Meddig altattátok a rácsos kiságyban?
A lányom még csak 5 hónapos, forog, kúszik, mászik, és tudom, hogy egyenlőre ez a legbiztonságosabb számára, de nem tudom, hogy meddig használnánk kb?
Mert most lehetőségünk lenne hozzájutni egy bővíthető hosszúságú gyerekágyhoz, ami kiszolgálná talán még a kamaszkorát is.
Viszont tárolni nem tudnánk hol, ha a kiságyat nem selejtezzük le, akkor nem fér be a nagyágy.
Hülyeség lenne, ha a szoba felőli oldalára házilag szerkesztenénk egy rácsot? Vagy betennénk egy bútorlapot, vagy vmi leesésvédőt..
Szerintetek?
Még nagyon korai, amíg el nem kezd járni, nem ajánlott még a "nagyágy". Még egy fél évig legalább a kiságy alsó szintje, s körbe fejvédő, hogy ha annyira dobálja magát, ne üsse be a fejecskéjét, vagy forduljön ki az ágyból.
A bővíthető ágyat ha úgy gondolod megéri megvenni, akkor vedd meg, s gondolom lapra szerelve adják, dobozolva, vagy ha nem , akkor ti is szét tudjátok szedni, s a kiságy alá téve elfér, nem lesz útban!
Az én fiam 4 hónapos volt mikor kiköltöztettük a kiságyból. Már egy ideje végigaludta az éjjeleket, mikor elérkezett abba a korba, hogy a hasán pörgött és állandóan beleakadt valamije az ágy rácsaiba. Éjjel sokszor felsírt és beakadva találtuk vagy a karját vagy a lábát. Ha máshol nem, hát a fejvédő alatt dugta ki.
Elegünk lett, így vettünk egy emeletes ágyat. Felül a nagytesó kapott helyet, legnagyobb örömére. Az alsó részt oldalt vízszintesen berácsoztuk, így nem tudott kiesni, az ágy a szoba sarkába lett betolva. Elől pedig maradt egy kis bebújós rész. tettünk fel függönyöket és nagyon jól érezte benne magát. Én is bármikor be tudtam bújni szoptatni, mert egy idő múlva éjjel párszor felébredt szopni.
Már elmúlt két éves és még mindig és reméljük még jópár évig ott alszik. Nagyon imádja, át sem akart jönni hozzánk, mindene az ágya és a kis kuckója.
Nálunk ez a módszer vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!