményem szerint nem az a helyes megoldás, hogy Tuvtuv válaszát elolvasva lemondassz a gyereknevelésről és végig nézed, hogyan lesz a kislányodból egy hisztis kis hárpia!
Ne add fel, hajrá!!
Utolsó válaszoló a szívemből szóltál!! :) tuvtuv : én a kutyámat is neveltem és nem idomítottam. Csak amíg egy kutyát emeltebb hangszínnel vissza lehet fogi, addig az egy gyereknél olaj a tűzre.
Mellesleg egy 3 éves gyerek meglepően sokmindent tud már a világról és vajmi kevéssé köti le a tárgyakról való csevegés. És igen nem vagyok hajlandó egy csokiért, cukorért vagy tudomis én miért folyó követelésért beadni a derekam, hogy ezután "szeressen a gyerekem"
A kérdés továbbra is nyitott, ki milyen praktikákkal oldotta meg ezt a korszakot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!