Holnap húzza vissza a doki a kisfiam fütyijét és már előre félek. Úgy sajnálom de már 2 éves és itt az ideje. Ti, hogy vészeltétek túl?
Nemrég gyerekorvost váltottunk, az előző 3 éves koráig hozzá sem akart nyúlni.A mostani meg leis cseszett,hogy 10 hónapos korban megkellett volna csinálni mert:
1. már nehéz lefogni és megcsinálni
2. ha ezentúl meglátja félni fog tőle
3. nehéz lesz visszahúznom neki mert van erő benne.
Most ki érti ezeket a dolgokat?Mindenki mást mond.
Valami gombszondát emlegetett azt hiszem.
a mi sebész ismerősünk a mi 2 kisfiunk kukacát 3 évig meg sem fogja nézni. a ngyobbik most lesz 3 éves májusban a kicsi meg 16 hónapos.
addig nincs gond ameddig nem pisil fájdalmasan és cérnavékony lyukon keresztül....
na én nem engedném. Azt mondták ha nincs gond nem kell hozzányúlni 3 évig, mert ha mondjuk nektek holnap felrántja, bereped és a hegesedés miatt lesz fitymaszűkűlete, be fog gyulladni. Lehet amúgy meg nem is lenne gond vele az életben. Ne engedd!!
Én nem engedtem az orvosunknak, hogy feltépje a fiam kukiját!!! Sokáig fájni fog neki, és az sem kizárt, hogy hegesedni fog majd!!! Ha van elegendő lyuk neki ahhoz, hogy a pisije ki tudjon jönni, SEMMIFÉLE orvosi oka nincsen a feltépésnek!
Teljesen felesleges feltépni nekik a kukijukat, ugyanis amíg pelenkásak, addig ráadásul kifejezetten hasznos is, hogy le van tapadva a bőrük, így ugyanis könnyebben elkerülik a fertőzéseket. Az én fiamnak két és fél éves koráig szinte teljesen le volt tapadva a bőre, de amikor már elég nagy volt hozzá, megtanítottuk neki, hogy hogyan húzgálja magának. Elmagyaráztuk neki, hogy a Doktornéni utasítása, hogy húzgálni kell, és ő minden este húzgálta is magának szépen. Egy hónap se kellett, és teljesen hátra lehetett már húzni neki a bőrt. Mindez pedig semmiféle fájdalommal, műtéttel, tépkedéssel nem járt neki.
Kérdező:
Te hogy neveznéd azt, amikor valaki a letapadt bőrt megrántja, úgy, hogy az elválik a másik bőrtől?
A fiam unokatestvérének is megcsinálta ezt a doki. Neki a művelet után még vérzett is... Hetekig szenvedett a gyerek, minden pisiléskor sírt, láthatóan fájt neki.
Engem is riogattak azzal, hogy majd később még nehezebb lesz, meg hogy majd műteni kell, stb. Ehhez képest semmi ilyesmiről nem volt szó, mert - mint már írtam - a fiam, amikor már elég nagy volt hozzá, megoldotta magának, fájdalom nélkül.
Utolsó:
szerintem ritka,ha egy kisfiú magának megoldja.
Vagy adjak magamnak egy hónapot és kezdjem el én húzogatni neki????
Írtam már fent.
Még csak két éves a kisfiad, adj neki egy kis időt, nálunk fél év alatt is szépen alakult.
Tényleg az a baj, h ha feltépik, olyan akár mikrosérülést is okozhatnak, h az fog utána TÉNYLEGES fitymaszűkületet okozni.
Ami a kisfiadnak van, azt ÉLETTANI fitymaszűkületnek hívják, és az biztos, h ezt nem szokták a pelenkás korra időzíteni.
Csak képzeld el, h lesz ott neki egy seb, ami állandóan a pisiben, kakiban párolódik, a légmentesen záródó pelusban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!